به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزای بینالمللی قرآن(ایکنا)، صاحبی، دبیر علمی کنگره بزرگداشت آثار و اندیشههای آیتالله آصفی در این نشست با اشاره به کنگرههای برگزار شده از سوی دفتر تبلیغات اسلامی، گفت: کنگرههای احیای شخصیتهای اسلامی چندی است که در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار میشود، مانند کنگره بینالمللی شرفالدین عاملی، علامه بلاغی، کنگره بزرگداشت شهیدین و کنگره بینالمللی آخوند خراسانی ولی کنگره بررسی آثار و اندیشهها و افکار یک شخصیت در قید حیات کم سابقه بوده که کنگره بزرگداشت آثار و اندیشههای آیتالله آصفی یکی از کارهای مبارکی است که دفتر تبلیغات اسلامی پیگیری میکند.
وی آیندگان را میراثدار گذشتگان دانست و افزود: اگر بخواهد جریان فکری و علمی پرشتاب پیش رود، راهی ندارد که میراث گذشتگان را پاس بدارد و اندیشه پیشکسوتان را قدردانی کند و در احیا و بررسی آثار آنها کوشا باشد.
صاحبی انتخاب آیتالله آصفی را انتخاب بسیار شایستهای عنوان کرد و گفت: آیتالله آصفی شخصیت جامعی است که همه علوم سنتی و قدیمی حوزههای علمیه را در خود جمع کرده و با روشهای متداول جدید علمی آشنا است و در عین حال به کمالات معنوی و روحی آراسته است.
وی آیتالله آصفی را بخشی از تاریخ جهان اسلام و تاریخ حوزه علمیه نجف و تاریخ نهضت بیداری در جهان اسلام معرفی کرد و ادامه داد: وی قریب به 60 سال فعالیت علمی و تأثیرگذار داشت. زمانی که مقدمهای بر شرح لمعه را نوشت، درباره مدارس فقهی مباحث عالمانهای را مطرح کرد که این مباحث در حوزهها و دانشگاههای ما کم سابقه بود.
دبیر علمی کنگره بزرگداشت آثار و اندیشههای آیتالله آصفی با اشاره به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی آیتالله آصفی، گفت: در زمانی که حوزه علمیه نجف در یک رکود به سر میبرد با رهبری معنوی حزب الدعوة؛ بزرگترین تشکیلات سیاسی عراق روحی جدید در حیات سیاسی جهان اسلام دمید.
وی مبارزه با رژیم طاغوت ایران و همراهی ایشان با امام خمینی(ره) را از نقاط عطف زندگی آیتالله آصفی با انقلاب اسلامی ایران دانست و افزود: از اولین آثاری که در همان ابتدای پیروزی انقلاب نوشته شد، کتابچهای است که آیتالله آصفی به دوزبان فارسی و عربی منتشر کرد و در عین حال در دو جبهه مبارزه علیه حزب بعث عراق و رژیم طاغوت ایران مبارزه میکرد.
صاحبی حضور فعال آیتالله آصفی در همه رخدادهای جهان اسلام را یکی از موارد مهم شخصیتی ایشان برشمرد و ادامه داد: بیانیههای ایشان و همه آنچه را که اکنون در فضای مجازی موجود و قابل دسترسی است مشاهده شود، کمتر حادثهای در جهان اسلام بوده که آیتالله آصفی نسبت به آن موضعگیری سنجیده و دقیق نکرده باشد. این نشان از حساسیت ایشان نسبت به معضلات و مشکلات جهان اسلام است.
وی اندیشه سیاسی آیتالله آصفی را هم در جنبه نظری و هم در جنبه عملی قابل بررسی و پیگیری عنوان کرد و گفت: بخشی از اندیشهها و افکار سیاسی آیتالله آصفی در کتابهای مهمی مانند کتاب «ولایة الامر» و کتاب جهاد که امروز به زبانهای مختلف ترجمه آنها موجود است، مشاهده میشود. ایشان بابهای جدیدی در فقه گشودند. برای نمونه فقه الاعتراض که خود این اصطلاح پیشینهای نداشته است. نگاه ایشان به تاریخ اسلام و آموزههای اهل بیت(ع) بهخصوص تفسیر قرآن بسیار حائز اهمیت است.
دبیر علمی کنگره بزرگداشت آثار و اندیشههای آیتالله آصفی از تدوین کتابی در مورد اندیشه سیاسی آیتالله آصفی خبر داد و گفت: کار بسیار بایستهای بود، که حجتالاسلام دکتر لکزایی، معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) این را در برنامه خود قرار داد و کتابی در مورد اندیشه سیاسی آیت الله آصفی را آماده تدوین کرد.