به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتاب «آن بیست و سه نفر» خاطرات خودنوشت احمد یوسفزاده است که در چهار فصل با عناوین فصلهای سال ـ بهار، تابستان، پائیز و زمستان ـ به چاپ رسیده است.
احمد یوسفزاده دراین باره میگوید: در جریان عملیات بیتالمقدس در سال 61 عملیاتی که موجب آزادسازی خرمشهر شد، به دست نیروهای عراقی اسیر شدیم، اکثر قریب به اتفاق این گروه 23 نفره بچههای کرمان و از تیپ ثارالله بودند.
از جمله داستانهای مطرح شده در فصلهای این کتاب میتوان به مشهد، اعزام، اخراجیها، ایستگاه قطار، روحانی، اهواز، آغاز عملیات بیتالمقدس، اولین سیلی اسارت، بازجویی، بغداد، فؤاد، در انتظار خبری خوش، حل یک معما، اطلاعات مهم و ... اشاره کرد.
در مقدمه اثر آمده است: ماجرای «آن بیست و سه نفر» اتفاقی است که نمونهاش در هیچ جنگی رخ نداده است. سال 1370 یک سال پس از آزادی از اسارتی که هشت سال طول کشید، این ماجرا را نوشتم و برای چاپ به مرکز نشر سپردم. سال 85، مهدی جعفری، کارگردان کشورمان از ماجرای «آن بیست و سه نفر» مستندی سیزده قسمتی ساخت و اگر چه از شبکه 4 سیما پخش شد، حماسه آن بیست و سه نفر از غربت درآمد.
این اثر داستان 23 دوستی است که به جبهه میروند. شیطنتهای آنان در شکار مرغابی با استفاده از اسلحه «ژ3» و «کلاشینکف» و شوخیها و به قول خودشان شبنشینیهایی که در انبار لوله نورد اهواز داشتند، از جمله موضوعات مطرحشده در این کتاب است.
در داستان کوتاهی که با عنوان «نماز جماعت» در این کتاب ارائه شده است، صحبت از رزمنده اسیر بندرعباسی به نام علی صالحی است که پیشنماز اسرا میشود. تا آن زمان عراقیها تصور میکردند که ایرانیها مجوس و آتشپرست هستند و از دیدن نماز جماعت متعجب شده بودند. پس از نماز، این رزمنده را از سالن بیرون میبرند و به جرم برپا کردن نماز جماعت مورد ضرب و شتم قرار میدهند تا دیگر نماز جماعت برپا نکند.
«آن بیست و سه نفر» در 2500 نسخه، به بهای 139 هزار ریال و در 408 صفحه توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.