به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، معاون اول قوه قضائیه پیش از ظهر امروز، یکشنبه، 25 خرداد در آستانه فرارسیدن هفته قوه قضائیه با حضور در نشستی خبری به تبیین اهم برنامههای دستگاه قضائی در این هفته و ارائه گزارشی از عملکرد قوه قضائیه طی 5 سال گذشته پرداخت.
وی در سخنانی اظهار کرد: سیوپنجمین سالگرد فعالیت قوه قضائیه را در حالی برگزار میکنیم که امسال پنجمین سال مدیریت آیتالله آملی لاریجانی است؛ به همین دلیل مسئولان قضایی، قضات و دادگستریها در سراسر کشور عملکرد 5 سال گذشته را تبیین خواهند کرد.
رئیسی گفت: اولین ویژهبرنامه هفته قوه قضائیه نشست عمومی مسئولان قضائی و قضات با حضور رؤسای سه قوه است که روز 31 خرداد برگزار میشود.
وی افزود: مسئولان قضایی در روز یکم تیرماه با رهبر معظم انقلاب دیدار خواهند کرد؛ همچنین با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره) با بنیانگذار کبیر انقلاب تجدید میثاق میکنند.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه عملکرد قوه قضائیه در سال گذشته برنامهمحور بوده است، گفت: این برنامهها برای امور قضائی، نظام قضائی، نظام نظارت و پیشگیری از وقوع جرم، نظام اداری و نظام اجرایی و عمومی در نظر گرفته شده بود.
وی به راهبردهای قوه قضائیه برای تحقق برنامههای خود پرداخت و اظهار کرد: از جمله راهبردهای دستگاه قضائی دسترسی مردم به نظام قضائی و مراجع قضائی و سازمانهای وابسته است.
رئیسی گسترش امکان دسترسی به مردم به دستگاهها و سازمانهای قضائی و دادرسی از طریق فناوری اطلاعات را از دیگر راهبردهای قوه قضائیه عنوان کرد و گفت: طی سه ماه آینده این امکان در سراسر کشور گسترش پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به اقدامات قوه قضائیه در کاهش اطاله دادرسی گفت: دستگاه قضائی در این راستا افزایش جذب نیروی انسانی داشته است که برای افزایش توانمندیهای آنها آموزش قبل و حین خدمت در نظر گرفته است.
رئیسی افزود: از دیگر راهبردهای قوه قضائیه اتقان آرای محاکم است که در این زمینه جشنواره آرا به منظور تجلیل از آرای متقن و دقیق و همچنین نقد آرا به منظور بررسی علمی و کارشناسی آرای قابل نقد را در نظر گرفتهایم.
وی به ایجاد رابطه بین علم و عمل در دستگاه قضائی اشاره کرد و گفت: قوه قضائیه دو مرکز پژوهش در تهران و قم تشکیل داده که مرکز پژوهش قم به منظور ارتباط با حوزههای علمیه و علمای حوزه و دفتر پژوهش تهران به منظور ارتباط و استفاده از دیدگاههای اساتید و دانشگاهیان به طور سازمانیافته و منظمی ایجاد شده است.
رئیسی با تأکید بر اینکه افزایش کمی و کیفی را در نظارتهای قوه قضائیه شاهد هستیم، گفت: با فعالشدن بخش نظارت در دیوان عالی برای نظارت بر محاکم و فعال شدن بخش نظارت در دادسرای کل کشور به منظور نظارت بر دادسرای انتظامی قضات و همچنین بازرسی ویژه حوزه ریاست قوه قضائیه برای نظارتهای ویژه و خاص این افزایشها صورت گرفته است.
وی به اقدامات صورت گرفته برای حفظ و صیانت از قوه قضائیه پرداخت و گفت: معاونت فرهنگی قوه قضائیه راهاندازی شده که اقدامات مؤثری در راستای سلامت و صیانت دستگاه قضا انجام داده است.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کار دستگاه قضا برخورد است، اظهار کرد: اگر زمینههای ایجاد فساد برطرف نشود هر روز شاهد بروز مشکل و تشکیل پروندهای در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهیم بود.
وی با تأکید بر اینکه دولت وظیفه دارد زمینههای فساد را از بین ببرد، گفت: دولت به عنوان مرزبان فرهنگ و اقتصاد کشور باید با بصیرت و رصد کامل به گونهای عمل کند که فسادی اتفاق نیفتد و اجازه ندهد نظام اقتصادی و فرهنگی با فساد آمیخته شود.
رئیسی سیاست حبسزدایی را از تأکیدات قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: طبق بخشنامهای که توسط رئیس قوه قضائیه به دستگاهها و سازمانها ابلاغ شده، تلاش میشود بهجای حبس مجازاتهای دیگری به عنوان جایگزین مورد استفاده قرار گیرد؛ مگر اینکه در قانون تصریح شده باشد.
رئیسی در مورد حوزه اطلاعرسانی قوه قضائیه نیز گفت: سخنگوی قوه قضائیه تا کنون 63 نشست و کنفرانس خبری داشته که در این مدت 150 سؤال خبرنگاران پاسخ داده شده است.
وی افزود: مرکز رسانهای قوه قضائیه نیز در جهت اطلاعرسانی فعال شده است.