کد خبر: 1417783
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۷
در نشست خبری جشنواره شعر و داستان جوان سوره عنوان شد؛

ارسال ۱۲۶۰ اثر به دبیرخانه جشنواره/ اختتامیه دوم تیرماه برگزار می‌شود

گروه ادب: دبیر هنری دوازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره در نشست خبری که امروز برگزار شد، از ارسال ۱۲۶۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری دوازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره، امروز، 25 خرداد با حضور سعید بیابانکی، دبیر هنری این جشنواره و عباس سالاری، مدیر حوزه هنری کرمان و دبیر اجرایی این جشنواره برگزار شد.
ادبیات انقلاب
سعید بیابانکی در این نشست با بیان اینکه جریان شعر پس از انقلاب اسلامی بالنده شده است و ادبیات امروز سبک و سیاق‌ یافته است، گفت: بر این اساس ادبیات پس از انقلاب را باید ادبیات انقلاب بنامیم.
وی با اشاره به پایان‌نامه‌هایی که در دانشگاه‌ها در دو مقطع دکتری و کارشناسی ارشد رشته ادبیات وجود دارد، اظهار کرد: با نگاهی به این پایان‌نامه‌ها این موضوع اثبات می‌شود.
به گفته بیابانکی، آثار شاخصی توسط حوزه هنری در حوزه شعر و داستان در دوران پس از انقلاب به چاپ رسیده و ادبیات و شعر بالنده‌ترین بخش حوزه هنری از ابتدای تأسیس تاکنون بوده است.
دبیر هنری این جشنواره با بیان اینکه تعدد جشنواره‌ها در کشور بسیار است، ادامه داد: متناسب با اهداف حوزه هنری باید به سمت برگزاری جشنواره‌هایی برویم که مفاهیم و مضامینی را حمایت کند که ارزش والایی دارند.
مفاهیمی که محور فعالیت حوزه هنری بوده‌اند
وی از انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، فرهنگ و تمدن، سبک زندگی اسلامی که چند سال است توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شده، به عنوان محورهایی یاد کرد که طی 12 دوره در قالب مفاهیم ارزشی به آنها پرداخته شده است.
شمار آثار ارسالی
بیابانکی همچنین با بیان اینکه کیفیت بر کمیت ارجح است، گفت: 1260 اثر در حوزه‌های شعر و داستان به دبیرخانه ارسال شده است که این آثار توسط 377 شاعر و نویسنده جوان زیر سی سال خلق شده‌اند.
وی در تفکیک آثار ارسال شده اظهار کرد: در بخش داستان کوتاه بزرگسال، 144 نفر 355 اثر و در بخش داستان بلند بزرگسال نیز 11 نفر 253 اثر را ارسال کرده‌اند.
به گفته دبیر هنری جشنواره، بخش داستان کوتاه کودک نیز از 31 نفر، 63 داستان دریافت کرده و این تعداد در بخش شعر کودک شامل 66 اثر از 13 نفر بوده است. در بخش شعر نیمایی، نو و آزاد نیز 65 نفر اقدام به ارسال 297 اثر کرده‌اند.
وی با اشاره به دریافت 350 اثر از 90 شاعر در بخش شعر کلاسیک و 107 اثر از 23 نفر در بخش ترانه و سرود، افزود: در میان آثار ارسالی، شعر کلاسیک و داستان کوتاه بزرگسال بیشترین شمار آثار ارسالی را به خود اختصاص داده‌اند.
بیابانکی همچنین از شرکت 183 زن و 194 مرد در این دوره از جشنواره یاد کرد و گفت: بیشتر شرکت‌کنندگان از تهران بودند و بعد از این استان، خراسان شمالی بیشترین تعداد شرکت‌کننده را داشته است.
برگزیدگان جشنواره به کرمان می‌‌روند
وی با اعلام اینکه تلاش کردیم تا از همه ظرفیت داوری کل کشور در این دوره استفاده کنیم، اظهار کرد: برگزیدگان آثار راه‌یافته به دور نهایی داوری، همگی به کرمان دعوت می‌شوند و بر اساس آمار، 92 اثر حائز امتیاز لازم شناخته شده‌اند.
بیابانکی بنا به تفکیک هر حوزه اعلام کرد: در بخش داستان کوتاه بزرگسال 21 اثر، در داستان بلند بزرگسال یک اثر، در حوزه داستان کودک 5 اثر، شعر کودک و نوجوان 7 اثر، شعر نو 20 اثر، در بخش ترانه 10 اثر و در حوزه شعر کلاسیک 28 اثر امتیاز لازم را کسب کرده‌اند.
پیشنهاد برگزاری بخش غیررقابتی
دبیر هنری این جشنواره با اعلام اینکه 80 نفر به مراسم اختتامیه دعوت شده‌اند، پیشنهاد کرد که در دور بعدی برگزاری این جشنواره، بخش غیررقابتی نیز به آن افزوده شود تا شاعران و نویسندگانی که علاقه‌مند به رقابت در این جشنواره نیستند، بتوانند از فضای تعامل با شاعران پیشکسوت بهره ببرند.
بیابانکی با بیان اینکه 40 میلیون تومان در مجموع به عنوان جایزه در بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، از اهدای تندیس جشنواره به نفرات نخست هر بخش و تجلیل‌شوندگان این دوره(محمدعلی علومی، افسانه شعبان‌نژاد و محمد شریفی نعمت‌آباد) خبر داد.
اسامی هیئت داوران
وی همچنین اسامی هیئت داوران و افرادی که منتخبان هر بخش را انتخاب کرده‌اند، به این شرح اعلام کرد: در شعر نو، سیدعلی میرافضلی، محمدرضا عبدالملکیان، مصطفی علیپور و قاسم آهنین‌جان؛ در بخش شعر سنتی، غلامرضا طریقی، محمود حبیبی، قربان ولیئی، یوسفعلی میرشکاک و خسرو احتشامی.
بیابانکی همچنین هیئت داوران و انتخاب‌کنندگان آثار برگزیده را در بخش ترانه شامل ابراهیم اسماعیلی، اهورا ایمان و عباس محمدی و در بخش داستان کودک، حسین فتاحی، شهرام شفیعی و ابراهیم حسن‌بیگی معرفی کرد.
به گفته وی، عرفان نظرآهاری، رودابه حمزه‌ای و غلامرضا بکتاش نیز داوری و انتخاب آثار برگزیده شعر کودک را برعهد داشتند و در حوزه داستان کوتاه و بلند بزرگسال، اکبر صحرایی، احمد دهقان، محمدعلی علومی و محمدعلی قاسمی فعالیت کردند.
بیابانکی همچنین از برگزاری مراسم افتتاحیه جشنواره طی اول تیرماه خبر داد که در آن از دو شخصیت کرمانی نیز تجلیل به عمل می‌آید. سپس کارگاه شعر و ترانه، داستان، شعر کودک و نوجوان و داستان کودک به صورت جداگانه برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه جشنواره شعر و داستان جوان سوره به صورت سالانه برگزار می‌شود، از برگزاری این جشنواره، دو سه ماه زودتر از موعد خبر داد و گفت: بر این اساس تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه کمتر بوده‌اند.
بیابانکی همچنین اظهار کرد: دو کتاب در جشنواره رونمایی می‌شود که یکی از آنان شامل آثار برگزیده جشنواره یازدهم است که «ارمغان آبی در» نام دارد و دیگری نیز هم‌اکنون در دست چاپ است و آثار برگزیده این دوره و یادداشت داوران و فعالان کشور در دو حوزه شعر و داستان را شامل می‌شود.

