به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، «ون دِسل»، مدیرکل روابط دوجانبه وزارت خارجه بلژیک با حجت الاسلام المسلمین محمدجواد ابوالقاسمی، معاون اموربینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز چهارشنبه 11 تیرماه؛ در رابطه با همکاریهای علمی و فرهنگی دیدار و گفتوگو کرد.
در ابتدای این دیدار، ابوالقاسمی ضمن معرفی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در رابطه با اهمیت فرهنگ و دیدگاه ایرانیان نسبت به فرهنگ گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اصلیترین سازمان برای ارتباطات فرهنگی با جهان خارج است.
وی در ادامه گفت: ایران و بلژیک روابط تجاری 170 ساله با یکدیگر داشته و مردم ما از ملت بلژیک خاطرات خوشی دارند و بلژیکیها یادگارهای خوبی همانند راه آهن را از خود در ایران به جای گذاشتهاند، ما آمادگی همکاری با شما در عرصههای فرهنگ را نیز داریم.
معاون اموربینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: فرهنگ روح تمام زندگی است و تنها به هنر و ادبیات ختم نمیشود. وی فرهنگ را متشکل از سه لایه دانست و گفت: لایه نخست فرهنگ بینش و نگرش و لایه دوم افکار و آرمانها و لایه سوم نمادها و سمبلها هستند که تمامی این عناصر در کلیت زندگی تجلی دارند.
ابوالقاسمی افزود: باقیمانده بخش فرهنگ تمدن است و ملت و دولت ایران به گفتوگوی تمدنها عقیده دارند و مطمئن هستیم که حیات ملتها در گفتمان است.
وی در رابطه با افراطگریهای برخی به نام اسلام گفت: یکی از عمدهترین مشکلات غرب مسلمانان افراطی است. این در حالی است که دولتمردان ایران اسلامی به دنبال جهان عاری از خشونت و پر از صلح هستند و ما از اسلام افراطیگری بیزاریم.
معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: کشور ایران خود یکی از قربانیان ترور و تروریسم است.
وی افزود: دولت و ملت ایران برای پیروان مذاهب مختلفی که در کشورمان زندگی میکنند، ارزش بسیار قائلند و سعی شده است که آنها زندگی خوبی در جمهوی اسلامی ایران داشته باشند و در رابطه با فلسطین تنها نیتمان انسانخواهی است و مسئله دیگری از این باب نداریم.
معاون امور بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در رابطه با همکاریهای دوجانبه گفت: ایران هفت هزار سال سابقه فرهنگ و تمدن دارد و همه زمینهها را برای مطالعه کارشناسان و دانشگاهیان کشور بلژیک داراست. همچنین درهای موزههای ایران به روی شما گشوده است.
«ون دِسل» ضمن تایید سخنان ابوالقاسمی در رابطه با مسئله افراطگرایی برخی به نام اسلام گفت: افراطگرایی در هر زمینهای چه اسلام و چه غیر اسلام ناپسند است.
وی افزود: کسانی که دانش و آگاهی ندارند دور هم جمع میشوند و برای خودشان اسلام و مسیحیت را آنطور که نیست، نمایان میکنند.
مدیرکل روابط دوجانبه وزارت خارجه بلژیک در رابطه با اسلام در بلژیک گفت: اسلام به عنوان دین رسمی در بلژیک پذیرفته شده است.
وی اظهار داشت: در چند روز آینده کشور بلژیک یکی از افراد بانفوذ خود را در عرصه علمی و فرهنگی به ایران میفرستد تا در رابطه با همکاریهای دوجانبه پیگیریهای لازم انجام شود.
مدیرکل روابط دوجانبه وزارت امور خارجه بلژیک یادآور شد: ضمن احترام به قرارداد دو جانبه مکتوب بین دو کشور از آنجایی که اتفاقات سیاسی بسیاری در این مدت در بلژیک رخ داده است و اختیارات دولت و ساختار دولتها عوض شده است برای احیای مجدد قرارداد، بهتر است گامهای عملی در این زمینه برداشته شود و شروع این گام عملی میتواند از طریق «دوشاردان» که فرد بسیار بانفوذی از نظر فرهنگی در بلژیک است برداشته شود. وی میتواند امضای مبادله فرهنگی و احیای قرارداد سابق را که در اختیارات فدارتیوهای بلژیک است، تسهیل کند.