کد خبر: 1425798
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱

بررسی «انسان‌شناسی اسلامی» در نهمین شماره فصلنامه علوم انسانی اسلامی صدرا

گروه اندیشه: نهمین شماره فصلنامه تخصصی «علوم انسانی اسلامی صدرا» با آثاری از ۴۰ صاحب‌نظر انسان‌شناسی، حکمت متعالیه و دانش سیاسی و فقه سیاسی منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نهمین شماره فصلنامه تخصصی علوم انسانی اسلامی صدرا با محورهای چهارگانه «انسان‌شناسی اسلامی»، «حکمت متعالیه»، «دانش سیاسی اسلام» و «فقه سیاسی» توسط مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا چاپ و منتشر شده است.
بنا بر این گزارش، پرونده ویژه این شماره به مناظره مکتوب علی پایا و حجت‌الاسلام حسین سوزنچی با موضوع «امکان یا امتناع علم دینی» اختصاص دارد. در این مناظره علی پایا عقاید درباره امتناع علم دینی را توضیح و بسط داده و در مقابل حجت‌الاسلام سوزنچی از امکان علم دینی دفاع می‌کند.
نخستین محور این شماره که عنوان «انسان‌شناسی اسلامی» دارد دو مقاله ترجمه شده از «اکبر احمد» و «ریچارد تپر» و یک یادداشت تحلیلی را در بر دارد؛ تحلیل دیدگاه‌های احمد و تپر درباره انسان‌شناسی و بررسی کاستی‌ها و نارسایی‌های این دو رویکرد.
در محور دوم یعنی «حکمت متعالیه»، ابتدا گزیده بیانات مقام معظم رهبری در باب فلسفه و سخنرانی آیت‌الله جوادی آملی با موضوع «سیاست، جزء حکمت متعالیه است» آمده است و سپس مقالاتی از حجت‌الاسلام مرتضی جوادی آملی، سیدجواد میرخلیلی، شریف لکزایی، حجت‌الاسلام ابوالفضل کیاشمشکی و رضا لکزایی ارائه شده است.
در بخش گفت‌وگوهای این محور هم مصاحبه با آیت‌الله احمد بهشتی، حجت‌الاسلام نجف لکزایی و سیدصادق حقیقت منتشر شده و یادداشت‌هایی هم از حجت‌الاسلام محسن غرویان، حجت‌الاسلام احمد مبلغی، حجت‌الاسلام حمید پارسانیا و دیگران به این بخش اضافه شده است. همچنین میزگرد استادان مهدوی‌زادگان و حجت‌الاسلام صدرا به صورت مکتوب در ضمن این محور آمده است.
محور سوم با عنوان «دانش سیاسی اسلام» در بر دارنده مقالاتی از حسن رحیمی(روشن)، رضا عیسی‌نیا، مصطفی غفاری و مسعود معینی‌پور است. همچنین در این زمینه گفت‌وگوهایی با دهقانی فیروزآبادی، عماد افروغ، کیومرث اشتریان، ابراهیم برزگر، علی‌اکبر علیخانی، محسن خلیجی و جلال درخشه صورت گرفته که در ادامه این محور به مخاطبان ارائه شده است.
در پایان این بخش هم یادداشت‌های آیت مظفری، حسین پوراحمد، حجت‌الاسلام علی ذوعلم، حجت‌الاسلام مهدی ابوطالبی و غلامرضا خواجه‌سروی منتشر شده است.
«فقه سیاسی» که عنوان آخرین محور این شماره را به خود اختصاص داده، شامل مقالاتی از حجت‌الاسلام احمد رهدار، کمال اکبر و حجت‌الاسلام مرتضی جوادی آملی است. این بخش همچنین شامل گفت‌وگویی با حجت‌الاسلام محمد جواد ارسطا است و یادداشت‌های حجت‌الاسلام سیدسجاد ایزدهی و ابوالحسن حسنی و حجت‌الاسلام سیدکاظم سیدباقری را در بردارد.

captcha