کد خبر: 1421813
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۱
حبیب‌الله بهمنی:

تأثیرات سینمای دفاع مقدس منطقه‌ای و بین‌المللی است/ نقش مسائل اقتصادی در رشد این ژانر

گروه هنر: سینمای دفاع مقدس را نمی‌توان تنها گونه‌ای که بازتاب و تاثیرات مثبتش به ایران ختم شود، دانست بلکه این آثار قادرند در کشورهای منطقه نیز تاثیرات در خور توجهی ایجاد کنند، چون به واسطه این تولیدات می‌توان فرهنگ مقاومت را به دیگر کشورهای جهان آموخت.

حبیب الله بهمنی، کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق بیان کرد: تاکید مقام معظم رهبری به جایگاه مفاهیم دفاع مقدسی در سینما تنها محدود به دیدار اخیر ایشان با عوامل فیلم «شیار 143» نمی‌شود، بلکه ایشان در دیدارهای مختلفی که با سینماگران انجام داده‌اند روی این مهم تاکید داشتند که این عرصه گنجی گرانبهاست که هنوز به درستی شناخته نشده است. در این عرصه فیلم‌های خوبی هم تولید شده است، اما هیچ‌گاه کمیت این تولیدات در خور نام و توان سینمای ایران نیست.

وی افزود: من سینمای دفاع مقدس را تنها گونه‌ای نمی‌دانم که بازتاب و تاثیرات مثبتش به ایران ختم شود، بلکه معتقدم این دست آثار قادرند در کشورهای منطقه نیز تاثیرات در خور توجهی ایجاد کنند، چون به واسطه این تولیدات می‌توان فرهنگ مقاومت را به دیگر کشورهای جهان آموخت. به ویژه این‌که کشور ما به تنهایی در مقابل بسیاری از کشورهای دنیا ایستادگی کرد. با این توضیح مطمئن باشید اگر نگاه به این حوزه دقیق و کارشناسانه باشد در جذب مخاطب داخلی و خارجی موفقیت بسیاری خواهیم داشت.

کارگردان فیلم «سیب و سلما» اذعان کرد: برای کم کاری سینما در حوزه دفاع مقدس نمی‌توانم دلیلی را به طور واحد بیان کنم، چون تنها یک عامل این نقصان را شامل نشده است، بلکه مجموعه عواملی سبب به وجود آمدن چنین وضعیت نابسامانی شده است. در این میان مدیران سینمایی هم به نوعی دارای نقش هستند، همچنین عدم گرایش سینماگران نیز سبب به وجود آمدن چنین وضعیتی شده است.

بخش خصوصی از سینمای دفاع مقدس حمایت کند

بهمنی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: نکته دیگر بحث اقتصاد است که سبب شده این دست آثار در سینمای ما حضوری مناسب نداشته باشند. این موضوع نیز به هیچ وجه به مدیران مربوط نمی‌شود، چون باید سرمایه در اختیار آنان قرار گیرد تا آنها قادر باشند سیاست‌هایشان را پیش گیرند. رفع این نقصان نیز تنها برعهده دولت نیست، بلکه با حضور سرمایه داران بخش خصوصی و اسپانسرهای مناسب انتظار می‌رود یاری رسان سینما باشد.

وی در پاسخ به این سوال که نبود یک متولی مشخص تا چه حد دلیلی برای افول سینمای دفاع مقدس است؟ گفت: برخی‌ها این نقد را وارد می‌کنند که سینمای دفاع مقدس قیم‌های مختلف دارد، عاملی که باعث شده فیلمساز نداند با چه کسی باید صحبت کند و نظرات چه بخشی را باید تامین کند. این توجیه منطقی نیست، چون این مسئله خود باید عاملی برای رشد این سینما باشد، زیرا اگر هر بخشی که ادعای مالکیت در این حوزه را دارد بخواهد سالانه یک فیلم تولید کند ما شاهد ساخته شدن فیلم‌های بسیاری در این حوزه خواهیم بود. همچنین وجود بخش‌های مختلف در سینمای دفاع مقدس باعث می‌شود تا فیلمسازان بیشتری امکان فیلمسازی داشته باشد.

نقد به دفاع مقدس مغرضانه نباشد

این کارگردان با بیان این‌که نقد در حوزه دفاع مقدس باید از سر خیرخواهی باشد، تصریح کرد: نقد کردن به خودی خود سبب رشد گونه‌های مختلف سینمایی می‌شود، به شرطی که آن نقد مغرضانه نباشد و در آن توضیحات حرفه‌ای وجود داشته باشد. این توضیح در شرایطی است که برخی نقدها هیچ سودی برای گونه دفاع مقدس ندارد، بلکه به نوعی آب به آسیاب دشمن ریختن است.

بهمنی در پایان تاکید کرد: سینمای دفاع مقدس هیچ‌گاه از بین نخواهد رفت، چون تا زمانی‌که حق و باطل وجود دارد، فیلم‌های دفاع مقدسی نیز وجود خواهد داشت.

captcha