کد خبر: 1415174
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۸
مهدی مطهرنیا پاسخ‌ می‌دهد:

علت رفتار متناقض آمریکا در برابر انتخابات سوریه و مصر چیست؟

گروه سیاسی: کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل اظهار کرد: باید پذیرفت که غرب بر اساس تبیعت منفعت‌محور خود عمل می‌کند و منافع خود را پارادایم اساسی حاکم بر رفتارها و کنش‌های سیاسی می‌داند و آن را نیز آشکارا بیان کرده است.

مهدی مطهر‌نیا، کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به برگزاری انتخابات در سوریه و پیروزی بشار اسد در این رقابت اظهار کرد: این انتخابات در بافت موقعیتی ناشی از جنگ داخلی می‌تواند به عنوان یک نقطه عطف در جهت مدیریت بحران سوریه به سمت ثبات مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: اگر چه دولت حاکم بر دمشق 60 درصد از سرزمین‌های سوریه را از آن خود دارد و در این 60 درصد تعداد بالایی از شرکت‌کنندگان را در انتخابات اخیر ریاست جمهوری شاهد بوده است، اما هنوز ثبات سیاسی تعریف شده و معناداری که مناسب و متناسب با جایگاه سوریه در مقاومت باشد، به دست نیاورده است.
این کارشناس مسائل سیاسی در مورد نگاه منطقه‌ای به انتخابات ریاست جمهوری در مصر و سوریه گفت: به نظر می‌رسد در سوریه ایران و روسیه و در مصر عربستان و قطر توانسته‌اند در چارچوب انتخابات اخیر ریاست جمهوری در هر دو کشور یک نوع توازن قدرت را از منظر منطقه‌ای ایجاد کنند و این امید وجود دارد که با توجه به توازن منطقه‌ای، در سوریه و مصر نیز شاهد ثبات سیاسی باشیم که اگر چه این ثبات سیاسی لغزان و تردیدپذیر است اما از بی‌ثباتی و جنگ داخلی بهتر تلقی می‌شود.
مطهرنیا خاطرنشان کرد: از این روست که با وجود مخالفت‌های موجود با انتخابات ریاست جمهوری در سوریه و مصر، در هر دو کشور شاهد ایجاد فضای مثبت در برخورد با تنایج موجود در انتخابات هستیم که نشان‌دهنده آن است که مسائل مربوط به این کشورها با مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی به‌سختی گره خورده است.
عضو هیئت‌رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: لازم است زمان را در آینده به‌گونه‌ای مدیریت کرد که این ثبات و توازن منطقه‌ای بتواند به سمت و سوی یک ثبات سیاسی معنادار برای مردم سوریه در جهت بازسازی ویرانی‌های ناشی از دو سال و نیم جنگ خانمان‌برانداز در سوریه برود؛ چرا که هم‌اکنون سوریه‌ای که حدود 4 دهه توسط خاندان اسد ساخته و پرداخته شده، امروز بار دیگر نیازمند ساخت‌وسازها و بازسازی‌های بسیار هزینه‌آور است.
مطهرنیا به موضع‌گیری‌های دوگانه غرب نسبت به انتخابات ریاست جمهوری در مصر و سوریه پرداخت و گفت: موضع‌گیری غرب در مورد انتخابات موجود در سوریه و مصر با غلظتی متفاوت انتقادی است؛ به بیان دیگر اگر چه در مصر نتیجه انتخابات پذیرفته شده اما روند انتخابات از سوی رسانه‌های غربی به ویژه رسانه‌های با گرایش دموکراتیک زیر سؤال رفته است و با پرسش‌های جدی روبروست.
وی ادامه داد: اگر دیدبانی گسترده‌ای بر رسانه‌ها و موضع‌گیری‌های غرب نسبت به پذیرش رؤسای جمهور حاکم بر مصر و سوریه و روند برگزاری انتخابات انجام گیرد، نشان می‌دهد که در نگاه آن‌ها در دموکراتیک بودن و کامل‌بودن هر دوی آنها شک و تردید‌هایی وجود دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی با طرح این پرسش که چگونه در مصر رئیس‌جمهور منتخبی که با روندی تردیدآمیز پذیرفته شده است، مورد تأیید قرار می‌گیرد اما در سوریه‌‌ای که به همان حالت رئیس‌جمهور با رأی بالای شرکت‌کنندگان پذیرفته شده، مور قبول واقع نمی‌شود، گفت: در پاسخ باید گفت اساساً مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی پیوندی آشکار با محیط‌های منطقه‌ای سوریه و مصر در چارچوب معادلات خاورمیانه دارد که  مسئله بر نظام بین‌الملل تأثیرگذار است.
مطهرنیا با تأکید بر اینکه کشورهایی که منافع خود را در زمینه‌های گوناگون تعریف‌پذیر کرده‌اند، با آنچه که نفع خود می‌دانند بهتر و شایسته‌تر برخورد می‌کنند، اظهار کرد: باید پذیرفت که غرب بر اساس تبیعت منفعت‌محور خود عمل می‌کند و منافع خود را پارادایم اساسی حاکم بر رفتارها و کنش‌های سیاسی خود می‌داند و آن را نیز آشکارا بیان کرده است.

captcha