به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در این اجلاس دو کمیسیون با حضور اساتید برجسته حوزه به بیان عملکرد فعالیت کمیسیونهای تحصیلی در سال گذشته پرداختند.
حجتالاسلام احمد فرخ فال، مدیر حوزه علمیه استان قم با تاکید بر اهمیت رشد و تکامل حوزههای علمیه گفت: حوزه علمیه قم شهره آفاق است و اگر در جهت تکامل و ارتقای آن حرکتی نداشته باشیم، دچار زیان خواهیم بود.
وی بر ارتباط صمیمی بین طلبه و استاد تاکید کرد و افزود: این امر اکنون مورد چالش قرار گرفته و ممکن است ادامه آن باعث بیانگیزگی در بین طلاب شود.
وی با بیان اینکه حدود 13 هزار نفر از جمعیت طلاب حوزه در مدارس علمیه سطح یک و مراکز تخصصی مشغول به تحصیل علم هستند، گفت: بیش از چهار برابر این جمعیت در حوزه آزاد ما در بحثها شرکت میکنند که طلبه در حوزه آزاد طی یک سال شش پایه را در سطح یک میخواند.
فرخ فال تصریح کرد: از این رو وظیفه ما به عنوان خدمتگزاران حوزه ارزیابی مسائل و مشکلات و تدوین راهکارهای اساسی برای رفع موانع است.
وی با بیان برگزاری نشستهای متعدد در محضر علما و بزرگان در جهت ارزیابی مشکلات و آسیبهای موجود عنوان کرد: در این نشستها به طرح ساماندهی دروس سطوح عالی دست یافتیم.
مدیر حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: 13 هزار نفر در سطح یک حوزه علمیه قم در حال تحصیل هستند و چهار برابر این تعداد به صورت آزاد در حوزه مشغول به تحصیل هستند.
وی از رونمایی سامانه طرح جامع ساماندهی دروس عالی خبر داد و گفت: اساتیدی که در چارچوب طرح ساماندهی دروس سطوح عالی شناخته شدهاند در سایت ثبت میشود و اطلاعات مربوط به طلاب در پایههای مختلف در اختیار مدیریت حوزه قرار میگیرد.
فرخ فال این طرح از سه سال گذشته با هفتهای یک حضور و غیاب آغاز شد که با اذن از شورای عالی این حضور و غیاب به سه روز در هفته رسید که این امر نتایج خوبی در پی داشت و موجب شد که از جمعیت 18 هزار نفری در سطح عالی حوزه 11 هزار نفر در کلاسها حاضر شوند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور نیز در سخنانی ارتقای علمی و اخلاقی حوزههای علمیه را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: بی شک اساتید نقش کلیدی در مباحث علمی و اخلاقی در حوزههای علمیه دارند.
آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشت: نقطه نظرات اساتید میتواند در ارتقای علمی حوزههای علمیه موثر باشد زیرا اساتید حوزه با دلسوزی که دارند میتوانند در کمیسیونهای حوزه در این عرصه گام بردارند.