کد خبر: 1425271
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۴
هنر در هفته‌ای که گذشت/

از «هنر جدید» در نمایشگاه قرآن تا جشنواره بین‌المللی «بسم‌الله»

گروه هنر: مراحل اجرایی تأسیس دانشگاه هنرهای اسلامی استاد فرشچیان، اعلام زمان افتتاحیه جشنواره بین‌المللی بسم‌الله، برگزاری نشست خبری جشنواره فیلم کودک و گشایش بخش «هنر جدید» نمایشگاه قرآن مهمترین اخبار این هفته عرصه هنر بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بخش‌های مختلف عرصه هنر در این هفته شاهد رویدادهای متنوعی بود که در ادامه مرور می‌کنیم:

ممنوعیت برگزاری ضیافت افطار در سازمان سینمایی و مؤسسات آن

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی از مدیران عامل مؤسسات تابعه این سازمان خواست تا در اجرای دستور مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از برگزاری ضیافت‌های افطار در ماه مبارک رمضان خودداری کنند. در پی دستور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر عدم برگزاری ضیافت‌های افطاری از محل اعتبارات دولتی در ماه مبارک رمضان، حجت الله ایوبی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی نیز از مدیران عامل موسسات تابعه این سازمان خواست تا نسبت به دستور مقام عالی وزارت اهتمام جدی داشته باشند.

«علی جنتی» در نامه‌ای به مدیران و معاونان زیرمجموعه خود آورده بود: «با توجه به ضرورت صرفه جویی در هزینه‌ها مقتضی است از برگزاری مراسم افطاری از محل اعتبارات دولتی در ماه مبارک رمضان خودداری نموده ودر صورت ضرورت بسیار محدود با حضور تعداد اندک نخبگان هر حوزه برگزار شود».

دانشگاه هنرهای اسلامی استاد فرشچیان در مراحل اجرایی است

رئیس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه هنرهای اسلامی و سنتی محمود فرشچیان مراحل اجرایی خود را طی می‌کند و به‌زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

محمدحسین ایمانی خوشخو با اعلام این خبر گفت: هدف اصلی کمیسیون هنر و معماری، برقراری اتصال بین جامعه هنر و شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالی‌ترین نهاد در حوزه فرهنگ کشور است.

ساخت فیلمی درباره لانه جاسوسی

همایون اسعدیان در صدد است فیلم سینمایی «دیدار در شیرمی نوا» را که داستان تسخیر لانه جاسوسی را روایت می‌کند، بسازد. فرهاد توحیدی فیلمنامه‌نویس این کار مدت 6 سال پیرامون لانه جاسوسی (سفارت سابق آمریکا در ایران) تحقیقات مفصلی انجام داده است.
«شیرمی نوا» نام فرودگاهی در مسکو است که به داستان فیلم ارتباط دارد. فیلمنامه فیلم در مرحله نگارش نهایی است و بعد از پایان نگارش مرحله پیش تولید شروع می‌شود.

هیئت انتخاب بخش مسابقه ایران جشنواره فیلم مقاومت اعلام شد
هیئتی متشکل از چهارسینماگر و یک مدیر فرهنگی مسئولیت انتخاب فیلم‌های سینمایی و آثار سینمایی ویدیویی جشنواره را برعهده دارند. پوران درخشنده، علی شاه حاتمی، بهروز اثباتی، حبیب‌الله کاسه‌ساز و پرویز شیخ طادی از سوی دبیر جشنواره بین‌المللی مقاومت به عنوان اعضای هیئت انتخاب فیلم های سینمایی و آثار سینمایی ویدیویی این جشنواره معرفی شدند.

این هیئت قرار است با بررسی 26 فیلم سینمایی و 30 فیلم سینمایی ویدیویی آثار راه یافته به بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره را اعلام کنند.

نمایشگاه خط - نقاشی «مشق نور» در رمضان

نمایشگاه خط - نقاشی «مشق نور» به مناسبت ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود. این نمایشگاه شامل 40 اثر خط – نقاشی از هنرمند جوان «عظیم فلاح» است که با مضامین قرآنی ترسیم شده است. نمایشگاه خط- نقاشی «مشق نور»، سه‌شنبه 10 تیر، ساعت 17 در موزه هنرهای معاصر فلسطین گشایش می‌یابد و تا 11 مرداد نیز ادامه خواهد داشت.

علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند به نشانی میدان فلسطین، خیابان شهید برادران مظفر، تقاطع خیابان بزرگمهر، شماره 74 مراجعه کنند. ساعات بازدید از این نمایشگاه به غیر از روزهای تعطیل شنبه تا چهارشنبه ساعت 10 تا 17 و روزهای پنجشنبه ساعت 10 تا 15 است.

