کد خبر: 1416914
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰
حسن قشقاوی در همایش دکترین مهدویت:

تفسیر لیبرالیستی از قدرت، جهان امروز را به بن‌بست کشانده است

گروه اندیشه: معاون وزیر خارجه با بیان اینکه تفکر لیبرالیستی، جهان امروز را به بن‌بست کشانده است، اظهار کرد: تفسیر این تفکر از قدرت، منجر به بحران‌هایی درخصوص عدالت، محیط زیست، اخلاق، خانواده و صلح پایدار شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حسن قشقاوی، معاون وزیر امور خارجه که در دهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت با موضوع چشم انداز سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دکترین مهدویت با تکیه بر اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی به ایراد سخنرانی می‌پرداخت، در سخنان خود اظهار کرد: اگر به همه ادیان و مذاهب دنیا نگاه کنیم متوجه می شویم که همه اعتقاد به آمدن یک موعود دارند و اصلی‌ترین محل مناقشه‌ای که اکنون در جهان وجود دارد، تفسیر از قدرت است.

وی افزود: همه اختلافات درباره مسائلی همانند جامعه مهدوی و نظریاتی همانند پایان تاریخ فوکویاما و ... به تفسیر دینداران و سکولارها از قدرت مربوط می‌شود. حتی اگر دیدگاه پست مدرن را بپذیریم  که قدرت، شیء نیست بلکه یک رابطه است؛ دیدگاه مهدوی ما، این است که تفسیر لیبرالیستی از قدرت، ذاتا ناعادلانه است و این درست مخالف تفسیر مهدوی است که هدف از قدرت را تامین عدالت می‌داند.

وی ادامه داد: با تفسیر لیبرالیستی از قدرت است که تضادهایی همانند فقیر و غنی به وجود می آید و این نبرد و تفسیر از قدرت که در جهان شکل گرفته است، ادامه دارد؛ مگر اینکه تفسیر از معادلات قدرت عوض شده و و منبع قدرت را الهی ببینیم.

قشقاوی تاکید کرد: تفسیر لیبرالیستی از قدرت، جهان امروز را به بن‌بست کشانده است و این تفکر نقطه اوج پنج بحران جهانی است. بحران اول بحران اخلاق و بحران دوم، بحران عدالت و جنگ فقر و غنا است. نه تافلر و نه پوپر و هانتینگتون و فوکویاما هیچ‌کدام به ما وعده نمی‌دهند که در پایان تاریخ و جنگ تمدن‌ها، به عدالت می‌رسیم.

وی افزود: بحران سوم، بحران خانواده است که به اخلاق بر می‌گردد. امروزه در جهان غرب انواع مسائل غیر اخلاقی مجاز شده است اما به یک نکاح قاعده‌مند بی‌توجهی می‌شود. بحران چهارم بحران محیط زیست است و رابطه قدرت این‌چنینی منجر به تولید گازهای گلخانه ای و تغییرات آب و هوایی شده است. 

معاون وزیر خارجه ادامه داد: بحران پنجم، بحران فقدان صلح پایدار است. در تفسیر لیبرالی و غیرالهی از قدرت، صلح معنایی ندارد و نبرد فقط برای قدرت است و جهان معنویت، نقطه مقابل آن و جهانی است که در آن صلح پایدار  و عدالت در آن به وجود آمده و محیط زیست حفظ می شود.

وی تاکید کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران براساس مهدویت است و حاکمیت مطلق بر جهان و انسان در آن از آن خداست. در اصولی همانند اصل 56، 50، 52 ، بند نهم اصل سوم و اصل 52 به مسائلی از قبیل تامین عدالت، نفی سلطه جویی، حفظ محیط زیست و ..... اشاره شده است.

وی افزود: دین اسلام دین صلح است و پیامبر اسلام همه رفتارش بر اساس پیمان بود و هنگامی که پیمان شکنی صورت می گرفت به دفاع از اسلام می پرداخت.

قشقاوی در پایان اظهار کرد: همه مردم دنیا خواهان تغییر هستند اما فوکویاما و هانتینگتون، نوعی از تغییر را می خواهند و ما منتظران مهدی، براساس اصولی که در قانون اساسی ما آمده است خواهان نوع دیگری از تغییر هستیم.

captcha