برنامه‌های مراسم افتتاحیه
عباس سالاری نیز در این نشست عنوان کرد: آذرماه پیشنهاد برگزاری این جشنواره را در استان کرمان دادیم که از همان موقع و با پذیرفتن این پیشنهاد از سوی حوزه هنری، فعالیت ما در این باره شروع شد.
وی همچنین از فرهیختگان فرهنگ و ادب کرمان همچون خواجوی کرمانی، عماد فقیه کرمانی، اوحدی کرمانی و از معاصرانی چون عبدالحسین صنعتی، ابراهیم باستانی پاریزی، طاهره صفارزاده، محمود شاهرخی، اطهری کرمانی، احدرضا احمدی، هوشنگ مرادی کرمانی و محمدعلی علومی یاد کرد.
سالاری ساعت برگزاری جشنواره را 9:30 روز اول تیرماه عنوان کرد و افزود: این مراسم در تالار ترنج مهمانسرای جهانگردی کرمان برگزار می‌شود و اختتامیه دوم تیرماه خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به تجلیل از محمدعلی علومی (نویسنده)، افسانه شعبان‌نژاد (شاعر) و محمد شریف نعمت‌آباد (داستان‌نویس) در این مراسم گفت: پخش کلیپ «بوی زیره» که فعالیت حوزه هنری استان کرمان در سه دهه گذشته بوده، از دیگر برنامه‌های این مراسم است و در حاشیه این مراسم بازدید از اماکن فرهنگی و تاریخی کرمان برای 80 مهمان این جشنواره تدارک دیده شده است.
سالاری همچنین از حضور حجج اسلام دعایی، محمدجواد حجتی کرمانی و سیدجواد جعفری، رئیس بنیاد رضوی کرمان، در این مراسم خبر داد.

captcha