کد خبر: 1421604
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۱
حجت‌الله ایوبی:

سینمای فرهنگی بدون پشتوانه دولتی رشد نمی‌کند/ حمایت از تولیدات قرآنی؛ اولویت سازمان سینمایی

گروه هنر: رئیس سازمان سینمایی امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه تأکید کرد: تا حمایت‌های دولتی نباشد سینمای فرهنگی رشد پیدا نخواهد کرد و این ویژگی نیز تنها مربوط به ایران نیست، بلکه در همه جای دنیا جامعیت دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نخستین نشست خبری حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی با محوریت تشریح سیاست‌های این سازمان امروز دوم تیرماه در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای این جلسه ایوبی در سخنانی اظهار کرد: قبل از این‌که سخنان خود را در حوزه سینما آغاز کنم، دعا می‌کنم که امنیت و آرامش به کشورهای اسلامی به ویژه عراق بازگردد و دست کسانی که به اسم دین دست به فجایع بزرگی می‌زنند از این کشور کوتاه شود، همچنین امیدوارم که دیگر زمینه‌ای پیش نیاید تا کشورهای استعمارگر با خلق چنین گروه‌هایی (داعش و طالبان) در جهان اسلام تفرقه ایجاد کنند.

وی ادامه داد: یکی از اصول مهم و اولیه ما این است که کارها و سیاست‌هایمان بر مبنای شفافیت انجام شود. برای همین سعی داریم راهمان را برای همه روشن کنیم. گواه این ادعا فاش کردن اسامی شورای پروانه ساخت و نمایش است که برای اولین بار انجام شده است. در ضمن در سیاست‌های این دوره سازمان سینمایی اصل است که بعد از برگزاری هر جلسه، تصمیمات گرفته شده به صورت رسانه‌ای برای مردم بیان شود.

ایوبی به یک سوال رایج در سینما اشاره کرد و گفت: همیشه این سوال مطرح بوده که آیا دولت باید در سینما ورود کند؟ جواب این سوال آری است، زیرا تا حمایت‌های دولتی نباشد سینمای فرهنگی رشد پیدا نخواهد کرد. این ویژگی نیز تنها مربوط به ایران نیست، بلکه در همه جای دنیا جامعیت دارد، بدین معنا که فیلم‌هایی با یارانه دولت ساخته می‌شود که در آنها سیاست‌ها و فرهنگ آن کشور تبلیغ شود، اما هیچ‌گاه در آنجا اسم این یارانه را رانت نمی گذارند، در صورتی که در کشور ما به راحتی این انگ‌ها به افراد یا گروه‌های مختلف چسبانده می‌شود.

حمایت از ساخت پروژه‌های فاخر

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: با توجه به توضیح فوق ما هنوز هم از ساخت فیلم‌های فاخر که بودجه‌اش از طرف مجلس تامین شده حمایت می‌کنیم، البته سعی داریم انتخاب‌هایی که در این حوزه انجام می‌شود به اندازه‌ای دقیق باشد که دیگر کسی در این حوزه اعتراضی نداشته باشد. چتر حمایتی، فیلم‌های هنری را هم در برمی‌گیرد، چون این آثار قادر نیستند در چرخه اکران با فیلم‌های گیشه رقابت کنند و اگر از آنها حمایت نشود شاهد نابودی آنها خواهیم بود.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: منظور من حمایت از فیلم هنری یا خاص، این نیست که همانند فیلم گیشه اکران شود، چون این خواسته منطقی نیست. این فیلم‌ها استانداردهای خاص خود را در اکران دارا هستند که باید در همان اندازه به آن پرداخت. بخش دیگر حمایت‌های دولتی از سینما به بحث سخت افزارها تعمیم پیدا می‌کند. برای همین می‌توانم ادعا کنم که هم اکنون با یک مدیریت جهادی تمام سینماهای کشور دیجیتالی شده‌اند. اتفاقی که باعث شده حدود دو میلیون دلار صرفه‌جویی شود، زیرا دیگر هزینه نگاتیو داده نمی‌شود، همچنین تمام مردم کشور همزمان با هم فرصت دیدن آثار را پیدا می‌کنند.

اولویت سازمان سینمایی حمایت از تولیدات دینی و قرآنی است

این مدیر سینمایی به توضیح فوق اضافه کرد: اولویت ما در سینما حمایت از تولیدات دینی و دفاع مقدسی است، بنابراین تمام تلاش خود را می‌کنیم تا جشنواره مقاومت به شکل خوبی برگزار شود. نکته دیگر این‌که قرار است به زودی بسته‌ای تحت عنوان 30 سال مقاومت به بازار عرضه شود که در آن کارهای خوب در این حوزه عرضه شده است. در ادامه این موضوع باید اشاره کنم که از سال آینده بخش مربوط به شهید آوینی در جشنواره سینما حقیقت به شکل بهتری برگزار خواهد شد.

