به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری تشریح برنامه های هشتمین همایش پژوهش های قرآنی عصر امروز، هفتم خردادماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین اکبری، دبیر همایش در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین اکبری در این نشست اظهار کرد: هشتمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی ویژگی هایی را کسب کرده و امتیازاتی را به خود گرفته است. در این دوره از همایش 800 شرکت کننده از دانشمندان داخل و خارج از کشور شرکت کرده اند.
دریافت 700 اثر علمی از دانشمندان داخلی و خارجی
وی افزود: 700 اثر علمی از دانشمندان داخلی و خارجی به دبیرخانه هشتمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی ارسال شد که 620 اثر داخلی و 66 اثر نیز خارجی هستند. آثار ارسال شده به دبیرخانه همایش شامل؛ مقالات، کتابها، پایان نامه ها و طرح های تحقیقی و پژوهشی است.
دبیر هشتمین همایش پژوهش های قرآنی ادامه داد: آثاری که در بخش خارجی دریافت شده متعلق به کشورهایی از جمله؛ پاکستان، یمن، مصر، بحرین، سوریه، لیبی، افغانستان، پاکستان و ... است . در مجموع از چهار قاره دنیا مقاله داریم.
وی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: از نظر علمی، 273 شرکت کننده با مدرک دکتری یا دانشجوی دکتری، 21 نفر استاد و هیئت علمی با رتبه دانشیار، 91 نفر استادیار، 266 نفر هم با مدرک کارشناسی ارشد هستند.
666 مقاله از مقالات ارسالی قابل پذیرش بوده اند
حجت الاسلام اکبری ادامه داد: از مجموع 700 مقاله که به دبیرخانه همایش رسیده، 666 مقاله در حد پذیرش است که از نظر علمی در رتبه علمی ترویجی است؛ همچنین 70 مقاله در رتبه علمی پژوهشی انتخاب شده و امتیاز لازم را برای چاپ در کتاب مجموعه مقالات همایش انتخاب شده اند که این 70 اثر با رتبه علمی و پژوهشی و مجوز وزارت علوم چاپ می شوند.
وی یادآور شد: همچنین، از 190 مرکز دانشگاهی شامل؛ حوزه های علمیه، موسسات آموزشی و پژوهشی و ... در این همایش شرکت کننده داشته ایم. هم هشتمین دوره و هم هفتمین دوره همایش با اخذ امتیاز رتبه علمی پژوهشی از وزارت علوم برگزار شده است.
حجت الاسلام اکبری درباره اقداماتی که در هشتمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی انجام شده، گفت: امسال استقبال خوبی از همایش پژوهش های قرآنی صورت گرفت و شاهد رشد 40 درصدی در کل مجموعه مقالات و رشد چهار درصدی در استقبال کشورهای جهان اسلام بوده ایم.
موضوع همایش امسال از جمله دلایل افزایش آمار شرکت کنندگان
وی افزود: همچین موضوع هشتمین همایش پژوهش های قرآنی نیز به لحاظ موضوع توانست مخاطبان زیادی از سراسر دنیا را به خود جلب کند. موضوع همایش امسال «قرآن و تمدن اسلامی» بوده است که این موضوع الهام از کلام مقام معظم رهبری بوده است.
دبیر همایش پژوهش های قرآنی یادآور شد: برگزاری 140 همایش مقدماتی قبل از این همایش در 14 مرکز دانشگاهی نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته است که در این بخش نیز با استقبال خوبی روبه رو بوده ایم و تلاش داشته ایم تا محور این همایش را بر مبنای گفتمان دنبال کنیم.
وی ادامه داد: خصوصیت دیگری که در این همایش وجود داشته است مشارکت و عقد تفاهم نامه با بیش از 40 مرکز دانشگاهی، پژوهشگاهی و حوزوی است که آرم این مراکز نیز بر روی پوستر مسابقات قرآن نیز منعکس شده است.
ارتباط به 400 مرکز دانشگاهی و علمی خارج از کشور
حجت الاسلام اکبری در ادامه عنوان کرد: همچنین در این دوره از همایش به 400 مرکز دانشگاهی و علمی خارج از کشور ارسال فراخوان داشته ایم و سایت سازمان اوقاف و امور خیریه، دانشگاه ها و سایت همایش نیز فعال بوده است تا بتوانیم اطلاع رسانی خوبی به دانشجویان داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: هشتمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی، صبح روز شنبه، دهم خردادماه از ساعت 9 تا 12 با حضور مسئولان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می شود. در چهار سالن جنبی نیز 16 مقاله از سوی 16 برگزیده ارائه خواهد شد.
حجت الاسلام اکبری ادامه داد: همچنین در روز همایش به 35 نفر از 40 نفر برگزیده جوایزی همراه با لوح تقدیر اهدا خواهد شد و پنج نفر اول این همایش نیز در روز اختتامیه سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، جوایز خود را دریافت می کنند.
وی گفت: بیشترین مبلغی که برای برگزیدگان در نظر گرفته شده، 10 میلیون تومان است که به بهترین مقاله اهدا می شود و کمترین مبلغ نیز 500 هزار تومان است که به نفر چهلم اهدا خواهد شد.