کد خبر: 1429217
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۶
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

توسعه فرهنگ صحیح معامله، بهترین ابزار تنظیم بازار ماه رمضان است

گروه اقتصاد: حجت‌الاسلام بیگی اظهار کرد: برای تنظیم بازار در ماه مبارک رمضان، به جای استفاده از اهرم فشار به بازاریان، بهترین راهکار، فرهنگ‌سازی در زمینه معامله و توسعه فرهنگ گفت‌وگو است.

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله بیگی‌ئیلانلو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به بحث درباره ضرورت تنظیم و کنترل بازار ماه مبارک رمضان پرداخت و اظهار کرد: خوشبختانه در ماه مبارک رمضان امسال، قیمت اقلام مختلف و مواد اولیه، نسبت به سال‌های قبل، وضعیت بهتری داشته و بازار از کنترل خوبی برخوردار است و دلیلش هم این است که هم مردم و هم بازاریان می‌دانند که مخصوصا ماه رمضان فرصت مناسبی برای خدمت به هم نوع است و نباید در این ماه از لحاظ اقتصادی به یکدیگر فشار وارد کنند.
وی افزود: مردم براساس فرهنگ معاملات آموخته‌اند که باید حتما در این راستا فارغ از دخالت‌های دولت و دیگر عوامل، با یکدیگر همکاری کنند و این فرهنگ در بین جامعه شکل گرفته و دولت محترم هم تدبیر و نظارت مناسبی را در این راستا داشته است اما هرچقدر که مردم بتوانند توان خرید خود را بالاتر ببرند، برای تقویت نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مناسب است.
وی در پاسخ به این پرسش که در ماه رمضان، تعادل بین عرضه و تقاضا را چگونه باید ایجاد کرد؟ اظهار کرد: درست است که استفاده از اهرم فشار در برخی مواقع دارای نتایج مثبت است اما ممکن است در برخی مواقع هم جواب منفی بدهد و به اعتقاد بنده، اگر بتوانیم در زمینه معامله و گفت‌وگو، فرهنگ‌سازی کرده و آن‌را ترویج کنیم، بهترین روش و منطق برای کنترل بازار و دوری از هرگونه مشکل است و منطق دین اسلام و کتاب قرآن هم همین است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: البته در برخی ایام سال، برخی از سوداگران، سودجویان و دلالان هم هستند که فقط به منافع شخصی خود فکر می‌کنند و به نظرم باید دست این افراد که هدفی غیر از متورم کردن و التهاب بازار را ندارند، را از چنین معاملاتی کوتاه کرد و مانع فعالیت دلالان شد.
نماینده تکاب و شاهین‌دژ در خانه ملت در پاسخ به پرسشی درباره تأمین مستقیم مواد اولیه مورد نیاز از جانب دولت، عنوان کرد: به اعتقاد بنده اگر دولت بتواند به صورت مستقیم اجناس را به حد کافی در اختیار بازار قرار دهد، عرضه و تقاضا همخوانی داشته و به نوعی کمبودها جبران می‌شود؛ چون معمولا تورم، کمبود کالا و صف‌های طولانی، هنگامی پیش می‌آید که احتکار وجود داشته باشد. اگربه جایی برسیم که جلوی احتکار و کمبودها گرفته شود، در این‌صورت، عرضه و تقاضا متعادل شده و قیمت‌ها هم کنترل خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به پرسشی درباره دلایل افزایش سالیانه قیمت‌ها در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: اگر کنترل و نظارت در حد عالی نباشد که بعضا نظارت‌های ما همایشی و نمایشی است، قطعا چنین مشکلاتی پیش خواهد آمد؛ در حالیکه نظارت باید مستمر، همگانی، عادلانه و به‌روز باشد که ما بتوانیم جلوی سوءاستفاده‌ها، نابسامانی‌های اقتصادی و مشکلات بازار را بگیریم.

captcha