کد خبر: 1418464
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۹

آغاز طرح تعالی خانواده در آئین گشایش فصل نشاط/ در حوزه خانواده برنامه منسجم داریم

گروه جامعه: آئین گشایش طرح نشاط مربوط به برنامه‌های اوقات فراغت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران شب گذشته برگزار و با برگزاری این مراسم، طرح تعالی خانواده نیز در این کانون‌ها آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آئین گشایش «فصل نشاط آسمانی‌ها» مربوط به طرح سراسری اواقات فراغت تابستان 93 کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران، شب گذشته 26 خرداد ماه با حضور حجت‌الاسلام قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور، هاشمی استاندار تهران، برزین ضرغامی، مدیرکل ارشاد استان تهران، حجت‌الاسلام جواد گلی سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و جمعی از مسئولان و اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین جواد گلی، قائم مقام مدیر کل در امور مذهبی و سرپرست دبیرخانه هیئت هماهنگی و نظارت بر کانو‌ن‌های فرهنگی وهنری مساجد استان تهران با تأکید بر اینکه  در سال جاری به دنبال تحقق چند برنامه اساسی هستیم که مبتنی بر دغدغه‌های رهبری و جامعه اسلامی است، گفت: مسئله خانواده یکی از اصلی‌ترین این موضوع‌ها است.
وی ادامه داد: در حوزه خانواده یک برنامه منسجم و دامنه‌دار همراه با ساخته شدن یک نهاد مردمی به کمک صاحبنظران این حوزه اجرا خواهد شد.

طرح فصل نشاط یکی از کارهای تعالی‌بخش برای خانواده است
حجت‌الاسلام گلی با اشاره به اینکه امروز قولی که در 15 اسفندماه سال گذشته داده‌ایم عملی و طرح فصل نشاط که یکی از کارهای تعالی‌بخش برای خانواده است توسط کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور است آغاز می‌شود، اظهار کرد: این اتفاق به صورت منسجم و با فعالیت دامنه‌داری برای جذب جوانان و نوجوانان در تابستان سال جاری انجام می‌شود و در تمام فصول سعی می‌شود تا این گروه در مساجد حفظ شوند.
پس از سخنرانی حجت‌الاسلام گلی، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور با این سخن که «عظمت رمضان به قرآن است ولی ما قرآن را رها کرده‌ایم»، آغاز و ادامه سخنان خود را به بیان مثال‌هایی از فراموشی قرآن در امور اختصاص داد.

شورای فرهنگ عمومی چند ساعت برای قرآن فکر کرده است؟
وی عنوان کرد: حضرت علی(ع) در نجف غریب است، قرآن در مسجد فیضیه غریب است. شورای فرهنگ عمومی درست می‌کنیم و بحثی که در آن نیست قرآن است. اکنون نزدیک ماه رمضان است شورای فرهنگ عمومی چند ساعت برای قرآن فکر کرده است؟ آیا قرآن جزو فرهنگ ما نیست.
قرائتی ادامه داد: قرآن می‌گوید عدد شما کم بود و ما آمار شما را بالا بردیم یعنی کثرت جمعیت از افتخارات است، از این آیه غفلت کردیم و مدام جامعه‌شناسی، روانشناسی، تنظیم خانواده کنترل نسل و ... را مطرح کردیم بعد متوجه شدیم که کلاه سرمان رفته است.

تا کی می‌خواهیم فقط روی قرآن را بخوانیم کمی هم به درون قرآن برویم
وی طرح تلاوت نور را خوب توصیف کرد اما گفت: یک سری چیزها خوب است مثل تلاوت نور در مساجد اما تا کی می‌خواهیم فقط روی قرآن را بخوانیم کمی هم به درون قرآن برویم و تدبر کنیم.
پس از سخنرانی حجت‌الاسلام قرائتی، که با انتقاد شدید وی از ارشاد نیز همراه بود، مسئولان ارشاد در هنگام بدرقه وی تلاش کردند از فعالیت‌های خود دفاع کنند و اجرای سرود توسط گروه دانش‌آموزی کانون‌های مساجد استان تهران ادامه بخش برنامه بود.

اتاق فکر در دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور تأسیس شود
حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و عضو شورای فرهنگ عمومی (که در این نشست عملکرد این نهاد نیز به شدت از سوی قرائتی مورد انتقاد قرار گرفت) در بخش دیگری از این مراسم تأسیس اتاق فکری را در دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور پیشنهاد کرد و گفت: صاحبنظران و مدیران دست‌اندرکار در این حوزه می‌توانند طی جلسات مشورتی برای جلوگیری از موازی کاری‌ها در این حوزه تصمیمات لازم را بگیرند.

وی افزود: چندی پیش تفاهم‌نامه‌ای میان ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور و دبیرخانه ستاد انعقاد شد که از نتایج آن طرح تعالی خانواده است که ذیل طرح فصل نشاط اجرا می‌شود و از این طرح در حد مقدور حمایت می‌شود.

حجت‌الاسلام ارباب‌سلیمانی تصریح کرد: برنامه پنجم توسعه ارشاد را مکلف کرده است که حداقل یک چهارم مساجد کشور کانون فرهنگی و هنری داشته باشند و وزیر ارشاد در سال آینده باید در این باره پاسخگو باشد.

captcha