حمید بهمنی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره تاثیرات اندیشههای حضرت امام(ره) در سینما اظهار کرد: حضرت امام(ره) در ابتدای ورود خود به ایران در سال 57 سخنان بسیار مهمی را در بهشت زهرا(س) بیان فرمودند که بخشی از بیاناتشان به سینما مربوط بود. در آن سخنرانی حضرت امام(ره) اظهارنظر بسیار مهمی درباره سینما داشتند که سبب ماندگاری این هنر در کشورمان شد؛ ایشان فرمودند: «ما با سینما مخالف نیستیم، بلکه با فحشا مخالفیم».
وی افزود: این سخن تاریخی امام(ره) برکات بسیار زیادی برای سینمای کشورمان به همراه داشت، به نحوی که میتوان گفت اگر امروز سینمای ما درخششی در جهان دارد به مدد نوع نگاهی است که امام راحل وارد سینمای ما کردهاند. برای مثال میتوان به فیلمهایی اشاره کرد که نگاهی مثبت به انقلاب اسلامی دارند برخلاف آثاری که از پول این کشور تولید میشود، اما تصویری ضد ایرانی ارائه میدهند.
کارگردان «گلوگاه شیطان» ادامه داد: ممکن است آثاری که نگاه سیاه به ایران اسلامی دارند در دنیا نیز درخشش داشته باشند، اما این کارها به هیچ وجه متناسب با آرمانهایی نیست که امام (ره) به آنها توصیه میکردند؛ در این کارها به ظاهر روابط زن و مرد قطع شده است، اما در عوض رفتارهای ناهنجار دیگری چون طلاق تبلیغ میشوند.
تاثیرات بینالمللی اندیشههای حضرت امام(ره) در سینما
وی درباره تاثیرات بینالمللی اندیشههای حضرت امام(ره) گفت: فیلمسازی چون مجید مجیدی حاصل توجه به اندیشههای امام(ره) است که در سینما فرصت خودنمایی پیدا کرد. این فیلمساز خوش فکر، کارهای خوب کم ندارد، اما یکی از فیلمهایش (بچههای آسمان) توانست به اندازهای بدرخشد که چند فیلم خارجی از آن کپیبرداری داشتند. این توجهات نشان میدهد که سینمای اخلاقگرایی که امام(ره) پایه گذار آن بودند کشورهای دیگر را هم متوجه خود کرده است.
بهمنی ادامه داد: از دیگر تاثیرات حضرت امام(ره) روی سینمای میتوان به موضوع مقاومت اشاره کرد، چون توجهی که سینما به دفاع مقدس از ابتدای دهه 60 داشت، نشئت گرفته از حمایت و توصیههایی بود که ایشان به فعالیت سینما در این حوزه داشتند.
این کارگردان تاکید کرد: رونمایی و معرفی فیلمسازان جوان و انقلابی در سینما از دیگر ثمرات اندیشههای حضرت امام(ره) در سینما بود. این اتفاق نیز به این نحو افتاد که جوانان علاقهمند و انقلابی وقتی فهمیدند که سینما قادر است مبلغ انقلاب باشد و از نگاه امام(ره) اعتبار بگیرد به این حوزه ورود کردند و هر کدام امروز یکی از بزرگان سینمای ایران شدند.
ارتقاء جایگاه زن در سینمای پس از انقلاب
بهمنی در بخش دیگری از سخنان خود به مقام و منزلت زن در سینمای پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: سینمای قبل از انقلاب نگاهی سطحی و ابزاری به زن داشت به نحوی که در فیلمها تنها از زن به عنوان ابزاری برای فروش استفاده میشد، اما با پیروزی انقلاب زن در سینما دارای هویت شد و همین مسئله پدید آمدن جایگاه والای زن را در سینمای کشورمان در پی داشت. این اتفاق هم وامدار راهنماییها و رهنمودهایی است که حضرت امام (ره) درباره حضور زن در جامعه داشتند. در ادامه من تاثیرگذاری امام(ره) در سینما را حتی در بخشهای سخت افزاری هم مشاهده میکنم، چون تفکر ایشان که تاکید بر داشتههای خودمان داشتند باعث شد تا سینما در حوزه فناوری هم دستاوردهای بسیاری داشته باشد.
وی در پایان بیان کرد: ادامه دهنده راه امام(ره)، مقام معظم رهبری هستند که با داشتههای خودشان برای سینما راهی نو رقم میزنند. این کلام را هم میتوان در دیدارهایی که رهبر معظم انقلاب با اهالی سینما داشتهاند به وضوح مشاهده کرد.