کد خبر: 1421039
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۰
حجت‌الاسلام روحانی:

امروز نیازمند اهتزاز پرچم صلح حسنی در جهان اسلام هستیم/ هشدار به حامیان تروریست‌ها

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور امروز در همایش «سبط‌النبی» با اشاره به وضعیت کنونی کشورهای اسلامی اظهار کرد: امروز نیازمند آن هستیم که پرچم صلح حسنی را به اهتزاز دربیاوریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صبح امروز، یکم تیرماه در همایش بین‌المللی «سبط‌‌‌النبی» که در سالن اجلاس سران در حال برگزار است، با بیان اینکه دنیای اسلام در مقطع حاضر بیش از هر زمان دیگری نیازمند پیروی از سیره پیامبر و اهل بیت(ع) است، اظهار کرد: قرآن مجید به عنوان کتاب آسمانی و سیره پیامبر بزرگوار اسلام به عنوان مناسک دینی ما عوامل مهم و اصلی برای وحدت دنیای اسلام هستند.

رئیس‌جمهور افزود: بی‌تردید علاقه به اهل بیت(ع) نیز از جمله عوامل وحدت دنیای اسلام است؛ مودت، عشق و علاقه به قربای پیامبر(ص) به عنوان یک وظیفه قرآنی است که اکثریت قریب به اتفاق مسلمانان به این وظیفه عمل می‌کنند؛ بنابراین کسی نباید تصور کنند که علاقه و عشق به اهل بیت(ع) و پیروی از روش آنها عامل جدایی و تفرقه میان مسلمان‌هاست.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: تاریخ زندگی 11 امامی که امروز در اختیار ماست بهترین آیینه برای دیدن احکام الهی و نحوه اجرای دستورات قرآنی و تکرار سیره پیامبر(ص) در مقاطع، شرایط و موقعیت‌های مختلف است؛ طول زندگی 250 ساله ائمه اطهار(ع) کتاب هدایتی پیش روی ما می‌گذارد که هر فصل آن برجستگی‌های خاصی دارد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه جهاد و مبارزه هم پیروزی برای حق و هم پیروزی برای شخص است، گفت: آنکه برای رضای خدا می‌رود و خون خود را نثار می‌کند هم حق را پیروز ساخته و هم خود را پیروز میدان کرده است؛ اما گاه حق پیروز می‌شود اما شخص در فشار و تنگنا قرار می‌گیرد؛ اینجاست که مرتبین اجر برای کسی است که مسیر حق را می‌پیماید.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به صلح حدیبیه اظهار کرد: در این صلح، حق پیروز شد اما عده‌ای کوته‌نظر در برابر پیامبر(ص) زبان به اعتراض گشودند؛ چرا که کوته‌نظران گاه عاقبت‌بینی را عافیت‌طلبی می‌بینند در حالی‌که عافیت‌بینی و تدبیر غیر از عافیت‌طلبی است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه پس از صلح حدیبیه حتی برخی صحابه و یاران نزدیک پیامبر(ص) دچار تردید شدند و اعتراض کردند، گفت: این مسئله نشان می‌دهد که شجاعت در صلح به مراتب بالاتر از شجاعت در جنگ است.
حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه صلح شجاعت دوچندان می‌طلبد، افزود: امام حسن(ع) در پیروی از سیره پیامبر(ص) صلح را برگزیدند که باعث اتحاد مسلمانان در برابر خطری بود که در آن روز کل اسلام را تهدید می‌کرد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: صلح به معنای در نظر داشتن هدف و آرمانی برتر و بالاتر که ممکن است آن آرمان برای برخی افراد مشهود و آشکار نباشد؛ صلح از آنِ امامی است که پشت پرده‌ها را به خوبی می‌بیند و پیش‌بینی می‌کند در حالی‌که تنگ‌نظران روی پرده را هم نمی‌توانند ببینند.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: امروز نیازمند آن هستیم که زندگی ائمه (ع) را بازخوانی کنیم و درس عقلانیت، تدبیر، میانه‌روی و اعتدال در برابر خشونت و افراط را بیاموزیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه صلح امام حسن(ع) نشان می‌دهد که در مقاطعی از تاریخ اسلام برای حفظ وحدت دنیای اسلام و مدارا در برابر افکار دیگران تا چه حد اهمیت دارد، اظهار کرد: مدارا کردن و یا با لحن ملایم سخن گفتن به آن معنا نیست که حق زیر پا گذاشته شود؛ سکوت به آن معنا نیست که شخص در برابر راه ناحق تسلیم شده است؛ سِلم غیر تسلیم است و تفکیک این دو از یکدیگر تفکر، تدبر و سعه صدر می‌خواهد.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب در مورد صلح امام حسن(ع) گفت: بهترین تعبیری که در مورد صلح امام حسن(ع) به کار برده شده، از سوی رهبر معظم انقلاب است که در کتابی آن را «شکوهمندترین نرمش قهرمانانه» می‌نامند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه نرمش قهرمانانه سخت‌تر از جهاد قهرمانانه است، اظهار کرد: امام حسن(ع) این گونه قهرمانانه را برگزیدند و امروز ما نیاز داریم برای حفظ وحدت و صلح و ثبات در جهان اسلام از راه و مسیر امام حسن(ع) بهره بجوییم.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به وضعیت کنونی کشورهای اسلامی گفت: در جهان اسلام وحوشی به خون مسلمان‌ها تشنه هستند و کودکان را سر می‌برند و به ناموس مسلمان‌ها اعتنا ندارند و حرمت علما را نگه نمی‌دارند و خود را به عنوان جهادی و مجری قرآن و اسلام می‌خوانند.

