کد خبر: 1412234
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴
یاراحمدی:

عدالت شاخصه اصلی مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران است

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر ستاد برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن ایران اظهار کرد: طی جلسات کارشناسی تلاش داشته‌ایم که مسابقه تخصصی و حرفه‌ای برگزار کنیم تا عدالت شاخصه اصلی آن باشد و عدالت در مسابقات قرآن زمانی محقق می‌شود که زمینه ظهور و بروز قاریان و حافظان را در رقابت‌ها فراهم کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، ولی یاراحمدی، دبیر ستاد سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن در گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی که امروز، 9 خردادماه از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد، گفت: نخستین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن سال 61 برگزار شد که در آن سال 12 کشور حضور داشتند و هم اکنون در سی و یکمین دوره برگزاری این مسابقات 75 کشور شرکت کرده‌اند.
وی با بیان اینکه به گفته اساتید و صاحب‌نظران قرآنی، مسابقات بین‌المللی قرآن جموری اسلامی ایران در سطح بسیار خوبی برگزار می شود، گفت: این مسابقات متعلق به نظام جمهوری اسلامی ایران است و سازمان اوقاف وظیفه ذاتی خود را برای ارتقای سطح کیفی این مسابقات انجام می‌دهد.
یاراحمدی درباره سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در این دوره از 81 کشور پذیرش داشته‌ایم، البته امسال قدرت انتخاب نمایندگان کشورها را داشته‌ایم و توانستیم از میان 81 کشور پذیرش شده، مدارک را شناسایی کرده و از 75 کشور جهان، قاری و حافظ قرآن پذیرش کنیم و در مجموع 56 قاری و 53 حافظ در این دوره از رقابت‌ها حضور دارند که برخی از کشورها دو شرکت کننده و برخی دیگر یک شرکت کننده دارند.

تمامی نمایندگان در مسابقات قرآن از مراکز معتبر قرآنی جهان معرفی شده‌اند
وی به سطح شرکت‌کنندگان در این دوره از مسابقات قرآن اشاره کرد و گفت: تمامی نمایندگانی که در این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن حضور دارند، از سوی مراکز معتبر قرآن معرفی شده‌اند که پس از برگزاری مسابقات جایگاه نمایندگان معرفی شده، از سوی مراکز مختلف قرآنی سایر کشورها را به آنها اعلام می‌کنیم تا برای سال‌های بعد بتوانند نمایندگان بهتری را برای شرکت در مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران اعزام کنند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: امسال در بخش حفظ، حافظان شرکت‌کننده سطح بسیار بالایی دارند و در رشته قرائت نیز نسبت به گذشته رشد قابل توجهی را شاهد هستیم. در رشته قرائت به ترتیب؛ ایران، فیلیپین، تانزانیا، کویت، آلمان و... از سطح بالاتری برخوردارند و جالب است که قاری مصری در مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات رتبه سیزدهم را کسب کرده و نماینده مالزی که دو سال قبل در مسابقات قرآن مالزی رتبه اول را به دست آورده بود، در مرحله مقدماتی رتبه نهم را به دست آورده است.
وی یادآور شد: اینکه نمایندگان مالزی و مصر رتبه‌های نهم و سیزدهم را در مرحله مقدماتی سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کسب کرده‌اند، نشان از سطح بالای مسابقات قرآن است و نشان‌دهنده آن است که سطح قاریان نسبت به سال‌های گذشته کیفیت بالاتری داشته است.
یاراحمدی به داوران این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن اشاره کرد و گفت: در این دوره از مسابقات از 9 کشور لبنان، عراق، مصر، سوریه، پاکستان، اندونزی، اردن، ترکیه و الجزایر داور داشته‌ایم و پنج داور ایرانی نیز حضور دارند که تعداد داوران خارجی دو برابر داوران ایرانی است. این امر بُعد بین‌المللی مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران را نشان می‌دهد.
وی با عنوان این مطلب که نظم در برگزاری این دوره از مسابقات بسیار خوب بوده است، گفت: طی سه روز گذشته که مسابقات بین‌المللی قرآن برگزار شده، برنامه‌ریزی خوبی در برگزاری مسابقات داشته‌ایم و زمان‌بندی مسابقات و نحوه رقابت‌ها ارتقای کیفی خوبی داشته است.

