به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست امضای تفاهمنامه همکاری میان شهرداری تهران و وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی صبح امروز 22 خردادماه با حضور علی جنتی، وزیر ارشاد و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
علی جنتی، در این مراسم با تبریک میلاد حضرت قائم(عج) گفت: زمانی که ناظر بر فعالیتهای شهرداری بودم، احساس میکردم شهرداری تهران فقط در مورد خدمترسانی به شهروندان نیست بلکه یکی از محورهای فعالیت آنها توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است و آقای قالیباف نسبت به این موضوع توجه ویژهای دارد.
وی افزود: از زمانی که در وزارتخانه ارشاد بودم نیز با مسائل فرهنگی و هنری شهرداری در ارتباط بودم و مجموعه فعالیتهایی که شهرداری تهران در حوزه فرهنگی، اجتماعی و هنری انجام میدهد چشمگیر است و در طول این مدت نشاندهنده عزم و اراده جدی است که برای ارتقای سطح فرهنگی شهروندان وجود دارد و جز این هم مورد انتظار نیست.
جنتی ادامه داد: ما آقای قالیباف را به عنوان یک رزمنده و جهادگری که در میدانهای جنگ و مبارزه بود میشناسیم که با همین روحیه نیز وارد شهرداری شده و پاسدار ارزشهای ملی، فرهنگی و دینی شد و با همین انگیزه کار را پیش برده است و امروز خوشحالیم که تفاهمنامهای را امضاء میکنیم که میشود مبنای همکاریهای گسترده میان وزارت ارشاد و شهرداری باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: این همکاری در بخشهای مختلف نظیر زیرساختها و فضاهای فرهنگی مورد نیاز شهروندان است و هر چند به وفور اقداماتی در این راستا انجام شده، اما پاسخگوی نیاز شهروندان تهرانی نیست و نیاز است تا همه هنرمندان دست به دست هم داده و در راستای تهیه محتوا تلاش کنند. همچنین فیلمنامهها و نمایشنامههایی را در فرهنگسراها برای ارتقای فرهنگی جامعه ارائه شود. که این نوعی همافزایی است و بایدهدف واحدی را دنبال کرد.
جنتی اظهار کرد: امیدواریم همه شهروندان بتوانند از این همکاریها استفاده کنند و آنچه مورد نظر مقام معظم رهبری در سالجاری است در عرصه اقتصاد و فرهنگ با مدیریت جهادی و عزم و اراده ملی فراهم شود و در این راستا جلب رضایت رهبر معظم انقلاب و مردم را داشته باشیم.
وزیر ارشاد در پایان گفت: یک حرکت جدی در این زمینه ایجاد شده و خوشحالیم که امروز این امر در زمینه امضای تفاهمنامه تحقق مییابد و زمینه همکاریهای گستردهتر فراهم میشود تا الگویی برای سایر شهرها باشد.
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران نیز در ادامه این مراسم ویژگیهای منحصر به فرد شهر تهران را به عنوان پایتخت و مرکزیت ایران برشمرد و گفت: تجربیات گذشته و برداشتهای علمی نشان میدهد که اقدامات شهرداری تهران تأثیرات بینالمللی و داخلی سرنوشتسازی دارد.
وی ادامه داد: کسی که در خارج از کشور است در ورود به تهران اظهارنظر و قضاوتش درباره ایران و نظام جمهوری اسلامی در این شهر خلاصه میشود و طی این سالها چه افراد سیاسی، چه شخصیتهای فرهنگی و حتی مسافران در یادداشتها و قضاوتهای خود از تهران نوشته و گفتهاند.
قالیباف گفت: هر کار خوب یا بدی که در تهران اتفاق میافتد، پس از چند ماهی در داخل کشور، در بقیه شهرها انجام میشود. هر چند برخی از کارها اقدامات مورد تأیید و یا تصمیم درستی نیستند، اما دیدهام که این فعالیتها از ایستگاه اتوبوس گرفته تا جدول خیابان و بخشنامه اداری همه بر کشور تأثیر میگذارد و تدثیرگذاری مردم تهران بر پیکره کشور نیز در قضاوت بینالمللی، آن را منحصر به فرد کرده و این موضوع وظیفه ما را سنگینتر میکند.
وی با اشاره به مظلومیت فرهنگ در کشور بیان کرد: از منظری دیگر شرایط ویژه اقتصادی در کشور را تجربه میکنیم، به ویژه این شرایط در حوزه فرهنگ نیز مطرح است و مقام معظم رهبری فرمودند که فرهنگ در کشور مظلوم است و کارنامه قابل قبولی در این زمینه نداریم. البته این موضوع درباره کشوری مطرح است که در همه جای دنیا با فرهنگ و تمدن آن را میشناسند و فرهنگ در آن مظلوم است.
شهردار تهران ادامه داد: مردم ما اختلاف و چالش میان مسئولان را دوست ندارند و برایشان مهم نیست مقصر چه کسی است. چون مطمئن هستند اولین کسی که به خاطر این اختلافات آسیب میبیند، مردم هستند. از این رو مقام معظم رهبری همواره بر همدلی و همراهی برای حفظ هویت انقلابی و ایرانی و رشد و تعالی آن تأکید کردهاند.
قالیباف عنوان کرد: به عنوان خدمتگزار مردم در شهرداری تهران باوری که به فرهنگ جهادی دارم، بیش از دیگران همه به خاطر باورهای دینی، هم خواستههای رهبری و هم فهمی که از جهاد دارم، خودم را ملزم به همکاری با دولت میدانم و خودم را ملزم کردم تا با همکاری بیشتر با مجموعه دولت برای حفظ هویت ایرانی، اسلامی و تمدن بزرگ ایران تلاش کنم.
گفتنی است که قبل از برگزاری نشست و امضای تفاهمنامه، علی جنتی، وزیر ارشاد و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران از بخشهای گوناگون موزه هنرهای معاصر بازدید کردند.