کد خبر: 1428874
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
محمد قهرمانی عنوان کرد:

ساخت فیلم‌های کوتاه قرآنی؛ تسهیل‌کننده مسیر گسترش این گونه در سینمای داستانی

گروه هنر: توجه سینما به موضوعات قرآنی و ارزشی تنها به معنای این نیست که فیلم‌هایی با این محوریت ساخته شود، بلکه باید در کنار این خواسته فیلم‌های کوتاهی تولید کرد که این قابلیت را داشته باشند که قبل از شروع فیلم‌ها در سینما به نمایش درآید تا این آثار به مرور جای خود را در سینما باز کند.

محمد قهرمانی، تهیه‌کننده سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه رمضان در سینما بیان کرد: سینما به طور خاص و فرهنگ به صورت عام نگاهی دقیق و مناسب به مضامین قرآنی ندارند، البته در حوزه فرهنگ این بی‌توجهی کم‌رنگ‌تر است، چون می‌بینیم هر ساله در ایام ماه مبارک نمایشگاه قرآن برگزار می‌شود، اما در سینما حتی این معدود کارها هم مشاهده نمی‌شود. .

وی افزود: برنامه مذهبی و انقلابی ما اغلب خلاصه شده به کارهای روتین و تکراری، یعنی دوربین را در نقطه‌ای ثابت قرار می‌دهند و در مقابل آن یک یا چند نفر درباره موضوع مورد نظر سخن می‌گویند، حال این‌که چند درصد بیننده این تولیدات هستند، مشخص نیست! مثال دیگر در این حوزه هفته دفاع مقدس است. در این هفته معمولا می‌بینیم فیلم‌هایی که هر کدام چندین بار از تلویزیون پخش شده، روی آنتن می‌رود، به نحوی که این تصور پیش می‌آید که آنها از ساخت این آثار تنها در پی پر کردن آنتن هستند.

مدیرعامل سابق مؤسسه شهید آوینی اضافه کرد: نپرداختن به موضوعاتی چون دفاع مقدس که مضمونی انقلابی دارد، تنها آسیبش فراموشی این ژانر نیست، بلکه این کم کاری سبب می‌شود نسل جوان نسبت به سرنوشت کشورشان بی‌تفاوت باشند.

قهرمانی ادامه داد: توجه سینما به موضوعات قرآنی و ارزشی تنها به معنای این نیست که فیلم‌هایی با این محوریت ساخته شود، بلکه باید در کنار این خواسته فیلم‌های کوتاهی تولید کرد که این قابلیت را داشته باشند که قبل از شروع فیلم‌ها در سینما به نمایش درآید تا این آثار به مرور جای خود را در سینما باز کنند. مطلب دیگر این‌که در سالن‌های نمایش سینماهای پر مخاطب می‌شود نمایشگاه‌های عکس و... برگزار کرد تا به لحاظ فکری این تصاویر در ذهن مخاطبان نهادینه شود.

نقش مسئولان در به وجود آمدن فضای مساعد در سینما

وی درباره نقش مسئولان در به وجود آمدن چنین فضایی توضیح داد: متاسفانه حساسیت‌های بی‌موردی که درباره فیلم‌های ارزشی وجود دارد، سبب می‌شود تا سینماگران کمتر علاقه‌ای برای فیلمسازی در این حوزه داشته باشند. این سخت‌گیری‌ها در شرایطی است که فیلم‌های سطحی به سهولت هر چه تمام تولید و روانه پرده می‌شوند، پس چگونه توقع داریم در چنین فضایی سینمای مورد نظرمان رشد کند!؟

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: مطلب دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که مستقیم‌گویی اگر به شکلی مطلوب در آثار سینمایی لحاظ شود به هیچ وجه آن اثر را نمی‌توان شعاری نامید. این شکل از نگاه هم که هر مستقیم‌گویی به معنای شعار‌زدگی است از غرب وارد شده و به نوعی هدفمند در کشور ما اشاعه داده می‌شود تا نسل جوان ما کمتر با موضوعات اعتقادی و انقلابی خود آشنا شوند.

تهیه کننده «فرشتگان قصاب» در پایان تاکید کرد: وضعیت فوق در شرایطی است که وقتی خود می‌خواهند کاری مذهبی یا ملی تولید کنند رویکرد مستقیم را مورد توجه قرار می‌دهند. گواه این ادعا را به وفور می‌توان در هالیوود مشاهده کرد.

captcha