کد خبر: 1418587
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۴
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی:

کرسی‌های آزاداندیشی در سطح دانشجویی رونق بیشتری دارد

گروه دانشگاه: دبیر هم‌اندیشی استادان دانشگاه محقق اردبیلی ضمن مقایسه کرسی‌های آزاداندیشی در دو سطح دانشجویی و اساتید، برپایی این کرسی‌ها در سطح دانشجویی را دارای رونق بیشتری دانست.

امین فتحی، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: با توجه به آیه 18 سوره مبارکه زمر «الّذینَ یَستَمعونَ القول فیتّبعون اَحسنه اولئکَ الّذینَ هَدیهم الله واولئکَ هُم اولواالالباب» می‌توان به این نتیجه رسید که قرآن کریم، مبتکر آزاداندیشی است.
وی بیان کرد: چند سالی است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آیین‌نامه‌هایی را درخصوص کرسی‌های آزاداندیشی تدوین و به دانشگاه‌ها ابلاغ کرده است تا در سطوح مختلف نشست‌های آزاداندیشی در دانشگاه برگزار شود و مطالب آن ضبط  ومستندسازی شود.
فتحی ادامه داد: به نظر می‌رسد این موضوع همچنان درحد تعریف و شعار باقی مانده و به مرحله عملیاتی نرسیده است. البته باید توجه کرد مشکل چندانی در زمینه آیین‌نامه نداریم، اما آنچه که سبب شده که کرسی‌های آزاداندیشی جایگاه اصلی خود را در دانشگاه‌ها باز نکند، عدم نهادینه شدن فرهنگ آزاداندیشی و طرح این مباحث درفضاهای علمی و جلسات تخصصی است.
مدیرگروه معارف اسلامی این دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه محقق اردبیلی مقوله کرسی‌های آزاداندیشی را در دو سطح اساتید و دانشجویان دنبال کرده است که به نظر بنده برپایی این کرسی‌ها در بخش دانشجویی با رونق و ثمرات بیشتری همراه بوده است.
دبیر هم‌اندیشی استادان دانشگاه افزود: در سطح اساتید هنوز این مسئله وجود دارد که اساتید نظرات خود را حتی در این کرسی‌ها آنگونه که باید مطرح نمی‌کنند و نگرانی‌های در این زمینه وجود دارد. اگراین نگرانی‌ها برطرف شود، فرهنگ آزاداندیشی با سرعت بیشتری جایگاه خود را بازخواهد یافت.
فتحی خاطرنشان کرد: اساتید بعنوان قشر فرهیخته جامعه، همواره این دغدغه را دارند که جریان تولید علم و آزاداندیشی به جایگاه واقعی خود برسد و در این راه همکاری‌های لازم را نیز دارند‌، اما اگر بسترهای لازم این امر فراهم شود، اهداف این امر محقق خواهد شد، ولی باید گفت که طی سال‌های گذشته، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیشتراز سایر مراکز و دانشگاه‌ها حقیقتا پیگیر تحقق اهداف کرسی‌های آزاداندیشی بوده است.
وی توضیح داد: البته ما با علم به کمبودهای محیط‌های علمی و نیازهای جامعه، چندین سال است که در جلسات هم‌اندیشی اساتید و حتی در جمع‌های خودمانی نیز موضوعات و آسیب‌های کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها را دنبال می‌کنیم و می‌توان گفت که مطالب جالبی هم در همین گفت‌و‌گوی بین استادان طرح می‌شود.
مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه محقق اردبیلی در پایان اظهار کرد: ظاهرا قرار است آیین‌نامه جدیدی در خصوص کرسی‌های آزاداندیشی تدوین و ابلاغ شود که امیدواریم این مهم به «مسئله» و «دغدغه» متولیان امر تبدیل شود.

captcha