کد خبر: 1412491
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳

بررسی تحولات سبک زندگی زنان ایران در نشریه حوزه خواهران

گروه حوزه‌های علمیه: شماره جدید نشریه حوراء با موضوع محوری تحولات سبک زندگی زنان در ایران از سوی مرکز تحقیقات زن و خانواده وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) «جایگاه زنان در ساختار قدرت خانواده و عوامل مؤثر بر آن»، «عوامل شکل‌گیری تصویر از بدن در میان زنان»، «تحول دوره‌ی زندگی زن ایرانی؛ مقایسه‌ی تطبیقی دوره‌ی سنت و دوره‌ی معاصر»، «پاساژگردی زنان و بقای سرمایه‌داری» از جمله موضوعات این نشریه است.

«زنان و زیستن به سبک تلویزیون»، « سبک زندگی و تک‌زیستی دختران»، «اشتغال زنان و مدیریت خانه»، «زندگی دختران مجازی...» از دیگر عناوین مقالات منتشر شده در شماره چهل و پنجم نشریه حوراء است.
در بخش نگاه ویژه‌ این شماره نشریه حوراء آمده است: «اهمیت پرداختن به سبک زندگی زنان، به سبب تأثیر آن بر سبک زندگی خانواده‌ها و تأثیر و اهمیتی که شیوه زیستن در رسیدن یک جامعه و تمدن به هدف غایی خود دارد، بر کسی پوشیده نیست. نیز تغییر در شیوه زندگی زنان و به تبع آن سبک زندگی خانواده، به تغییراتی دامن زده است که باعث به صدا درآمدن زنگ خطر از سوی کارشناسان حوزه‌های گوناگون، به‌ویژه حوزه‌های علوم اجتماعی و کارشناسان علوم دینی شده است.
امروز، پوشش و آرایش ظاهری تعداد زیادی از زنان و دختران در حوزه عمومی، دارای کم‌ترین نشانه‌‌‌‌‌‌ از ارزش‌های بومی در خود است و مدگرایی و مصرف‌گرایی، تبدیل به ویژگی جدایی‌ناپذیر زندگی برخی زنان و دختران جامعه گردیده است. تهی شدن سبک زندگی زنان از مؤلفه‌های بومی و جایگزین شدن معیارهای فرهنگ مدرن و ناهم‌خوان با ارزش‌های ملی و دینی، همراه با آسیب‌هایی که به زنان و دختران، به سبب این ناهم‌خوانی به بدنه‌ی جامعه وارد می‌شود، خانواده را به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده با بحران‌های هویتی و عاطفی روبه‌رو می‌سازد.»
در این بخش تلاش‌ شده به سؤالاتی از قبیل اینکه عوامل مؤثر بر سبک زندگی زنان کدام است؟ ویژگی‌های جنسیتی سبک زندگی چیست؟ اهمیت تغییر سبک زندگی زنان در چیست؟ ویژگی‌های جامعه‌ی ایرانی در تغییر سبک زندگی زنان کدام است؟ پی‌آمدهای تغییر در سبک زندگی زنان چیست؟ و راه‌کارهای مواجهه با تغییر در سبک زندگی زنان و پی‌آمدهای آن کدام است؟ پاسخ داده شود.
پرونده ویژه این شماره با عنوان «زن ایرانی و زن سینمایی» به بررسی فیلم‌های اکران شده در 32امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ می‌پردازد. عناوین این بخش از نشریه عبارت‌اند از: نقد یک صفحه‌ای از فیلم‌های «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو»، «بیگانه»، «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»، «خانه پدری»، «طبقه حساس»، «خواب‌زده‌ها»، «شیفتگی»، «تمشک»، «قصه‌ها» و «فصل فراموشی فریبا».
در بخش مصاحبه این شماره دیدگاه‌های وحید شالچی، عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی درباره «وجه ایرانی تحولات سبک زندگی زنان»، دکتر مریم رفعت‌جاه، جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، پیرامون «نقش سنت در گرایش زنان به سبک زندگی مدرن» و نیز دکتر محمدتقی کرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در موضوع « مضامین خانواده‌گرا و سینمای رمان‌زده...» مطرح شده است.
علاقه‌مندان جهت دسترسی به این نشریه، می‌توانند به پایگاه اینترنتی مرکز تحقیقات زن و خانواده به نشانی www.wrc.ir  مراجعه کنند.

captcha