محمدعلی ساری، معاون ستاد دیه کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: فرهنگسازی برای گذشت و توسعه آگاهی از قوانین باعث خواهد شد تا با کاهش آمار زندانیان غیرعمدی روبرو شویم.
تلاش برای کاهش تعداد آمار زندانیان غیرعمدی
ساری گفت: ستاد دیه در راستای اهداف محوله و خیرخوانه خود پیشگیری را مقدم بر درمان مدنظر داشته و با اجرای برنامههای فرهنگی سعی در کاهش تعداد آمار زندانیان غیرعمدی دارد.
وی با اشاره با برگزاری 187 جشن گلریزان در ماه مبارک رمضان برای آزادسازی زندانیان غیر عمدی و غیر کلاهبرداری اشاره کرد: با آسیبشناسی ستاد دیه و بررسیهای کارشناسانه، متوجه شدیم که بیش از 50 درصد کسانی که به دلیل تصادفات در زندان بسر میبرند، گواهینامه نداشته و بیش از 80 درصد بدون داشتن بیمه شخص ثالث اقدام به رانندگی کرده بودند که با مشکل روبرو شدهاند.
پایان شهریورماه آخرین فرصت اجباری کردن بیمه ثالث
ساری در ادامه اظهار کرد: با توجه به اینکه قانون بیمه اجباری شخص ثالث در سال 87 برای پنج سال به تصویب رسید و در سال گذشته، مدت این قانون به اتمام رسید که با تلاش ستاد دیه و امور حقوقی مجلس برای یک سال و نیم دیگر این قانون تصویب شده است و تا پایان شهریورماه زمان داریم که این قانون را اجباری کنیم.
معاون ستاد دیه کشور ابراز کرد: قبل از اصلاح این قانون، حدود 57 تا 60 رانندگان به علت بروز حادثه به زندان راه پیدا میکردند که پس از اصلاح قانون بیمهای این تعداد به روزانه یک تا دو نفر کاهش یافت.
حضور یک هزار و 400 راننده در زندان به علت تصادف
وی با اشاره به ضرورت آگاهی داشتن مردم بهویژه رانندگان از قوانین گفت: طبق آخرین آمار بدست آمده از سازمان زندانها یک هزار و 400 راننده به دلیل عدم پرداخت دیه تصادفات در زندان هستند.
رسانهها برای توسعه فرهنگ گذشت تلاش کنند
ساری از رسانهها خواست تا برای افزایش سطح آگاهی مردم از ورود بی مورد افراد به زندانها جلوگیری کرده و قوانین را شفافسازی و فرهنگ گذشت را که از آموزههای دینی ما است در اجتماع پرورش داده تا افراد با گذشت از دیه خود زندانیان را از بند رهایی دهند.