به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری روز پنجشنبه 29 خرداد در مراسم رونمایی از کتاب آیتالله فاضل لنکرانی به روایت اسناد ساواک در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، با اشاره به فعالیت مرکز اسناد اسلامی گفت: کتاب آیتالله العظمی فاضل لنکرانی به روایت اسناد ساواک بخشی از مبارزات سیاسی این شخصیت بزرگ را نشان میدهد که طبق اسناد به دست آمده از ساواک تدوین شده است.
وی با طرح این سؤال که چرا برخی از شخصیتهای بزرگ در تاریخ میدرخشند بیان داشت: اگر در تاریخ نام پیامبر(ص)، ائمه اطهار (ع) و برخی از بزرگان دینی میدرخشد و در تاریخ ماندگار شده برای آن است که زندگیشان، مبارزاتشان، سکوتشان و تلاش علمیشان همه در جهت رضای خداست.
آیتالله حسینی بوشهری افزود: هر چیزی که پیوسته و وابسته به خدا باشد ماندگار خواهد بود و مهم ترین علت ماندگاری چنین شخصیتهایی به آن دلیل است که دین مهمترین دغدغه آنها است چنان که در روایات آمده که اگر رفتار ما همانند شما بود از ستون دین و از درخت ایمان چیزی باقی نمیماند.
وی در مورد شخصیت علمی و سیاسی آیت الله فاضل لنکرانی خاطرنشان کرد: ایشان همواره در راه رضایت خدا گام بر میداشت و دغدغه دین داشت و در طول زندگی خود فعالیتهایی داشتند که هنوز هم به طور کامل گردآوری نشده است.
عضو خبرگان رهبری با تاکید بر جایگاه روحانیت در مکتب تشیع اظهار داشت: روحانیت شیعه دارای تاریخی درخشان است که در ابعاد مختلف جتماعی و سیاسی به جامعه خدمت کردند آن گونه که هر جا نهضتی به ثمر نشسته است روحانیت در کنار مردم بوده است.
آیت الله حسینی بوشهری در مورد مبارزات سیاسی آیتالله فاضل لنکرانی نیز تصریح کرد: ساواک در مکاتبات خود در زمان تبعید آیتالله فاضل لنکرانی به مطالبی اشاره کردند که نشان از آینده درخشان این عالم بزرگوار داشت.
وی افزود: ایشان با بیانی جذاب و گیرا آن گونه به تدریس علوم دینی میپرداخت که او را مدرس فاضل میدانستند و چنان شاگردانی تربیت کرد که در عرصههای مختلف درخشیدند همچنین ایشان صلاح جامعه را در نظر میگرفت و طبق آن در نهضتهای اسلامی شرکت و حتی تبعید و شکنجه در زندانهای رژیم را تحمل کردند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در پایان با تقدیر از تدوین کتاب آیتالله فاضل لنکرانی به روایت ساواک عنوان کرد: امام خمینی(ره) بر این باور بود که سیاست و دیانت از هم جدا نیست و شخصیتهایی همچون فاضل نیز با این تفکر گام برمیداشتند.