کد خبر: 1421572
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰

تقدیم اسناد جنایات داعش به نهادهای بین‌المللی از سوی وزارت حقوق بشر عراق

گروه بین‌الملل: وزارت حقوق بشر عراق، اسناد مربوط به جنایات تروریست‌های «داعش» در مناطق تحت سیطره آنان را به نهادهای بین‌المللی حقوق بشر ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «صوت العراق»، «محمد شیاع سودانی»، وزیر حقوق بشر عراق دیروز، اول تیرماه، در نشستی خبری که در مقر این وزارتخانه در بغداد برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: حجم جنایات گروه‌ تروریستی داعش در استان‌های «نینوا، دیالی، صلاح‌الدین و الانبار» ما را بر آن داشت که در مقابل آن بایستیم و این جنایات را پس از مستندسازی، به نهادهای بین‌المللی حقوق بشر ارائه دهیم.
وی ادعای برخی افراد و گروه‌های مبنی بر این‌که جنایات گروه تروریستی داعش را انقلابی‌ مردمی و داعشی‌ها را انقلابیون می‌دانند، رد کرد و گفت: کشتار و خونریزی و تجاوز از دستاوردهای انقلاب نیست.
وی اضافه کرد: کسانی که این ادعا را مطرح می‌کنند بخشی از توطئه هستند و تلاش می‌کنند از طریق شایعه‌پراکنی توسط برخی رسانه‌ها، پوششی سیاسی بر جنایات گروه تروریستی داعش بگذارند.
وزیر حقوق بشر عراق در ادامه با ابراز تعجب از این‌که جنایات گروه تروریستی داعش در عراق از سوی برخی انقلاب مردمی تلقی می‌شود، به بیان برخی جنایات این گروه پرداخت.
محمد شیاع السودانی تصریح کرد: جنایات داعش توسط برخی منابع در استان‌های عراق و با همکاری سرویس‌های امنیتی و فعالان سازمان‌های مدنی و رسانه‌های گروهی ثبت شده است. تروریست‌ها 14 عالم دینی را به خاطر مخالفت با همراهی با داعش اعدام کردند. این گروه تروریستی همچنین 175 دانشجوی عراقی را اعدام و در یک گور دسته جمعی دفن کرد.
وی در ادامه گفت: تجاوز به زنان و خودکشی 5 نفر از آنان پس از هتک حرمتشان، به آتش کشیدن کلیساها و تعیین جزیه برای شهروندان مسیحی از دیگر اقدامات تجاوزکارانه داعش در عراق به شمار می‌رود.
السودانی به اقدامات روز شنبه این گروه که 150 شهروند از دو قبیله «شبک» و «ترکمان» را که به یک جای نامعلوم برده‌اند، اشاره کرد و گفت: فرآیند کوچاندن افراد از مناطق خود همچنان ادامه دارد واین یک پدیده خطرناک و فاجعه‌ انسانی است.
وی گفت: تعداد آوارگان در عراق به 900 هزار نفر رسید و این تعداد به سبب تداوم جنایات این گروه‌ها روبه افزایش است.
وزیر حقوق بشر عراق در پایان گفت: برخی جریان‌های داخلی و خارجی از نظر سیاسی، نظامی و منطقه‌ای از تروریست‌ها حمایت می‌کنند.
یادآور می‌شود، برخی از مناطق استان‌های « نینوا» و «صلاح‌الدین» عراق در حال حاضر در سیطره گروه تروریستی داعش قرار دارد.

captcha