محمدعلی آذرشب، نویسنده و استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کتاب در دست نگارش خود که در رابطه با زیباییشناختی قرآن است، گفت: نسبت به قرآن کارهای خوبی در زمینه تفسیر، قرائت و مفاهیم قرآن انجام شده، اما در رابطه با زیباییشناسی قرآن کارهای کمتری انجام شده است و این امر به ورود و راهیابی قرآن به روح، قلب و جانها ارتباط دارد و چنانچه فرد از خواندن قرآن لذت نبرد و زیبایی قرآن را لمس نکند، در قلب و جانش نفوذ نخواهد کرد.
وی افزود: در این راستا کتابی در زمینه نقد و ذوق ادبی قرآن در دست تألیف دارم و تقریباً کارهای نهایی نگارش آن در حال انجام است و به زودی برای چاپ به دست ناشر میسپارم.
آذرشب ادامه داد: وقتی فردی یک متن ادبی اعم از قرآن، حدیث و نهجالبلاغه را بخواند، نه تنها مخاطبش باید عقل باشد، بلکه روح و جانش نیز باید مخاطب باشد، به همین دلیل در این زمینه کتابی با عنوان «نقد و تطابق ادبی قرآن» تألیف کردهام.
وی با اشاره به منابع استفاده شده در این اثر گفت: اغلب منابعی که در این زمینه نوشته شده، مصری و به زبان عربی است، به ویژه به کتابهای سید قطب نظیر کتاب «تفسیر فی ظلال القران»، «مشاهد القیامة فی القرآن»، «النقد الأدبی» و.... مراجعه کردهام.
این نویسنده ادامه داد: قصد دارم با نگارش این اثر، آن را به صورت یک اثر بومی منتشر کنم؛ چرا که میتواند مورد استفاده مخاطبان ایرانی قرار گرفته و پاسخگوی نیاز آنها باشد و راه را برای محققان و پژوهشگران باز میکند، به ویژه کسانی که در این زمینه کار کردهاند.
آذرشب در پاسخ به اینکه با پژوهش و نگارش این اثر به چه نتیجهای در رابطه با زیباییشناسی قرآن رسیدهاید، بیان کرد: با نگارش این اثر دریافتم که قرآن بیش از اینکه خطابش به عقل باشد، در درجه اول خطابش به قلب و روح انسانهاست، درست است که خطاب قرآنی بر پایه عقل است، اما سبک ارائه این خطاب عقلی به سبک وجدانی و روحی، فنی و ادبی است و چنانچه بتوانیم تفسیری با سبک ادبی، ذوقی و روحی ارائه دهیم، موفقیت بیشتری برای جذب مخاطب نسل جوان خواهیم داشت.