مهدی قرهشیخلو، رئیس کمیته محافل و مراسم بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برنامههای این کمیته در نمایشگاه قرآن در سه بخش پیشبینی شده است، گفت: بخش اول برنامهها، برنامه اذانگاهی است که هرچند این برنامه سالهای قبل نیز بوده است، اما امسال سعی کردهایم برای این بخش از بهترین قاریان استفاده کنیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: در نمایشگاه بیستودوم قرآن، قاری و موذن متفاوت خواهند بود و همانند سالهای گذشته نیست که قاری، اذان نیز بگوید. متفاوت بودن قاری و مؤذن از این جهت که تنوع چهرههای قرآنی در نمایشگاه قرآن بیشتر میشود و هم از این جهت که انرژی کمتری از قاریان و موذنان به دلیل روزهدار بودن گرفته میشود. اتفاق خوبی است که در این دوره از نمایشگاه رخ میدهد.
قرائت قرآن اذانگاهی نمایشگاه قرآن به همراه بیان ترجمه آیات
وی در ادامه گفت: از دیگر تفاوتهای برنامه اذانگاهی نمایشگاه قرآن امسال در مقایسه با سالهای گذشته این است که ترجمه قرآن را نیز در کنار قرائت قرآن اضافه کردهایم و هر قرآنی که در زمان اذان مغرب و عشاء قرائت میشود با ترجمه همراه است؛ بلافاصله بعد از قرائت قرآن ترجمه آیات نیز توسط شخص دیگری گفته میشود تا یک فرهنگسازی برای انس بیشتر مردم با مفاهیم قرآن باشد.
برپایی 14 محفل قرآنی از شب دوم ماه مبارک رمضان
قرهشیخلو به بخش دوم فعالیتهای کمیته محافل و مراسم نمایشگاه قرآن اشاره و عنوان کرد: همزمان با برپایی نمایشگاه قرآن 14 شب محفل قرآنی داریم که این محافل از شب دوم ماه مبارک رمضان آغاز میشود. 14 محفل قرآنی نمایشگاه قرآن با 14 موضوع خاص و با حضور گروههای خاص برگزار میشود.
وی یادآور شد: در 14 محفل قرآنی که همزمان با بیست و دومین نمایشگاه قرآن برگزار خواهد شد هر شب گروههای خاصی از جمله، پیشکسوتان قرآنی، قاریان، حافظان، کودکان و نوجوانان قرآنی و ... دعوت میشوند. در کنار برگزاری محافل قرآنی هر شب یک خانواده قرآنی که مجموعه اعضای خانواده قرآنی هستند، دعوت میکنیم که هدف از این کار پررنگ کردن نقش خانواده در انجام فعالیتهای قرآنی است.
برگزاری 14 نشست تخصصی با حضور مسئولان قرآنی کشور
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه به بخش سوم برنامههای کمیته محافل و مراسم نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: از شب دوم ماه مبارک رمضان هر شب یک نشست تخصصی با موضوعاتی از جمله چاپ و نشر، آموزش قرآن، موسسات قرآنی، آموزش و پرورش، آموزش عالی و... در بیستودومین نمایشگاه قرآن برگزار میشود که تلاش داریم برای برگزاری این نشستها از مسئولان هر حوزه دعوت کنیم.
آسیبشناسی فعالیتهای قرآنی دستگاهها
وی با عنوان این مطلب که در نشستهای تخصصی نمایشگاه قرآن تلاش داریم تا به آسیبشناسی فعالیتهای قرآنی دستگاهها و حوزههای مختلف و ارائه راهکار برای فعالیت بهتر این دستگاهها بپردازیم، افزود: متأسفانه برخی از مسئولان ذهنیت خوبی نسبت به نشستهای تخصصی آسیبشناسی ندارند و نگران هستند که اگر در این جلسات حضور پیدا کنند، ممکن است به چالش کشیده شوند اما نگاه ما در برگزاری این نشستها همافزایی بیشتر و کمک سازمانها و دستگاههای قرآنی به یکدیگر است.
قرهشیخلو در ادامه اظهار کرد: از مسئولانی که توسط کمیته محافل و مراسم نمایشگاه قرآن برای حضور در نشستهای تخصصی این نمایشگاه دعوت میشوند تقاضا داریم که نگران نباشند و در این جلسات حاضر شوند تا در نهایت به این نتایج برسیم که چطور میتوانیم به ارتقای فعالیتهای قرآنی در کشور کمک کنیم.
وی ادامه داد: در ابتدا برنامهریزی برای برگزاری 20 نشست در 20 شب نمایشگاه قرآن را انجام داده بودیم اما احساس کردیم که در روزهای اول برپایی نمایشگاه ممکن است شرایط برگزاری خوب نشست تخصصی وجود نداشته باشد که به همین دلیل تصمیم بر آن شد تا 14 نشست تخصصی داشته باشیم. در بیست و دومین نمایشگاه قرآن بنا را بر ارائه فعالیتهای کیفی گذاشتهایم و معتقدیم به جای برگزاری 400 نشست که شاید نتیجه مشخصی هم نداشته باشند تعداد کمتری اما با کیفیت بیشتر برگزار کنیم.