به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مراسم آغازبهکار قرارگاه فرهنگی ولایت که صبح شنبه، هفتم تیرماه در سالن فردوسی جهرم برگزار شد، امام جمعه جهرم، مدیر قرارگاه، رئیس اداره تبلیغات، مدیر اجرایی و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر قرارگاه و جمعی از طلاب و روحانیون و فعالان و مسئولان فرهنگی حضور داشتند.
در ابتدای مراسم، حجتالاسلام محمدرضا حسینی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی جهرم ضمن خیرمقدم به حضار و میهمانان، به اهمیت جلسه با توجه به استقبال مردم از مساجد در ماه رمضان اشاره کرد و گفت: این جلسه ادامه جلسه روز سهشنبه هفته قبل و افتتاح قرارگاه فرهنگی ولایت در جهرم است.
وی در ادامه سخنان خود در این مراسم، از برگزاری جلسهای بزرگتر و با حضور فعالان فرهنگی شهرستان در بخشهای مختلف در ماه مبارک خبر داد.
از جمله سخنرانان این همایش، عبدالله نورزاد، مدیر اداره آموزش و پروش جهرم بود که ضمن با اهمیت خواندن نامگذاری امسال به اقتصاد و فرهنگ، اظهار کرد: اقتصاد و سیاست به رغم ضعفهایی که دارند، مسیری درست را طی میکنند ولی مسئله فرهنگ دغدغه اصلی مقام معظم رهبری است. برای فرهنگ جلسات فراوان برگزار و سخنرانی زیاد انجام شده ولی نتیجه عملی دلخواه کسب نشده است.
وی گفت: تدبیر امامجمعه جهرم در ایجاد یک قرارگاه فرهنگی با رویکرد عملگرایانه، تدبیری درست و کاری صحیح است چون فرهنگ ما با سخن گفتن درست نمیشود.
نورزاد افزود: آموزش و پرورش جهرم با عرصهای گسترده با 28 هزار دانشآموز و 5 هزار نیروی شاغل و بازنشسته برای عرضه خدمات فرهنگی بهویژه آموزش خانواده و جلسات پرسش و پاسخ است.
وی با اشاره به تنوع سؤالاتی که در جلسات پرسش و پاسخ مطرح میشود و با یادآوری اهمیت مسئله شبیخون فرهنگی و مواجهه دانشآموزان با انواع تهاجم فرهنگی، حضور مبلّغان فرهنگی و طلاب در میان دانشآموزان را ثمربخش خواند.
نورزاد دو ویژگی مورد نیاز مبلّغان در این زمینه را توانمندی علمی و احاطه بر همه امور با توجه به تنوع موضوعات مختلف در میان دانشآموزان و سعه صدر و ظرفیت مبلّغان در پاسخگویی به دانشآموزان برشمرد.
مدیر آموزش و پرورش جهرم چالشهای آموزش و پرورش در بخشهای مختلف را زیاد توصیف کرد و کمبودهای این نهاد از جمله فضای فرهنگی که جوابگوی خیل عظیم دانشآموزان نیست را یادآور شد.
وی گفت: متأسفانه برنامههای کلان فرهنگی و رسانهها فرهنگ اصیل اسلامی را به دانشآموزان منتقل نمیکنند. در آموزش و پرورش به رغم وجود چالشهای فراوان، فرصتهای زیادی نیز وجود دارد همچون دانشآموزان مستعد، معلمان توانمند که با فراهم شدن زمینه و بستر برای آنها، جهش عظیمی را در جامعه ایجاد میکند.
در ادامه همایش، محمد اسمی، رئیس دادگستری شهرستان جهرم نیز سخنانی بیان کرد و ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، هفته قوه قضائیه و گرامیداشت یاد شهدا به ویژه شهدای هفتم تیر، در رابطه با آسیبهای اجتماعی و نیاز به فعالیتهای فرهنگی در کاهش این آسیبها سخن گفت.
وی در ادامه از افزایش آمار جرم و جنایت در دنیای مدرن از جمله ایران سخن گفت و این افزایش را برازنده کشور اسلامی ایران، ندانست.
اسمی با ارائه آماری از پروندههای ورودی به شوراهای حل اختلاف و دادگاهها در مورد جرم و جنایتهای مختلف، آسیبهای اجتماعی و ...، در مورد انواع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سخن گفت و سه نوع پیشگیری وضعی، قضایی، اجتماعی و فرهنگی را معرفی و مجری هر کدام را برشمرد.
وی کمک قرارگاه فرهنگی در پیشگیری قضایی را در بحثهایی همچون مواد مخدر، جلوگیری از خشونت، خانواده، شبکههای مجازی و ماهوارهای، تلفن همراه، فرهنگ صلح و سازش، مشروبات الکلی، بزههای اجتماعی و ... ثمربخش خواند و مصادیقی از آسیبها و ناهنجاریهای هر حوزه را بیان کرد و در زمینه افزایش آسیبهای اجتماعی هشدار داد.
اسمی حساس کردن مردم نسبت به آسیبهای اجتماعی، افزایش سطح آگاهیهای مردم، بالا بردن باورهای دینی و اعتقادی در مردم، عدم سختگیری خانوادهها در بحث ازدواج، پر کردن نیازهای عاطفی فرزندان، نظارت مستقیم و غیر مستقیم بر فرزندان و ... را راهکارهایی برای کاهش آسیبهای اجتماعی برشمرد.
وی در پایان سخنان خود در این زمینه گفت: دستگاه قضایی خواستار تقویت دین و دیانت در مردم است چون تقویت دین موجب کاهش جرائم میشود.
یادآور میشود، هفته گذشته، به همت امامجمعه جهرم و با همکاری طلاب و روحانیون مدرسه علمیه امام خمینی(ره)، قرارگاه فرهنگی ولایت در راستای انجام کارهای فرهنگی با رویکرد عملگرایانه در راستای رفع دغدغههای فرهنگی رهبر معظم انقلاب در این مدرسه گشایش یافت.