«ماجد غماس»، نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق در تهران، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: فتوای جهاد کفایی آیتالله سیستانی، بیانگر شدت وخامت اوضاع سیاسی و امنیتی در مناطق غرب و شمال غرب عراق است. عراق در مقطع کنونی در شرایط بسیار حساس و دشواری به سر میبرد و اگر اوضاع این کشور به این حد از وخامت نمیرسید، اینچنین فتوایی از سوی مرجعیت دینی برای دفاع از عراق صادر نمیشد.
ماجد غماس تصریح کرد: صدور فتوای جهاد کفایی از سوی آیتالله العظمی سیستانی، موجی از شور و اشتیاق در میان جوانان عراقی برای داوطلبشدن و نامنویسی برای دفاع از عراق و مقدسات این کشور و پیوستن به ارتش ایجاد کرده است.
نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق در تهران اظهار کرد: تاکنون بیانیههای زیادی از سوی مراجع بزرگ شیعی، علما و بزرگان اهل سنت در ضرورت حمایت و دفاع از عراق و تأکید بر این موضوع به عنوان یک وظیفه شرعی و ملی صادر شده است؛ در تمامی این فتواها و بیانیهها، از مردم عراق خواسته شده که مبارزه با گروه تکفیری داعش و گروههای ضاله تکفیری را به عنوان یک وظیفه شرعی و ملی تلقی کنند و بر حفظ وحدت ملی در وضعیت حساس کنونی پایبند باشند.
وی گفت: علما و بزرگان شیعه و سنی همچنین، از ساکنان مناطقی که به دست گروه تکفیری داعش افتاده است، خواستهاند که در مقابل این تروریستهای تکفیری مقاومت کنند که در همین راستا بسیاری از جوانان عراقی و عشایر غیور به فتوای مرجعیت دینی و درخواست بزرگان شیعه و سنی لبیک گفتهاند و برای مبارزه با این گروه تکفیری به یاری ارتش شتافتهاند.
حمایت سازمانهای بینالمللی از عراق در خور شایسته، اما کافی نیست
وی با اشاره به حمایت سازمانهای بینالمللی از جمله اتحادیه عرب از عراق گفت: برخی نهادهای بینالمللی همچون «سازمان ملل متحد»، «اتحادیه عرب» و «سازمان همکاری اسلامی» ضمن صدور بیانیههای بر ضرورت حمایت از عراق در برابر تروریست تأکید کردند که این حرکتی شایسته و در خور توجه از سوی این نهادهای بینالمللی است، اما اقدامی کافی به نظر نمیرسد.
ماجد غماس تصریح کرد: این سازمانها و نهادهای بینالمللی لازم است که با برگزاری نشستهایی فوقالعاده موضوع عراق را بررسی کنند، زیرا نفوذ امروز گروهک تروریستی «داعش» به عراق تنها به این کشور ختم نمیشود و دامنه نفوذ تروریستها به تمامی کشورهای منطقه سرایت خواهد کرد.
نفوذ داعش تنها به عراق ختم نمیشود
وی اضافه کرد: اگر امروز مانع حضور شوم گروه ضاله و گمراه داعش در عراق نشویم، مطمئناً هیچ یک از کشورهای همسایه عراق از پدیده شوم تروریسم در امان نخواهد بود و زبانههای آتش این گروه حتی به کشورها و نظامهایی که از این گروه تکفیری حمایت میکنند، خواهد رسید.
این سیاستمدار برجسته عراقی در ادامه این گفتوگو اظهار کرد: بدون شک، دعوت آیتالله العظمی سیدعلی سیستانی به جهاد کفایی که از سوی نماینده ایشان در خطبههای نماز جمعه کربلا ارائه شد، مسئلهای مهم در دفاع از عراق و عراقیها است.
وی افزود: صدور این فتوا از سوی مرجعیت دینی عراق، نشاندهنده درایت و دوراندیشی مرجعیت دینی عراق است و این فتوا اقدامی در جهت دفاع از تمامی شهروندان عراقی اعم از شیعه و سنی، کرد و ترکمان است، زیرا در این مرحله هیچ فرقی بین شیعه و سنی نیست و اقدامات گروه تروریستی داعش تهدیدی برای تمام داشتههای عراق از جمله زمین، ثروت، اماکن مقدسه و مردم است.
ماجد غماس در پاسخ به پرسشی درباره نسبت برگزاری موفق انتخابات ریاست جمهوری سوریه با تحرکات داعش در عراق گفت: تحرکات داعش در عراق قبل از انتخابات سوریه نیز صورت گرفته بود، این گروه تکفیری جنایتکار از مدتها پیش در مناطق غربی عراق نفوذ پیدا کرده بود، تا این که موفق شد حتی حمایت برخی از مناطق عراق را جلب کند و هدف اصلی این گروه ضاله، سیطره بر بغداد، پایتخت عراق و تمامی مناطق این کشور است.
وی گفت: جای بسی تأسف است، که برخی کشورهای منطقه از این گروه جنایتکار حمایت مالی و تسلیحاتی میکنند و زمینه را برای گسترش دامنه تروریست در منطقه فراهم میکنند.
تفرقهافکنی میان شهروندان عراقی؛ هدف مهم تروریستهای تکفیری
نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق در ایران در ادامه این گفتوگو ضمن تبیین اهداف گروه تروریستی تکفیری داعش گفت: یکی از مهمترین اهداف داعش تفرقهافکنی میان مردم و شهروندان عراقی است.
وی گفت: گروه تروریستی داعش از گروه تروریستی القاعده جدا شده است و پایه و اساس آن از زمان «مصعب الزرقاوی» که سالها پیش در عراق به هلاکت رسید، بنیان نهاده شد، و مهمترین هدف آن تفرقهافکنی میان شیعه و سنی و حتی میان خود سنیها با این ادعا که برخی از سنیها با دولت عراق همکاری میکنند، است.
وی ابراز امیدواری کرد که باعزم و بیداری ملت عراق و ایستادگی آنها در برابر جریان تکفیری داعش، توطئههای این گروه برای ایجاد جنگ فرقهای در عراق خنثی شود.
عراق در خط مقدم جبهه جنگ با تروریست است
ماجد غماس تأکید کرد: در حال حاضر کشور و مردم عراق در خط مقدم جبهه مبارزه با تروریست قرار دارند و در شرایط سخت و خطرناکی به سر میبرند، بنابراین ضروری است که تمام تلاشها را برای از بین بردن این فتنه به کار گیرند.
وی در پایان گفت: امروز وظیفه هر شهروند عراقی و هر مسلمان غیوری در جهان این است که نسبت به سرنوشت این کشور احساس مسئولیت کند؛ زیرا عراق امروز در خط مقدم جبهه جنگ با گروهی تکفیری و تروریستی قرار دارد که نیروهای وحشی خود را در منطقه مستقر گردانیده و دامنه نفوذ آنان هر روز رو به افزایش است.