کد خبر: 1412872
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۹
حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم:

دولت برای نشر کتب‌ دینی برنامه مدونی ندارد

گروه ادب: رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم گفت: دولت به نشر کتب‌ دینی توجه جدی نداشته و برنامه مشخص و مدونی ندارد تا براساس این برنامه کتاب‌های دینی توسعه یابد.

حجت‌الاسلام محمدصادق یوسفی‌مقدم، رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره عوامل کاهش عناوین و شمارگان کتاب‌های دینی در کشور گفت: عوامل گوناگونی در این زمینه دخیل است و یکی از این موارد مربوط به بحث چاپ و نشر است؛ چرا که بسیاری از کتاب‌های دینی چاپ و نشر جذابی ندارند و کمتر به گرافیک، صفحه‌آرایی و جلد آن توجه می‌شود؛ از این رو مخاطبان استقبال چندانی از این آثار نمی‌کنند.

وی افزود:  ناشران در رابطه با این موضوع باید بازآفرینی و نگاهی دوباره به آثار منتشر شده داشته باشند و کیفیت و کمیت نشر را مورد توجه قرار دهند و از سوی دیگر نویسندگان هم باید به مقوله‌های کارآمد و نیازهای اجتماعی مخاطبان توجه بیشتری داشته باشند و آنها را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.

حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم ادامه داد: با توجه به اینکه استانداردسازی در همه عرصه‌ها مهم است، بخشی از این موضوع مربوط به جذب توجه مخاطب است و باید در حوزه نشر به معیارهایی که مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد، توجه شود.

کم توجهی نویسندگان به نیازهای مخاطبان

وی در ادامه گفت: نویسندگان در این زمینه نقش مهم‌تری دارند، به این دلیل که نیازهای اجتماعی و مسائل مورد نیاز جامعه کمتر مورد توجه نویسندگان قرار می‌گیرد و مخاطبان احساس نمی‌کنند که این کتاب در راستای نیاز و مشکل آنها به نگارش درآمده است و قصد دارد نیاز آنها را پاسخ دهد.

حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم در ادامه توجه و حمایت دولت از عرصه نشر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: دولت برای نشر کتاب‌های دینی توجه جدی نداشته و برنامه مشخص و مدونی ندارد تا براساس این برنامه کتاب‌های دینی توسعه یابد؛ از این رو اگر به کتاب‌های دینی همانند سایر کتاب‌ها نگاه و توجه شود، فرهنگ دینی در جامعه توسعه و ترویج می‌یابد.

سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه فرهنگ دینی هزینه نیست

وی با تأکید بر سرمایه‌گذاری دولت در زمینه کتاب‌های دینی تصریح کرد: بحث امنیت اجتماعی، مشکلات فرهنگی، اخلاقی و آسیب‌های اجتماعی در جامعه از موضوعات مهمی است که بخشی از این مسائل و مشکلات فرهنگی با توسعه فرهنگ دینی حل می‌شود که این توسعه می‌تواند از طریق کتاب و کتابخوانی و مطالعات دینی ممکن شود.

رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در این زمینه هزینه نیست، اظهار کرد: این اشتباه است، بودجه‌ای را که برای توسعه فرهنگ دینی به ناشران و مؤلفان کمک می‌شود هزینه به حساب آوریم؛ چرا که پاسخ این سرمایه‌گذاری را می‌توان در جامعه به وضوح مشاهده کرد.

نگاه متفاوت در عرصه پژوهش داشته باشیم

حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم در پاسخ به اینکه پژوهش‌ها و آثار منتشر شده مرکز فرهنگ و معارف قرآن چه اندازه براساس نیازسنجی است، گفت: ما چون مرکز پژوهشی هستیم مسئله در حوزه پژوهش متفاوت است و مسئله موضوعی نیست که حتما موضوع پژوهش قرار گیرد؛ چرا که این موارد ممکن است جزء نیازهای پژوهشی باشد، اما جزء نیازهای جامعه نباشد، از این رو باید در عرصه پژوهش نگاه متفاوتی داشته باشیم.

وی یادآور شد: سه عرصه در حوزه پژوهش‌های بنیادین، کاربردی و توسعه‌ای وجود دارد و با توجه به اینکه دولت نیازمند پژوهش‌های کاربردی است و این نوع پژوهش درصدد رفع نیازهای جامعه است؛ از این رو اگراز پژوهش‌ها و پژوهشگران این عرصه حمایت‌های جدی انجام شود، به رشد و توسعه فرهنگ دینی کمک شده است.

captcha