رئیس‌جمهور افزود: امروز روز غم برای مسلمان‌ها و روز شادی برای صهیونیست‌هایی است که پشت این ماجرا حضور دارند و به وضوح مسلمان‌ها را به جان یکدیگر انداخته‌اند و لذت می‌برند.
حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر ضرورت ایجاد وحدت در میان ملت‌های مسلمان گفت: ما نیازمند آن هستیم که پرچم صلح حسنی را به اهتزاز در بیاوریم.
رئیس‌جمهور از همه علما، اندیشمندان و احزاب و گروه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد خواست تا با یک حرکت فرامذهبی در دنیای اسلام در برابر توحش و آدم‌کشی بایستند.
حجت‌الاسلام روحانی افزود: ما باید کاری کنیم که ندای صلح و وحدت بر ندای افراط و تکفیر پیشی گیرد و فریاد همبستگی و صلح میان مسلمان‌ها در سراسر دنیای اسلام بر صدای خشونت‌طلبان توفق یابد.
رئیس‌جمهور خطاب به برخی کشورهای اسلامی که از تروریست‌ها حمایت مالی می‌کنند گفت: بدانید فردا نوبت شماست؛ اکنون که این وحشیان تروریست را به جان یکدیگر انداخته‌اید فردا نوبت خود شما خواهد رسید.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: بین شیعه و سنی تفرقه‌ای وجود ندارد؛ شیعه و سنی برادر یکدیگر هستند و سال‌ها و قرن‌ها در کنار هم زندگی کردند و در یک مسجد نماز خواندند؛ چرا می‌خواهید به ناحق این همزیستی مسالمت‌آمیز که نعمت خداوند است را نابود کنید؛ چرا می‌خواهید صهیونیست‌ها خواب راحتی داشته باشند، در حالی‌که زنان و کودکان مسلمان با ترس و وحشت خانه‌های خود را رها می‌کنند و آواره می‌شوند.
رئیس‌جمهور در پایان اظهار کرد: بیایید به حرمت زاده رمضان، صلح رمضانی را فریاد بزنیم و در ماه رمضان که ماه تقوا و نزول قرآن است، در کنار یکدیگر قرار گیریم و تروریست‌ها را منزوی کنیم.

captcha