کد خبر: 1420960
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰

تدوین کتابشناسی توصیفی زبان و ادب فارسی

گروه ادب: «کتابشناسی توصیفی زبان و ادب فارسی» اثری است که به کوشش سه نفر از اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و به‌زودی منتشر می‌شود.

ابراهیم خدایار، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره اثری با عنوان «کتابشناسی توصیفی زبان و ادب فارسی» خبر داد و افزود: این اثر را با همکاری خدیجه حاجیان و حسن ذوالفقاری از اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس نگاشته‌ایم.
وی با بیان اینکه مسئولیت اصلی این طرح که از مجموعه طرح‌های مرکز تحقیقات دانشگاه تربیت مدرس بود، با حسن ذوالفقاری بوده است، افزود: این طرح از سال‌های گذشته در دست انجام بود و اثر پدید آمده توسط نشر علم منتشر می‌شود.
این مدرس ادبیات در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: این اثر شامل کتاب‌های مهمی است که دانشجویان رشته‌های زبان و ادبیات فارسی به آنها نیاز دارند و در حوزه‌های مختلف که مشتمل بر 12 حوزه می‌شوند، همچون نقد، نقد ادبی، زبان فارسی، نگارش فارسی، ادبیات عامه و ... هستند، اطلاعاتی را به دانشجویان ارائه می‌کند.
کتاب‌شناسی و معرفی آثار مهم
وی با بیان اینکه کتاب یادشده مباحث مختلفی را در حوزه ادبیات دینی، آئینی، اجتماعی و ... شامل می‌شود، توضیح داد: در این اثر هر یک از اعضا به معرفی 150 ـ 200 جلد کتاب در حوزه گرایش خود، در قالب‌های مشخص ادبی پرداخته و آن را بررسی کرده و توضیح داده است.
خدایار اظهار کرد: هدف از انجام این طرح آن بود که با کتاب‌شناسی صورت گرفته، مخاطب را از طریق معرفی کتاب‌های مهم به هدفش نزدیک کنیم.
وی با بیان اینکه ممکن است در این اثر، کتاب‌های دیگری نیز وجود داشته باشند که معرفی نشده‌اند، افزود: تلاش شده است تا مهمترین کتاب‌ها معرفی شوند که معمولاً این آثار از جمله کتاب‌های معتبر به شمار می‌آیند.
دسترسی مخاطبان به پیشینه اصلی مطالعات ادبی
این مدرس ادبیات همچنین اظهار کرد: این کتاب می‌تواند مخاطبان و پژوهشگران را به هدف اصلی خود که دسترسی به پیشینه اصلی در مطالعات است یاری کند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر کارهای مرتبط با شابک این اثر در خانه کتاب صورت گرفته است و باید به زودی منتشر شود. بر این اساس کتاب یاد شده در مراحل پایانی برای چاپ است و طراحی جلد آن نیز انجام شده است.
خدایار درباره زمان مورد نیاز برای تحقیق و نگارش «کتابشناسی توصیفی زبان و ادب فارسی» گفت: این طرح از طرح‌های مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی از سال 85 آغاز شد که در سال 90 ـ 91 تحقیقات آن به پایان رسید. نگاشتن این اثر در قالب مجموعه‌ای کامل و جامع که همه اطلاعات اساتید را در یک قالب ارائه کند و مقدمه‌ای نیز بر آن نوشته شود، تقریباً دو سال زمان برد.

captcha