کد خبر: 1412377
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۹
مهدی دواتگری:

رشد جمعیت جوان کشور از عوامل بازدارنده دشمن است

گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تأثیرات امنیتی افزایش جمعیت جوان کشور گفت: این یک واقعیت اجتناب‌ناپذیر است که حضور نیروهای جوان در حوزه تدافعی از عوامل بازدارنده دشمن است.

مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه جمعیت یکی از موضوعات کاملا استراتژیک است، اظهار کرد: نیروی انسانی در مسائل مختلفی از جمله اجرایی، فکری و تدافعی تأثیرگذاری فراوانی دارد.
وی با اشاره به پیشرفت‌های امروز نظام در عرصه‌ها علمی و فناوری‌های نوین گفت: اگر امروز جمهوری اسلامی در عرصه علمی توانسته جایگاهی به دست بیاورد و شاهد افزایش ارسال مقالات به ISI به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشور هستیم، به اعتبار جوان بودن جامعه است.
منتخب مردم مراغه در مجلس افزود: از سوی دیگر در فناوری هسته‌ای و سایر فناوری‌های نوین امروز پیشرفت‌های خوبی کسب کرده‌ایم که این پیشرفت‌ها ناشی از جوان بودن جمعیت و خلاق بودن نسل جوان است که کشور را به این سمت هدایت کرده و پیش می‌برد.
وی با بیان اینکه اگر جمعیت غالب کشور کهن‌سال باشد و نیروی جوان در اقلیت قرار گیرند، جامعه شادابی لازم را نخواهد داشت، گفت: در چنیبن حالتی، جامعه‌ای که باید در مسیر افزایش تولید ملی حرکت کند، اقلیتی را به عنوان نیروی انسانی دارد، در حالی‌که جمعیت کهن‌سال جامعه در خط مصرف قرار گرفته‌اند و حاکمیت و دولت‌ها بایستی برای مسائل مختلف از جمله سلامت و بهداشت هزینه کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به تأثیر جمعیت در وضعیت امنیتی و دفاعی کشور پرداخت و گفت: این یک واقعیت اجتناب‌ناپذیر است که حضور نیروهای جوان در حوزه تدافعی یکی از عوامل بازدارنده دشمن است.

دواتگری افزود: هر چه نیروی جوان در جامعه افزایش یابد، علاوه بر تأثیری که در حرکت‌های علمی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد، در حوزه تدافعی نیز می‌توان مؤثرتر و کارآمدتر عمل کرد.
منتخب مردم مراغه در مجلس خاطرنشان کرد: جامعه همچون یک بدن انسان است که اجزای آن را جمعیت ساکن در آن تشکیل می‌دهد؛ اگر این جمعیت جوان‌تر و سالم‌تر باشد، کشور با سرعت بیشتری در مسیر پیشرفت و توسعه حرکت خواهد کرد.
دواتگری بیان اینکه فرهنگ‌سازی در افزایش جمعیت ضروری است، گفت: در کنار فرهنگ‌سازی لازم است به قشر جوان توجه شود چرا که در جامعه نگرانی‌هایی به دلیل بروز مشکلاتی در عرصه‌های اقتصادی، اشتغال، ازدواج و مسکن وجود دارد که خانواده‌ها را به خود درگیر کرده است.
وی افزود: اگر از یک سو خانواده‌ها را برای ازدیاد فرزند تشویق می‌کنیم، از سوی دیگر باید بحث فراهم‌کردن زیرساختا‌ها را نیز مورد توجه قرار دهیم و مسیر را به گونه‌ای هموار کنیم تا خانوار اطمینان حاصل کنند که علی‌رغم افزایش تعداد فرزندان، با حداقل مشکلات روبرو خواهند شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: بنابراین در کنار فرهنگ‌سازی در خانواده‌ها، می‌توان با حل مشکلات مسکن، اقتصاد و معیشت مردم، در جامعه اعتمادسازی کرد.

captcha