سهیلا سرابی، هنرمند معرق کار در حاشیه برگزاری نمایشگاه بیستودوم قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان مطلب فوق اظهار کرد: من حدود هفت سال است که در هنر معرق فعالیت میکنم و امسال نیز سومین سال حضورم در نمایشگاه قرآن است، البته زمینهساز این حضور نیز سازمان میراث فرهنگی بود، ولی به هیچ وجه این دعوت به کار دلیلی بر سفارشی بودن حضورم در نمایشگاه نیست، بلکه علاقه شخصی من به کارهای قرآنی زمینهساز این حضور شده است.
وی افزود: جدا از دغدغه قلبی، باید بگویم که دوست دارم در نمایشگاه قرآن کار کنم، چون تجربه دو دوره گذشته به من نشان داده که ایدههایی که از علاقمندان به این هنر میگیرم، بسیار به کارم میآید. در ضمن ایدههایی که از فضای نمایشگاه میگیرم، دلیلی دیگری برای حضور در نمایشگاه است.
این هنرمند اضافه کرد: هنر قرآنی این روزها بسیار غریب است و تنها نمایشگاههایی چون قرآن است که محمل این شکل از هنر است، بنابراین هر هنرمندی که به کار قرآنی علاقمند است، باید در این نمایشگاه حضور داشته باشد.
معرق را به درستی معرفی کنیم
وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه چرا هنر معرق به درستی معرفی نشده، گفت: متاسفم که میگویم ما هنرهای سنتی خود را به فراموشی سپردهایم و رو به هنرهایی آوردهایم که ریشهشان از غرب است و هیچ تناسبی به فرهنگ دینی و ملی ما ندارد.
این معرق کار با بیان اینکه محور در معرق، مضامین قرآنی است، توضیح داد: از گذشتههای دور تا زمان حال، محور در هنر معرق، قرآن است، چون کلام خدا وقتی به روی چوب حک میشود، زیبایی خیره کنندهای به خود میگیرد، البته در این هنر از احادیث نبوی هم به وفور استفاده میشود.
سرابی به توضیح فوق اضافه کرد: البته دیگر هنرها هم به انحای مختلف بهره میبرند، اما کارهایی که با دست و چوب انجام میشود، نزدیکی بیشتری با کارهای قرآنی دارد، شاید دلیل این مهم نیز ویژگی چوب است که برگرفته از طبیعت است؛ طبیعتی که زیباییش را از هنر خداوند وام گرفته است.
این هنرمند در انتهای سخنان خود بیان کرد: امیدوارم در سال آینده شاهد گستردهتر شدن نمایشگاه قرآن باشیم، چون درست است که در این دوره کیفیت نمایشگاه بالا رفته، اما نباید از کمیت نیز غافل شد.