کد خبر: 1417474
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۴
عبدالمجید طالب‌تاش:

برگزاری طرح «رمضان، بهار قرآن» با ۲۰۰۰ کارگاه تفسیر در دانشگاه آزاد

گروه دانشگاه: معاون پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری ۲۰۰۰ جلسه تفسیر قرآن در قالب طرح «رمضان، بهار قرآن» در این دانشگاه خبر داد.

عبدالمجید طالب‌تاش، معاون پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی به منظور استفاده از فرصت ماه مبارک رمضان و با هدف معنویّت‌بخشی به فضای دانشگاه و معرفت‌افزایی دینی و قرآنی استادان و کارکنان، برای سومین سال پیاپی طرح فراگیر «رمضان، بهار قرآن» را برگزار می‌کند.
وی ادامه داد: این طرح اختصاص به کارگاه تفسیر قرآن در روزهای ماه مبارک رمضان دارد و در تمام واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود که کانون‌های قرآن و عترت عهده‌دار اجرای این طرح فراگیر قرآنی هستند.
معاون پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی یادآوری کرد: بر اساس این طرح قرآنی که در آستانه سومین سال برگزاری آن قرار داریم و مورد استقبال قابل توجّه دانشگاهیان قرار گرفته، در طول ماه مبارک رمضان هم‌زمان حدود 2000 کارگاه تفسیر قرآن در تمام واحدها و مراکز آموزشی این دانشگاه برگزار می‌شود که استادان و کارکنان علاقه‌مند به آموزش‌های قرآنی در آن شرکت می‌کنند.
وی افزود: طبق این طرح، در این ماه مبارک، یکی از سوره‌های قرآن کریم انتخاب و همه روزه توسط استادان برجسته و به نام تدریس می‌شود و در پایان ماه مبارک رمضان به صورت الکترونیکی از محتوای کارگاه آزمون به عمل می‌آید و برگزیدگان هر واحد یا مرکز آموزشی مورد تقدیر قرار می‌گیرند.
طالب‌تاش تأکید کرد: در سال جاری که سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملّی و مدیریّت جهادی است، برای این کارگاه فراگیر، تفسیر سوره فرقان در نظر گرفته شده است که با توجّه به استقبال کم‌نظیر دانشگاهیان از این طرح در دو دوره گذشته، پیش‌بینی می‌شود حدود 25 هزار نفر از استادان و کارکنان دانشگاه در این کارگاه قرآنی شرکت کنند و فضای دانشگاه را به عطر حیات‌آفرین کلام الهی معطّر سازند.
این مسئول قرآنی یادآور شد: بر اساس آیین‌نامه‌ای که به واحدها و مراکز آموزشی ابلاغ شده است، کانون‌های قرآن و عترت از آغاز تیرماه به مدت هشت روز از استادان و کارکنان برای شرکت در این کارگاه‌ها ثبت‌نام به عمل می‌آورند و در طول ماه مبارک رمضان پس از نماز ظهر و عصر هم زمان به مدت یک ساعت در 600 مسجد و نمازخانه دانشگاه و در دانشکده‌های مختلف حدود 2000 کارگاه تفسیر سوره فرقان شامل کارگاه تفسیر استادان و کارگاه تفسیر کارکنان به صورت مجزّا برگزار می‌شود.
طالب‌تاش با اشاره به منابع این کارگاه گفت: منبعی که برای مطالعه شرکت‌کنندگان در کارگاه در نظر گرفته شده و بر اساس آن در آزمون پایان دوره شرکت می‌کنند، تفسیر نور حجت‌الاسلام قرائتی است که محتوای آن در سایت قرآنی تسنیم قرار دارد و قابل بارگذاری است. ضمن این‌که تفسیر مجمع البیان شیخ طبرسی، تفسیر المیزان علامه طباطبایی و تفسیر نمونه آیت‌الله مکارم شیرازی برای مطالعه آزاد و منبع تدریس استادان کارگاه در نظر گرفته شده است.
وی اشاره کرد: آزمون پایانی این کارگاه در فاصله زمانی دوم تا پنجم مردادماه برگزار خواهد شد که به صورت الکترونیکی اجرا می‌شود و شرکت‌کنندگان به 40 سؤال طرح شده از محتوای تفسیر پاسخ می‌دهند.
طالب‌تاش اضافه کرد: در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تلاش همگانی در امر حفظ قرآن و گسترش فرایند حفظ قرآن در جامعه، در آیین‌نامه مذکور برای حفظ سوره فرقان برنامه‌ریزی شده است که بر اساس آن در پایان ماه مبارک رمضان از آن گروه استادان و کارکنانی که در این بخش از طرح شرکت کردند، آزمون شفاهی حفظ سوره فرقان به عمل خواهد آمد.
وی توضیح داد: پیش‌بینی می‌شود بر اساس این طرح، بیش از 15هزار نفر از استادان و کارکنان دانشگاه موفق به حفظ کامل این سوره شوند که می‌تواند شروع مناسبی برای تداوم فرایند حفظ قرآن در میان استادان و کارکنان باشد.
معاون پژوهشکده قرآن و عترت ادامه داد: به منظور تشویق شرکت‌کنندگان در این کارگاه، پس از پایان دوره، در دهه دوم مردادماه در تمام واحدها و مراکز آموزشی مراسم شکرگزاری برای این توفیق الهی برگزار خواهد شد و علاوه بر گواهی آموزش قرآن که به تمام شرکت‌کنندگان اهدا می‌شود، از استادان و کارکنان برگزیده هر واحد و مرکز به صورت جداگانه تقدیر به عمل خواهد آمد. هم چنین در مراسم شکرگزاری، از آن دسته  استادان و کارکنانی که موفق به حفظ سوره فرقان شده‌اند نیز تقدیر خواهد شد.

captcha