مریم رضویزاده، مدیر مرکز تحقیقات غذای حلال پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به پیشینهای از چگونگی فعالیت مرکز یاد شده اشاره کرد و گفت: پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در اقدامی پیشرو و به عنوان تنها پژوهشکده ملی تخصصی در حوزه غذایی کشور، نخستین مرکز تحقیقات غذای حلال وابسته به وزارت علوم را راه اندازی کرده است.
رضویزاده به تفاوتهای این مجموعه با مرکز تحقیقات حلال وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات وزارت بهداشت مجموعهای کلی است که به جز غذا بر روی اقلام دیگر نیز تحقیق میکند ولی چون ماموریت پژهشکده علوم و صنایع غذایی به صورت اختصاصی مربوط به بحث غذا و صنعت غذایی است، ما نیز به طور خاص در این مقوله ورود پیدا کردهایم.
مدیر مرکز تحقیقات غذای حلال پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، تحقیقات بر روی روشهای کشتار مبتنی بر فناوریهای نوین مورد استفاده در کشتارگاهها و بومیسازی آنها به نحوی که مطابق با شریعت اسلامی باشد را بخشی از برنامههای این مرکز دانست و گفت: کنترل فرایند تهیه محصول و تدوین استانداردهای مربوطه از جمله زمینههای پژوهشی مد نظر برای این مرکز است.
وی همچنین از دیگر اهداف مرکز تحقیقات غذای حلال را فرهنگسازی در ترویج برند حلال در داخل کشور، آموزش در زمینه شناخت و تولید مواد غذایی حلال و انجام پروژههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و در صورت امکان تبادل دانشجو با سایر مراکز تحقیقاتی مشابه در جهان، ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی و مشاوره به صنایع و نیز ایجاد شبکه و پایگاه اطلاعاتی معتبر و قابل استناد جهت بهرهگیری صنایع و سازمانهای نظارتی و مصرف کنندگان معرفی کرد.
رضویزاده در ادامه با اشاره به اهمیت روزافزون تشخیص حلال بودن مواد غذایی در دنیای امروز اظهار کرد: این مقوله در سایر کشورها و بازارهای جهانی مورد توجه قرار گرفته است ولی در کشور ما متولی خاصی که بخواهد برندها را تأیید قطعی و یا استانداردها را مشخص کند، وجود ندارد بنابراین مرکز در تلاش است تا با تحقیقاتی که انجام میدهد صحت حلال بودن و عدم وجود تقلب در آن را مشخص کند.
مدیر مرکز تحقیقات غذای حلال پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به بررسی درستی برندهای حلال وارداتی به کشور اشاره کرد و گفت: مرکز در حال طراحی ابزار تشخیصی مواد غذای حلال از حرام با استفاده از کیت و سنسورهای خاص است که به زودی این ابزارها را اعلام خواهیم کرد.