حضور نمایندگان رسانه‌ای 14 کشور جهان در افتتاحیه مسابقات قرآن
دبیر ستاد سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: همچنین سطح اطلاع‌رسانی این دوره از مسابقات نیز به صورت هوشمندانه و با رویکرد بین‌المللی بوده است. در افتتاحیه این دوره از مسابقات از 14 کشور نماینده رسانه‌ای داشته‌ایم که همین امر موجب انعکاس مطلوب و ترویج فرهنگ قرآنی شد. در کنار بحث اطلاع‌رسانی فعالیت‌های جنبی را نیز به صورت جدی مورد توجه قرار داده‌ایم.
وی عنوان کرد: تلاوت قرآن از سوی قاریان مصری، هیئت داوران و اجرای برنامه توسط گروه‌های مدیحه‌سرایی و مبتهل‌خوانان از دیگر برنامه‌هایی است که در کنار رقابت‌ها صورت می‌گیرد تا مردم بتوانند استفاده بیشتری از حضور در این دوره از مسابقات داشته باشند.
وی درباره سایر برنامه‌هایی که در حاشیه برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن اجرا می‌شود، گفت: برگزاری پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی و برگزاری هشتمین همایش پژوهش‌های قرآنی از جمله برنامه‌هایی پیش‌بینی شده در سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بوده است که این دو همایش با استقبال خوبی روبرو شده‌اند.
یاراحمدی با بیان اینکه مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران متفاوت از مسابقات قرآن سایر کشورها برگزار می‌شود، عنوان کرد: طی برگزاری جلسات کارشناسی تلاش داشته‌ایم که مسابقه تخصصی و حرفه‌ای برگزار کنیم تا عدالت شاخصه اصلی آن باشد؛ عدالت در مسابقات قرآن زمانی محقق می‌شود که زمینه ظهور و بروز قاریان و حافظان را در این دوره از رقابت‌ها فراهم کنیم.

برگزاری مسابقات قرآن ایران در سه مرحله، به عنوان یک شاخصه است
وی افزود: مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران در بُعد فنی، در سه رشته حفظ، قرائت و پژوهش‌های قرآنی برگزار می‌شود، همچنین مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران در سه مرحله مقدماتی، نیمه نهایی و فینال برگزار می‌شود هر شرکت‌کننده در سه مرحله تلاوت دارد؛ همین مسئله باعث می‌شود تا شرکت‌کنندگان فرصت خوبی برای بروز استعدادها و توانایی‌های خود داشته باشند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به مسابقات قرآن مالزی، گفت: مسابقات قرآن مالزی با سابقه کهنی که دارد، فقط در یک مرحله و فقط در رشته قرائت برگزار می‌شود، شرکت‌کنندگان در این مسابقات فقط یک بار می‌توانند تلاوت داشته باشند که همین مسئله موجب می‌شود تا به دلیل استرس‌هایی که دارند، شاید نتوانند تمام استعدادها و توانایی‌های خود را به نمایش بگذارند.
وی ادامه داد: همچنین آیین‌نامه مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران بسیار دقیق است و تقسیم‌بندی خوبی در بخش‌های مختلف صورت گرفته است. در هر بخش یک داور ایرانی و دو داور خارجی داریم و تلاش می‌کنیم تا مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران در شأن قرآن و نظام جمهوری اسلامی ایران باشد.
یاراحمدی با بیان اینکه مرحله نیمه نهایی رقابت‌ها در این دوره از مسابقات از روز گذشته، هشتم خردادماه آغاز شده است، گفت: مرحله نیمه‌نهایی تا شنبه به مدت سه روز ادامه داد که مرحله فینال نیز یکشنبه، 11 خردادماه برگزار خواهد شد و در رقابت‌های فینال مردم می‌توانند شاهد بهترین تلاوت‌های این دوره از مسابقات قرآن باشند.
وی در ادامه ضمن تشکر از حضور موفق رسانه‌ها در این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن، گفت: اگر بنا باشد مسابقات قرآن ارتقاء پیدا کند، نیازمند همکاری و مشارکت همه دستگاه‌ها و یک عزم ملی است، زیرا برای ساخت یک سالن مخصوص برای مسابقات بین‌المللی قرآن و چه سایر فعالیت‌ها که برای برپایی این رویداد بزرگ قرآنی انجام می‌شود.

captcha