رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان به بیان توصیهای برای روزهداران پرداخت و گفت: بیمارانی که به دلیل امراض خود نیاز به مصرف دارو دارند اگر طبق نظر پزشک استفاده از دارو در مدت زمان روزه داریشان ممانعتی نداشته باشد و در فاصله بین افطار تا سحر بتوانند دوز مصرفشان را جبران کنند، بنابراین روزه گرفتن برای چنین افرادی اشکالی ندارد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ولی برای سایر بیماران اگر جابجایی و تنظیم دوز مصرفشان میسر نبود این افراد قاعدتا نمیتوانند روزه بگیرند، بسیاری از بیماران مزمن و صعب العلاج وجود دارند که به این افراد اصلا توصیه روزه داری نمیشود.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: برخی از بیماران بعضا برای درمان دارویی خود لزومی به اقلام خوراکی ندارند و با تزریقات مشکلشان حل میشود و عدم استفاده از دارو روزه افراد را بر هم نمیزند ولی معمولا توصیه پزشک را باید مورد توجه قرار دهند.
دیناروند خاطرنشان کرد: همان گونه که روزه واجب است اما اگر موجب شود که یک بیمار جان و سلامتش به خطر بیفتد مسلما چنین روزه گرفتنی غیرمجاز است، بنابراین بیماران نظرات پزشکان را دقیقا رعایت کنند گاهی اوقات روزه گرفتن ممکن است ثوابی هم نداشته باشد چرا که فرد به خود آسیب وارد میکند. به هر حال افراد واجب الهی را رعایت کنند مگر اینکه عذر شرعی وجود داشته باشد.