کد خبر: 1414042
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۹

تشکیل کارگروه‌های تخصصی طرح «دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی خوزستان»

گروه اندیشه: دبیر علمی طرح «دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی خوزستان» از ادامه تألیف این دانشنامه به صورت تخصصی‌تر با حمایت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خوزستان خبر داد.

حبیب پیام، دبیر علمی طرح «دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی خوزستان» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، با اعلام خبر حمایت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خوزستان از طرح تألیف «دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی خوزستان» گفت: با توجه به اینکه یکی از وظایف ذاتی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر انجام کارهای پژوهشی در زمینه معروفات دینی است، دبیرخانه این طرح تحت نظارت عالی آیت‌الله موسوی‌جزایری، نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان در محل ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شد. سردار شاهوارپور دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان دبیر اجرایی این طرح و مجری طرح نیز دبیرخانه دانشنامه قرآن در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در استان خواهد بود.

وی افزود: در نشستی که 12 خرداد در محل دبیرخانه این طرح تشکیل شد، مقرر شد کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر اهواز در تألیف این دانشنامه مشارکت داشته باشد. از همه نهادها، سازمان‌ها، اشخاص حقیقی و حقوقی که می‌توانند از نظر فکری و معنوی این طرح بزرگ را پشتیبانی کنند، جهت مشارکت دعوت می‌شود.

پیام با بیان اینکه این اثر، طرح بزرگ ملی استانی است، به ارائه توضیحاتی در خصوص «دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی خوزستان» پرداخت و گفت: حوزه تاریخی این طرح بزرگ، 1400 سال را درمی‌گیرد و از صحابه بزرگ پیامبر(ص) سلمان فارسی رامهرمزی شروع می‌شود و تا دوره معاصر موضوعاتی همچون حافظان قرآن کریم، قرآن‌پژوهان، کتب تفسیر،‌ آموزشی، نهادها، مؤسسات، انجمن‌های قرآنی و یادمان‌های قرآنی و ... را دربرمی‌گیرد. قرآن و دنیای مجازی، تأثیر قرآن بر هنر و ادبیات استان خوزستان، تأثیر قرآن بر فرهنگ عامه، و ... از دیگر موضوعاتی است که در این دانشنامه به آن پرداخت شده است.

این محقق قرآنی با بیان اینکه تألیف این دانشنامه بین یک تا دو سال پیش‌بینی شده است، افزود: حدود 10 کارگروه تخصصی شامل کارگروه ویراستاری، چاپ و نشر دیجیتال، ترجمه و ... متشکل از بیش از 50 نفر از اساتید حوزه و دانشگاه در حال تألیف این اثر هستند.

پیام که پیش از اعلام حمایت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خوزستان از طرح تألیف «دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی خوزستان» خود مشغول تألیف و گردآوری مقالات این دانشنامه بود، گفت: پس از آنکه ستاد احیای امر به معروف ونهی از منکر استان، هزینه‌های این طرح بزرگ را تقبل کردند، مقرر شد کار به صورت گسترده‌تر و تخصصی‌تر ادامه پیدا کند. این کارگروه‌ها تخصصی به منظور بازبینی مقالات آماده شده و گردآوری لغات جدید تشکیل شد. در این دوره هر مقاله و واژه‌ای که آماده می‌شود توسط بیش‌تر اعضای کارگروه بازبینی و پس از تأیید، صلاحیت درج در دانشنامه را پیدا می‌کند.

دبیر علمی طرح «دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی خوزستان» افزود:‌ همچنین به منظور تهیه میراث‌های فرهنگی قرآن‌پژوهان خوزستانی که به کشورهای دیگر منتقل شده است، سفرهایی به مصر، عراق و بحرین صورت می‌گیرد تا از این آثار به صورت میکروفیلم تهیه شود.

captcha