گشایش بخش «هنر جدید» نمایشگاه قرآن

بخش هنر جدید بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم 10 تیرماه با حضور مجید ملانوروزی، مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان فردا افتتاح شد.

8 اثر ویدئوآرت و چیدمان در بخش هنر جدید نمایشگاه تجسمی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به نمایش گذاشته شده است.
در قالب این بخش آثار ویدئو‌آرت از احمد نادعلیان (بهشت و جهنم)، شیرین پیله‌وری(آفرینش)، فریده شاهسوارانی، مرتضی احمدوند و امیر دستمردی به نمایش درآمده است.
همچنین دو اثر چیدمان «درخت زیتون» اثر زنده‌یاد عبدالمجید حسینی‌راد و «حیات پس از مرگ» اثر حسین خسروجردی با اجرای محمد‌ابراهیم ابراهیمی و چیدمانی از وحید همای در بخش هنر جدید بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ارائه شده است.
نمایشگاه تجسمی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با 120 اثر از 90 هنرمند کشور برگزار شده که در این نمایشگاه آثار هنرمندان شاخص و حرفه‌ای کشور در رشته نقاشی، خوشنویسی و نقاشی‌خط به نمایش گذاشته شده است.

یازدهمین جشنواره بین‌المللی بسم‌الله افتتاح می‌شود

یازدهمین جشنواره بین المللی بسم الله و اسماءالحسنی در بخش‌های گرافیک (پوستر و لوگوتایپ) با موضوعات بسم‌الله و اسماءالحسنی –ادعیه ومناجات کوتاه -رمضان، و در بخش اکسپوی هنرهای قرآنی شامل آثار خوشنویسی و نقاشی‌خط هنرمندان معاصر، عصرروز جمعه ۲۰ تیرماه ۱۳۹۳ در فرهنگسرای نیاوران تهران گشایش می‌یابد.

دیدار ایوبی با سفیر ترکیه و امضاء تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش

«اومیت یاردیم» سفیر ترکیه با «حجت‌الله ایوبی» پیرامون همکاری‌های بیشتر سینمایی بین دو کشور در محل سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد. در این ملاقات که «مجتبی راعی» کارگردان و «آرش امینی» مدیرکل حوزه ریاست و امور بین‌الملل نیز حضور داشتند، پیرامون اجرایی شدن مفاد تفاهم نامه اخیر سینمایی که بین روسای جمهور دو کشور به امضا رسیده، بحث و تبادل نظر شد.

در این نشست سفیر ترکیه ضمن اشاره به جایگاه ویژه سینمای ایران در منطقه، خواستار برداشته شدن گام‌های موثر همکاری بین سینما گران دو کشور شد. ایوبی نیز ضمن تبریک به مناسبت دریافت جایزه نخل طلای کن امسال توسط کارگردان ترک – نوری بیگلان جیله زمینه آغاز این همکاری‌ها را مساعد ارزیابی کرد.

سی‌امین جشنواره «موسیقی فجر» فراخوان داد

فراخوان سی‌امین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر» 9 تیرماه از سوی ستاد اجرایی جشنواره اعلام شد.

مهلت ارسال آثار در تمامی بخش‌های جشنواره تا پایان مهر سال جاری مقرر شده است.

همکاری سینمایی انجمن و نماینده انجمن دوستی سینمایی تونس و ایران

با امضاء توافق نامه همکاری سینمایی توسط «حبیب ایل بیگی» مدیر عامل انجمن و نماینده انجمن دوستی سینمایی تونس و ایران، قرار شد طرفین در حوزه‌هایی چون تولید، نمایش و آموزش مشارکت داشته باشند. «حبیب ایل بیگی» مدیرعامل انجمن سینمای جوان «حجت‌الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی را در دیدار با اعضای انجمن دوستی سینمایی تونس همراهی کرد، که در این دیدار میان انجمن سینمای جوانان ایران و انجمن دوستی سینمایی تونس و ایران، توافقاتی صورت گرفت و قرار شد فیلم‌های کوتاه ایرانی در این کشور آفریقایی به نمایش درآید.

پس از امضای توافقنامه همکاری سینمایی توسط «حبیب ایل بیگی» مدیرعامل انجمن و نماینده انجمن دوستی سینمایی تونس و ایران، قرار شد طرفین در حوزه‌هایی چون تولید، نمایش و آموزش مشارکت داشته باشند.

