به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) بر طبق روایات سحرخیزی، خواب را لذیذ و پرخوری خواب را فاسد میکند. همچنین برای خوابی بهتر، افراد مسن با شکم پر، مریضها با خوردن برگ چغندر و کودکان با دستهای شسته به بستر بروند.
کتب دینی و طبی دستورات کامل و جامعی برای خواب مناسب دارند از جمله اینکه شام حداقل 2- 2:30 ساعت قبل از خواب صرف شود، کارهای فکری شدید 1-1:30 ساعت قبل از خواب قطع شود، محل خواب باید کاملا تاریک باشد و لباس خواب گشاد و راحت باشد.
همچنین کشیدن لحاف بر روی سرکار غلطی است و زمان خواب باید ثابت باشد. روی شکم خوابیدن نیز بدترین شیوع خوابیدن است و از بهترین خوابها، خواب قلیوله و از بدترین خوابها خواب بینالطلوعین است.1
سمی به نام سیری و پرخوری
در روایات اسلامی سیری و پرخوری بسیار مذمت شده است. به طور مثال برخی ضررهای اخلاقی پرخوری در روایات بدین قرار است: کوتاهی عمر، بی طراوتی چهره قبل از پیری، سختی دل، دوری از خدا، بندگی شکم، همدمی با دنیا، ابتلای به انواع امراض، ترسویی، زمینه چینی گناه، سرکشی دل، دل مردگی، قساوت قلب، دوری از تیزهوشی، خاموشی نور معرفت از دل، کمی عبادت، سنگین شدن برای عبادت، گرسنگی در قیامت، پرده افتادن بر قلب، آشفتگی خواب، خواب آلودگی، سستی بدن، مانع خضوع دل و مهیج شهوت.2
-----------------------------------------------------------------------
1- برای مطالعه بیشتر، ر.ک: دانشنامه احادیث پزشکی
2- در این زمینه، ر.ک: الدره الباهره من الاصدف الطاهره، شهید اول، با ترجمه عبدالهادی مسعودی، نشر زائر، قم، 1379، ص 44. و همچنین: خواب رویا تعبیر، احمد لقمانی، نشر عطر سعادت، فم، 1380، صص 129-133.