کد خبر: 1428133
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۱

معرفی برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس «مفاهیم قرآنی در فرهنگ ایرانی اسلامی»

گروه هنر: برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس «مفاهیم قرآنی در فرهنگ ایرانی اسلامی» پنج‎شنبه‌شب با برگزاری آئین اختتامیه این جشنواره در در نمایشگاه قرآن معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیین اختتامیه جشنواره فیلم و عکس «مفاهیم قرآنی در فرهنگ ایرانی اسلامی» پنج‎شنبه‌‎شب، 19 تیرماه، با حضور حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی، حجت‌الله ایوبی و حبیب‌الله ایل‌بیگی در نمایشگاه قرآن برگزار شد. در ابتدای این مراسم، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، ایل بیگی در سخنانی، اظهار کرد: برای برگزاری این جشنواره زمان کمی داشتیم، اما با همت تمام کسانی که ما را در برگزاری این رویداد همراهی کردند، توانستیم این رویداد را به شکلی استاندارد برگزار کنیم، هرچند ممکن است ضعف‌هایی نیز داشته باشیم.

وی افزود: در این دوره ‌1400 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد 114 عکس، 47 فیلم و 130 فیلم‌نامه برای حضور در جشنواره انتخاب شد. در بخش داوران این جشنواره هم از حضور بزرگان هنر عکاسی و سینما بهره برده‌ایم تا انتخاب‌های درستی داشته باشیم.

ایل بیگی  تاکید کرد: معتقدم این جشنواره قادر است جریان‌ساز باشد، بنابراین تمام مراکز انجمن در شهرهای مختلف آماده حمایت از فیلمسازانی است که می‌خواهند در این حوزه کار کرده و برای جشنواره فیلم ارسال کنند.

پس از سخنان رئیس انجمن سینمای جوانان  کلیپی از چگونگی برگزاری این رویداد سینمایی پخش شد، سپس حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی معاوت قرآن و عترت وزیر ارشاد، بیان کرد: در ابتدا باید بگویم که جشنواره فیلم سال‌ها پیش در نمایشگاه قرآن برگزار می‌شد، اما چندین سال بود به دلایلی برگزار نشد، اما خوشبختانه با همراهی سازمان سینمایی و هنرمندان این موقعیت فراهم آمد تا در این دوره این جشنواره برگزار شود.

وی افزود: این جشنواره در دوره‌های آغازین خود، برگزیدگانی داشت با نام خادم قرآن. برای نمونه از مجید مجیدی و استاد فرشچیان می‌توانم به عنوان خادمین قرآن نام برم. این اتفاق اقدامی شایسته‌ای بود که هنرمندان هم از آن استقبال بسیار کردند، بنابراین در این دوره هم شاهد انتخاب خادم قرآنی خواهیم بود، البته خادم این دوره با حضور رئیس جمهور  طی مراسم با دیگر خادمان قرآنی معرفی خواهد شد.

حجت‌الاسلام حشمتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایرانیان همیشه نشان داده‌اند که در هنر قرآنی ذوق و استعداد فراوان دارند. این مسئله را هم می‌توان در هنرهایی چون تذهیب و گل مرغ مشاهده کرد. در این زمان نیز سینما به عنوان جذاب‌ترین شکل هنر باید همدوش هنرهای دیگر مبلغ و اشاعه دهنده قرآن کریم باشد. این خواسته نیز با مساعدت مسئولان حاصل می‌شود.

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد تاکید کرد: هر جشنواره‌ای که می‌خواهد به ثمر نشیند در ابتدا باید تداوم داشته باشد. برای همین ضروری است که این جشنواره حمایت شود، پس از همه علاقمندان هنر قرآنی دعوت می‌کنم تا ما را برای برگزاری بهتر این رویداد در سال بعد یاری رسانند.

در این مراسم حجت الله ایوبی نیز به عنوان آخرین سخنران گفت: ایرانی‌ها هر آنچه که از هنر داشتند در راه قرآن عرضه کردند. گواه بارز این ادعا هنرهای تجسمی است که طی قرن‌ها به خوبی از مفاهیم قرآنی بهره برده است، البته خدمات ایرانیان در هنر اسلامی بسیار فراتر از آن چیزی است که بتوان تعریف کرد. برای همین هم معمولا در جهان اسلام هنر ایرانی همیشه در کنار هنر قرآنی قرار می‌گیرد.

وی به توضیح فوق اضافه کرد: سینما امروز نیازمند مفاهیم والای قرآنی است، به ویژه این که در فضای مادی موجود بسیاری از انسان‌ها رنجیده خاطر هستند و فیلم‌های قرآنی می‌توانند برای آنها آرامش خاطری باشد، البته تاثیرگذاری فیلمهای قرآنی تنها در بعد داخلی نیست، بلکه در حوزه بین‌الملل هم می‌توان با زبان سینما تاثیرات بزرگی را به وجود آورد.

رئیس سازمان سینمایی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: من سینمای ایران را به واقع سینمای دینی می‌دانم، چون معتقدم که معنای واقعی سینمای قرآنی همانا پرداختن به ارزش‌های اسلامی و اخلاقی است. با این توضیح باید گفت که سینمای ایران در پرداختن به مفاهیم قرآنی نمره قبولی گرفته است.

ایوبی در پایان بیان کرد: در بخش مستند و فیلم کوتاه جوانان مشتاق بسیاری وجود دارند که آرزو دارند کار قرآنی کنند، پس وظیفه ماست که به آنها در این حوزه کمک کنیم.

در انتهای این مراسم برگزیدگان جشنواره به شرح زیر معرفی شدند.

عکس

- برگزیده اول: رجبعلی قهرمانی
- برگزیده دوم: مهدی معصومی گرجی
- برگزیده سوم: ناصر محمدی
در این بخش از محمدرضا بهار ناز و امیر علی جوادیان هم تقدیر به عمل آمد.

فیلمنامه

- برگزیده نخست: ام کلثوم کاظمی
- برگزیده دوم: هدیه حوا
- برگزیده سوم: ناصر محمدی

در این بخس از رضا واعظی نیز تجلیل به عمل آمد

مستند

- بهترین فیلم: چرویز رستمی برای فیلم «همسایگان آسمان»
- بهترین کارگردانی: جواد دبیر برای فیلم «بهشت فراموشی»
- بهترین تهیه‌کننده: مرکز فرهنگی هنری حوزه علمیه قم برای «بهشت فراموشی»
در این بخش از امیرحسین موسوی به عنوان جوان‌ترین فیلمساز (16) تجلیل به عمل آمد.
داستانی

- بهترین تصویربرداری: وحید بیوته و عارف نامور برای «دالان» و «دست خالی دل پر»
- بهترین کارگردانی: رضا جمالی برای «عروس مسلم»

بخش 114 ثانیه‌ای

- بهترین کارگردانی: عبدالله حاج محمدی برای فیلم «عفت»

در بخش تجربی و پویانمایی هم هیئت داوران هیچ اثری را واجد شرایط برای برگزیده شدن ندانست.

captcha