نشست خبری جشنواره فیلم کودک برگزار شد

مهدی مسعود شاهی، دبیر جشنواره، در این نشست گفت: تمام رویدادهای سینمایی کشور به نوعی مبلّغ ارزش‌های دینی و انقلابی ماست؛ در این میان جشنواره فیلم کودک نیز چنین ویژگی دارد؛ یعنی به زبان فیلم سعی داریم ارزش‌های دینی خود را به کودکان منتقل کنیم.

وی  با بیان اینکه اولویت امسال ما تولید فیلم‌هایی برای کودکان است، تصریح کرد: هدف از این جشنواره جذابیت بیشتر برای کودکان است، البته در کنار آن فیلم‌هایی درباره کودک را هم خواهیم داشت. نکته دیگر این‌که جشنواره امسال برنامه‌ریزی جامعی را برای کودک می‌طلبد که با کمک بنیاد سینمایی فارابی این اتفاق می‌افتد، چون در کنار جشنواره قرار است کارگروه‌ها برنامه‌هایی را ارائه کنند تا آن برنامه‌ها در جشنواره پیاده شوند.

اعلام نتایج انتخاب متون بخش‌های صحنه‌ای تا 20 تیر

دبیرخانه سومین جشنواره تئاتر شهر زمان اعلام نتایج مرحله انتخاب متون در بخش های صحنه ای را 20 تیر ماه جاری اعلام کرد. در این اطلاعیه آمده است، باتوجه به دریافت بیش از 750 متن از گروه‌های نمایشی، نتایج انتخاب متون در بخش‌های باران، صحنه‌ای و کودک و نوجوان با یک هفته تاخیر و حداکثر تا 20 تیرماه جاری اعلام خواهد شد.

زمان اعلام نتایج انتخاب متون و طرح‌های پیشنهادی برای بخش تئاتر خیابانی تغییر نکرده و رای هیئت انتخاب در پایان هفته جاری به اطلاع گروه‌های متقاضی حضور در این بخش خواهد رسید. سومین جشنواره تئاتر شهر توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در مهرماه 1393 و در سالن‌های مراکز فرهنگی هنری شهر تهران برگزار می‌شود.

خانه هنرمندان میزبان پوسترهای اسماء الحسنی

دهمین نمایشگاه سالانه حروف نگاری پوستر «اسماء الحسنی» از ۸ تیرماه آغاز شده و تا ۲۰ تیر در گالری‌های ممیز و زمستان خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. در دهمین دوره از این نمایشگاه آثاری از ابوالفضل خسروی، احمد عزیزپور، امید سیفی مورودی، آیدا نایبان، باقر جعفری، جواد جاذبی، حسین شجاعی، حسین کریمی، حسین یوزباشی، رامین رافعی، رضا اعدی مهربانی، زهرا صفایی فرد، سپیده قنبری، سید حسن انصاری یگانه، سید محمد جواد زهادت، سید مهدی موسوی، شراره خدایار، شهرام دلدار، صالح زنگنه، علی آسیایی، علی بیات، فایزه بهارلویی، فرشاد عیسی‌پور، کاوه افرایی، محسن جعفری، محمد افشار، محمد حسین غیاثوند، محمدرضا سعدی، محمد صابر شیخ رضایی، مرتضی رحمتی، مرتضی عارف، میلاد فیضی، نوشین بیجاری و هادی مرادی در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

همچنین جوایز این دوره بخش مسابقه پوستر اسماء الحسنی برای نفر اول ۳ میلیون تومان و دیپلم افتخار، نفر دوم ۲ میلیون تومان و دیپلم افتخار و نفر سوم ۱ میلیون تومان و دیپلم افتخار تعیین شده است. در این خبر آمده، برای ۵ برگزیده دیگر نیز لوح تقدیر و ۵۰۰ هزار تومان از سوی هیئت داوران به منظور تشویق هنرمندان در نظر گرفته شده است. صداقت جباری، محمدعلی رجبی، سید حمید شریفی آل هاشم، مصطفی گودرزی و مسعود نجابتی اعضای هیئت داوران دهمین دوره نمایشگاه پوس‌تر اسماء الحسنی بوده، دبیری این نمایشگاه بر عهده علی وزیریان و مدیریت اجرایی آن نیز بر عهده مهدی مرادی است.

دهمین دوره نمایشگاه پوس‌تر اسماء الحسنی یک بخش جانبی با عنوان «جلوه‌ای از هنر شیعی» نیز دارد که به همت کانون هنر شیعی گردآوری و بازسازی شده است. ۴۰ اثر ارائه شده در این بخش منتخبی است از آثار بدیع قدما در بخش قرآنی این کانون هنری که متناسب با آثار بخش مسابقه انتخاب و توسط گروهی متشکل از اساتید خط و گرافیک بازسازی شده تا قابل ارائه در اندازه‌های بزرگ و کیفیتی مطلوب باشد.

captcha