کد خبر: 1422496
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۰
نجفی‌زاده انتقاد کرد:

تعلل راهنمایی و رانندگی برای درج تمایل به اهدای عضو بر روی گواهینامه رانندگی

گروه سلامت: رئیس اداره پیوند اعضا و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت با انتقاد از بر زمین ماندن طرح درج تمایل به اهدای عضو پس از مرگ بر روی گواهینامه رانندگی، گفت: راهنمایی و رانندگی اصلاً تمایلی ندارد وارد این مقوله شود.

کتایون نجفی‌زاده، رئیس اداره پیوند اعضا و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه 25 هزار بیمار دیالیزی در کشور وجود دارند، عنوان کرد: در دنیا حدود 50 تا 80 درصد بیماران دیالیزی قابلیت انجام پیوند را دارند که اگر ما 50 درصد آن را برای کشورمان در نظر بگیریم، انتظار می‌رود حداقل حدود 12 هزار بیمار نیازمند به پیوند داشته باشیم. از سوی دیگر اگر نیازمندان به سایر اعضای حیاتی را نیز به این آمار اضافه کنیم در این صورت می‌توان گفت که 20 هزار نیازمند به پیوند عضو در کشور وجود دارد.
25 درصد بیماران در لیست انتظار پیوند جان خود را از دست می‌دهند
نجفی‌زاده با بیان اینکه معمولاً به دلیل نرسیدن عضو پیوندی تعدادی از بیماران در لیست انتظار پیوند جان خود را از دست می‌دهند، گفت: آمار مرگ و میر لیست انتظار در دنیا حدود 10 درصد است ولی در ایران این عدد به 25 درصد می‌رسد که این آمار در خصوص لیست انتظار پیوند گروه قلب بیشتر مشهود است.
سالیانه بین 5 تا 8 هزار مورد مرگ مغزی در کشور اتفاق می‌افتد
وی با ابراز تأسف از وضعیت فعلی، خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته سالیانه بین پنج تا هشت هزار مورد مرگ مغزی در کشور اتفاق می‌افتد که اگر ما در سال سه هزار و 500 اهدای عضو در کشور داشتیم تقریباً هیچ بیماری در لیست انتظار پیوند فوت نمی‌کرد و از طرفی افراد زنده نیز مجبور نمی‌شدند یکی از کلیه‌های خود را به بیماران نیازمند به پیوند اهدا کنند .
تعلل راهنمایی و رانندگی برای درج تمایل به اهدای عضو بر روی گواهینامه رانندگی
نجفی‌زاده همچنین با انتقاد از بر زمین ماندن طرح درج تمایل به اهدای عضو پس از مرگ بر روی گواهینامه رانندگی، خاطرنشان کرد: راهنمایی و رانندگی به دلیل ترس از مشکلات و جوانب قانونی مسئله اصلاً تمایلی ندارد وارد این مقوله شود و به همین دلیل تعلل می‌کند. راهنمایی و رانندگی نگران است در صورت مرگ مغزی فردی که بر روی گواهینامه خود چنین رضایتی را درج کرده، بدون اجازه خانواده فرد اعضای او را اهدا شود و مشکلات قانونی برای این نهاد به وجود بیاورد.
رئیس اداره پیوند اعضا و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: تقریباً از زمان سردار رویانیان این ارتباط برقرار و در زمان سردار مومنی تجدید شد ولی متاسفانه همچنان این مهم اتفاق نیفتاده است بنابراین از مسئولان راهنمایی و رانندگی خواهشمندیم که خودشان اقدام کنند.
نجفی‌زاده خاطرنشان کرد: این وظیفه شرعی ماست که در زمینه پیوند عضو به مردم اطلاع رسانی کنیم که یکی از روش‌های خوب اطلاع رسانی درج تمایل به اهدای عضو پس از مرگ بر گواهینامه رانندگی است.
وی در پایان گفت: اگر از سوی راهنمایی و رانندگی تمایلی در این خصوص نشان داده شود که این ارتباط را برقرار کنند ما نیز به شدت از آن استقبال خواهیم کرد و هر اطلاعاتی که نیاز داشته باشند در اختیار آنها قرار خواهیم داد.

captcha