مرتضی نوریان بیدگلی، مدیرکل انتقال خون استان قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: طی 12 روز اول ماه مبارک رمضان بالغ بر 912 مورد خونگیری در پایگاههای اهدای خون استان انجام شده که این تعداد در سال گذشته 681 مورد بوده و در سال جاری 29 درصد افزایش اهدا خون در این مدت را شاهد بودهایم.
ارائه خدمات ویژه به اهدا کنندگان خون
وی افزود: در کل استان قم دو پایگاه خونگیری فعال بوده و پایگاه مرکزی خونگیری انتقال خون استان قم واقع در خیابان 15 خرداد روزانه از ساعت هفت تا 13 آماه و مرکز خونگیری روح الله نیز شبها بعد از افطار از ساعت 21 تا یک بامداد برای خونگیری از همشهریان دایر است.
نوریان تصریح کرد: در اوایل ماه مبارک رمضان مراحل اهدا خون با کاهش اهدا روبرو شده و در اواسط ماه این کاهش کمتر و میزان اهدا به مقدار قبل از ماه رمضان بازگشته و در شبهای قدر و پس از آن با رشد تعداد اهداکنندگان روبرو خواهد شد.
افزایش اهداکنندگان خون در شبهای قدر
مدیرکل انتقال خون استان قم اظهار کرد: با توجه به افزایش اهداکنندگان خون در شبهای قدر و به دلیل ازدحام جمعیت در مراکز خونگیری، تلاش خواهد شد تا تعداد مراکز را افزایش دهیم و از اهداکنندگان هم درخواست داریم تا برای پرداختن به این امر خیرخواهانه تنها در شبهای قدر اکتفا نکرده و این عمل خیر خود را قبل و بعد از این شبها انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه پایگاه انتقال خون قم نیاز به فراوردههای خونی و درمانی استان را برآورده کرده و مشکلی در کمبود خون ندارید گفت: در صورت نیاز در شبهای قدر مدت زمان فعالیت مراکز انتقال خون افزایش مییابد.
قم بالاتر از آمار میانگین کشوری اهدا خون
نوریان اهدا خون را یک عمل خیر، انسان دوستانه و خداپسندانه دانست و ابراز کرد: استان قم با توجه به شرایط مذهبی و دینی که دارد از نظر آمار از سطح بالاتر از آمار میانگین کشوری قرار داشته و میزان اهدا با میزان نیاز خون بیماران این استان برابر و گاها به استانهای دیگر هم کمک میکند.