کد خبر: 1415119
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۳
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران:

فنون ترجمه قرآن نیازمند توجه جدی‌تر حوزه‌های علمیه است

گروه حوزه‌های علمیه: معاون آموزش حوزه علمیه خواهران با بیان این‌که در زمینه فنون ترجمه در حوزه علمیه کار جدی صورت نگرفته، اظهار کرد: فنون ترجمه نیازمند توجه جدی‌تری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی حسینی، معاون آموزش حوزه علمیه خواهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: قرآن در مجموعه حوزه خواهران و برادران به طور مناسبی مورد توجه قرار دارد و هم در زمینه زبان قرآن و هم در مفاهیم و تفسیر، کارهای خوبی صورت گرفته است.

وی با اشاره به خلاهای موجود در این زمینه تصریح کرد: در بحث فنون ترجمه قرآن کار جدی در حوزه صورت نگرفته است و یکی از خلاهایی که می‌توان به رفع آن اقدام کرد، همین موضوع است.

حسینی، مباحث ترویجی و تفاسیر موضوعی را یکی از دیگر از عرصه‌هایی برشمرد که باید کار جدی‌تری در این زمینه صورت گیرد و زمینه تلاش علمی در آن وجود دارد.

معاون آموزش حوزه خواهران افزود: در این عرصه می‌توان رشته‌های مختلف تخصصی در برخی مقاطع را راه‌اندازی کرد تا این خلاها برطرف شود.

حسینی تصریح کرد: تا آنجا که به بحث آموزش و حوزه مدیریتی اینجانب بر می‌گردد مقدار مناسبی برای مباحث مختلف قرآن مانند روخوانی، روان‌خوانی، تجوید و حتی تدریس قرآن در نظر گرفته شده است و تدریس موضوعی قرآن یکی از مباحثی است که به صورت جدی به آن پرداخته‌ایم و افرادی برای تدریس قرآن تربیت شده‌اند.

ایجاد 15 واحد تفسیر در سطح 2

معاون آموزش حوزه خواهران تبدیل ده واحد درسی مباحث تفسیری به 15 واحد را نشانه توجه بیشتر حوزه به عرصه قرآن دانست و تاکید کرد: این مقدار که قبلا در سطح دو وجود داشت امروز در همین مقطع به 15 واحد رسیده و در مقاطع دیگر نیز مباحث قرآنی تدریس و تحصیل می‌شود.

وی افزود: همچنین در بازنگری جدید آموزشی در سطح دو، رشته و گرایش جدید تفسیر و علوم قرآن برای این سطح در نظر گرفته شد و در سطح سه و بالاتر نیز رشته‌های تخصصی داریم.

حسینی از برگزاری برنامه‌های قرآنی ترویجی در مجموعه‌های فرهنگی تحت تابعه حوزه خواهران خبر داد و گفت: برگزاری مسابقات علمی با محوریت قرآن، مسابقات حفظ، قرائت و مفاهیم و ... در قالب جشنواره‌ای مستقل برگزار می‌شود.

وضعیت قرآنی در حوزه خوب است

وی با بیان اینکه قرآن هر مقدار هم در حوزه کار شود باز هم کم است تصریح کرد: اگر به وضعیت مطلوبی که باید به آن برسیم بنگریم مقداری که برای قرآن کار شده است کم است اما اگر به کارهای انجام شده نگاه کنیم می‌بینیم اگر وضعیت عالی نباشد خوب است.

معاون آموزش حوزه علمیه خواهران تاکید کرد: وظیفه ما ایجاد زمینه و بستر لازم برای طلاب است تا براساس علاقه‌مندی خود و میزان استعداد وارد عرصه‌های مختلف قرآنی شوند و آنچه مهم است این است که فرهنگ انس با قرآن را ایجاد کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا حوزه خواهران اقدام به برگزاری جلسات تفسیر برای بانوان خواهد کرد و در این زمینه چه برنامه‌ای دارد، از تشکیل انجمن‌ها و هسته‌های قرآن‌پژوهی در واحدهای مختلف حوزه‌های علمیه خواهران خبر داد.

وی افزود: تشکیل حلقات تفسیری عمومی برای بانوان و جلسات تفسیری خانگی در حوزه ماموریت حوزه خواهران نیست اگرچه دروس تفسیر و نشست‌های تفسیری و قرآنی در مدارس علمیه خواهران در سراسر کشور برگزار می‌شود.

captcha