ایوبی در بخش دیگری از سخنان خود تمرکز‌زدایی را رویکرد دیگر سازمان سینمایی توصیف کرد و گفت: مدیریت و عدالت فرهنگی صحیح ایجاب می‌کند که تمرکز سینمایی از تهران کاسته شود، یعنی این‌گونه نباشد که هر فیلمسازی برای این‌که بتواند کار کند ناچار باشد به تهران مهاجرت کند. خواسته‌ای که اگر محقق شود بسیاری از استعدادهای بالقوه به بالفعل تبدیل شود. در این راستا یکی از اولین قدم‌ها این است که در استان خراسان رضوی برای پروانه ساخت دیگر آثار به تهران ارجاع نمی‌شود و در همان استان به آنها اجازه کار داده می‌شود.

وی با بیان این‌که در سازمان سینمایی اصل بر توجه به صنوف است، تاکید کرد: کاهش تصدی‌گری و دادن امور به صنوف رویکرد جدی ما در سینماست. برای همین می‌بینیم که در صنوف انتخابات متعددی برگزار شده است. مطلب دیگر این‌که در سال اقتصاد و فرهنگ، سقف فعالیت در عرصه فرهنگ، آسمان است پس نباید هیچ کس تصور کند که با آمدن صنف یا فرد جدید جایش تنگ‌تر می شود.

ایوبی درباره ظرفیت سینمای بین‌الملل گفت: به جرئت می‌گویم که سینمای ما در حوزه بین‌الملل ظرفیت بسیاری بالایی دارد که به بسیاری از آنها به درستی پرداخته نشده است، زیرا در این حوزه راهکارها مناسب نبوده است، در صورتی که می‌توان از این عرصه استفاده کرد تا به واسطه آن سیاست‌های انقلاب تبلیغ شود. در این زمینه به مدد دولت سعی شده که برخی از تهدیدهای روانی پیش آمده در چند سال اخیر از بین برود تا مجددا شاهد حضور موفق سینمای ایران در جهان باشیم.

تاسیس مدرسه عالی سینما

رئیس سازمان سینمایی تاسیس مدرسه عالی سینما را از دیگر اقدامات سازمان سینمایی توصیف کرد و توضیح داد: تشکیل مدرسه عالی سینما از جمله اقدامات ویژه ما در حوزه سینماست که در آن استعدادهای مناسب شناخته و تربیت می‌شوند، البته این مدارس در کنار دانشکده فعالیت می‌کنند، اما تداخلی با هم ندارند. این اتفاق نیز تنها اقدامی نیست که از طرف ما انجام شود، بلکه بسیاری از کشورهای صاحب سینما مدارس عالی سینما دارند.

ایوبی درباره برخی رفع توقیف‌ها گفت: برخی فیلم‌های توقیفی وجود دارد که برای توقیف آن هیچ توجیه منطقی وجود ندارد. برای همین هر گاه شورای عالی پروانه نمایش که اعضایش از دلسوزان نظام و ولایت فقیه هستند اجازه نمایش فیلمی را بدهند آن کار روی پرده خواهد رفت. درباره «خانه پدری» هم باید بگویم که من به شخصیه با سکانس خشن این فیلم مشکل دارم که آن را با کیانوش عیاری (کارگردان) در میان گذاشته‌ام، اما طبق توافقی که با کارگردان انجام شده قرار است در جلسه فیلمی برای کارشناسان فن به نمایش در آید تا هر تصمیمی که گرفته شد عملی شود. درباره فیلم «عصبانی نیستم» هم باید بگویم که این فیلم پروانه نمایش دارد و در تاریخ مقرر خود روی پرده خواهد رفت. درباره این فیلم باید بگویم با کارهایی که کارگردان این فیلم روی کار انجام داده این اثر یک کار اجتماعی است نه سیاسی.

وی نگاه منکراتی را در سینما درست ندانست و گفت: ما با نگاه منکراتی در سینما موافق نیستیم، چون می‌دانیم سینماگران ما خود به مقرارت شرعی، قانونی و عرفی کشورشان آشنا هستند و کاری انجام نمی‌دهند که سبب برخی شائبه‌ها شود. درباره اتفاقات اخیر هم باید بگویم که بازیگر سینمای کشورمان در خصوص کارش توضیحات لازم را انجام داد که سبب از بین رفتن بسیاری از سوءتفاهمات شد.

این مدیر سینمایی درباره رابطه سینما و تلویزیون هم تصریح کرد: رابطه مطلوب سینما و تلویزیون جزء مطالبات سینماست که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد، اتفاقی در اکثر کشورهای صاحب سینما رخ می‌دهد و تلویزیون از سینما و تولیداتش حمایت می‌کند.

ایوبی در پایان سخنان خود بیان کرد: تمام تلاش ما این است که سهم ما در تولید کمتر شود. در عوض شرایطی پیش آوریم تا کسانی که خواهان سرمایه گذاری در این حوزه هستند با فراغ بالا بیشتری در این حوزه سرمایه گذاری انجام دهند.

captcha