کد خبر: 1427963
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۴
آیت‎الله‎العظمی سبحانی:

اسلام دین انذار و تبشیر است

گروه اجتماعی: آیت‏‎الله العظمی سبحانی بر لزوم انذار و تبشیر توام در تبلیغ تاکید کرد.

 به گزارش خبرگزاری بین‎‏المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیت‎الله‎ العظمی سبحانی ظهر امروز در درس تفسیر سوره زمر در مدرسه علمیه حجتیه قم گفت: خداوند در آیه نهم سوره زمر بیان می‌دارد، أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ آنَاء اللَّیْلِ سَاجِدًا وَقَائِمًا یَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَیَرْجُو رَحْمَةَ رَبِّهِ قُلْ هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ إِنَّمَا یَتَذَکَّرُ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ.

وی افزود: خداوند در این بیان بیان می‎دارد که آیا کسی که به خدا کفر گفت و خدا را فراموش کرد با کسی که در دل شب به نماز می‎ایستند و خدا را عبادت می‏‌کند یکی است؟ اینکه در اینجا چرا نماز شب را بیان کرده است دو دلیل دارد.

این مرجع تقلید گفت: دلیل اول اینکه شب، موقع خواب است و انسان در به صورت طبیعی باید در خواب باشد ولی کسی که از خواب خود می‎گذرد و به جانب خدای روی می‎‏آورد، بنده خاص خداست؛ مطلب بعد نیز در باره این است که کسی که در دل شب نماز می‎خواند قطعا برای ریا این کار را نکرده است.

وی اظهارکرد: انبیای الهی دو خصلت مهم داشتند که یکی انذار بود و دیگری تبشیر؛ دین اسلام دینی است که هم منذر است و هم مبشر؛ برعکس برخی دین‎های دیگر که یا منذر بودند و یا مبشر، مثل دین یهودیت یا مسیحیت.

سبحانی خاطرنشان کرد: جوان هم باید از خدا بترسد و از قیامت بهراسد و هم باید امید داشته باشد که مورد لطف خدا قرار می‎گیرد؛ پس نباید فقط از امید و یا از ترس گفت که نه به خود مغرور شود و نه اینکه نا امید گردد

وی گفت: یکی از مسایل مهم در این زندگی انسان و مایه تفاوت بین انسانها، علم است؛ ولی علمی که در راستای عمل به فرامین خدا باشد کجا و علمی که در راستای علم به غیر خدا.

سبحانی خاطرنشان کرد: اگر کسی علم و فهم نداشته باشد مثل همین گروه داعشی می‎شود که با خونریزی و سفاکی خود آبروی اسلام را برده و مایه ننگ مسلمین شدند و باعث شدند که کسانی هم که در غرب گرایشاتی به اسلام داشتند به دین مدعی محبت خود بپردازند.

وی گفت:علمی درست و به جاست که مردم را منتفع کند و به درد مردم بخورد تا از این وسیله به خدا نزدیکتر شوند والا علمی که مایه کشتار مردم را سبب شود علم نیست بلکه دشمن مردم است.

این مرجع تقلید بیان کرد: هر کسی طول عمری دارد و باید برایند عمر یک فرد مثبت باشد یعنی آخر کار او خیر باشد و الا افراد بسیاری از جمله بلغم باعورا، عمربن سعد و بسیاری دیگری که در جوانی پاک بودند به خاطر اشتباه بزرگ خود کافر از دنیا رفتند.

وی گفت: قرآن نقل‎های زیادی از صحابه دارد ولی صحابی بودن به تنهایی کافی نیست بلکه باید عمر او را ورق زد و دید که چه سنخیتی با دین و رسول الله در تمام عمرش داشته است.

captcha