کد خبر: 1431277
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۷
گزارشی از برنامه ضیافت شبکه قرآن؛

ضیافتی از جنس یاران خوب خدا/ نقل خاطرات بزرگان دین در کلام یادگاران

گروه فعالیت‌های قرآنی: در ویژه‌برنامه افطار شبکه قرآن و معارف سیما با عنوان «ضیافت» بازماندگان و نوادگان بزرگان و مراجع دینی حضور پیدا کرده و به بیان مطالب و نکاتی درباره زوایای مختلف زندگی علمای دینی می‌پردازند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در روزهای ضیافت الهی که بندگان خدا به میهمانی پروردگار خود می‌روند، ضیافت دیگری نیز در این حوالی برپا است، ضیافتی که این بار میهمان آن بندگان خوب خدا هستند؛ بندگان خوبی که هر چند خود در این ضیافت حضور ندارند و شاید دهه‌ها یا قرن‌ها است که به سوی معبود خود شتافته‌اند، اما یادگاران آنها به این ضیافت می‌آیند و از آنها می‌گویند.


در این روزها که هر یک از شبکه‌های تلویزیونی با ویژه‌برنامه‌ای در لحظه افطار میهمان روزه‌داران هستند شبکه قرآن و معارف سیما برای نخستین‌بار ضیافتی به راه‌ انداخته که در این ضیافت، میزبان یادگاران، فرزندان، نوادگان و شاگردان علما و بزرگان دینی است که هر کدامشان از بندگان خوب خدا بودند؛ از مرحوم علامه مجلسی گرفته تا علمای دینی عصر حاضر.
ویژه‌برنامه افطار شبکه قرآن و معارف سیما که «ضیافت» نام‌گذاری شده در فضای باز مقابل شبکه قرآن و معارف سیما و در آلاچیقی که به همین منظور پیش‌بینی شده هر روز در لحظه افطار، میهمان روزه‌داران می‌شود؛ عوامل این ویژه‌برنامه تلویزیونی ساعت‌ها قبل از آغاز برنامه در فضای پیش‌بینی شده برای پخش برنامه ضیافت حضور دارند تا با انجام مقدمات لازم، پس از حضور میهمان برنامه که از فرزندان، نوادگان و شاید شاگردان یکی از علما و بزرگان دینی کشورمان است این ویژه‌برنامه را زنده به روی آنتن ببرند؛ برنامه‌ای که در روشنایی روز آغاز و در لحظه غروب آفتاب با قرائت قرآن و اذان توسط یکی از قاریان بین‌المللی کشورمان به پایان می‌رسد.


ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما که این روزها در لحظه افطار میزبان علما و بزرگان دینی کشورمان است در طول ماه مبارک رمضان هر روز از ساعت 19 میهمان مخاطبان این شبکه تلویزیونی می‌شود. کلام «سیدوحید مرتضوی» از مجریان شبکه قرآن و معارف سیما آغازگر این ویژه‌برنامه تلویزیونی است که پس از کلام آغازین برنامه و طرح پرسش سوال پیامکی آن روز، خلاصه‌ای از گفت‌وگوهای مطرح شده در قسمت قبلی برنامه پخش می‌شود.

پس از پخش خلاصه‌ای از قسمت قبلی برنامه، نوبت به پخش مستندی از عالم و بزرگی می‌رسد که یکی از نوادگان و فرزندان او در استودیو برنامه حضور دارد. با معرفی عالم و بزرگ دینی در قالب گفت‌وگو و ارائه آثار به جا مانده از آنها در قالب پخش مستندی چند دقیقه‌ای، نوبت به آغاز بحث و گفت‌وگو با میهمان برنامه می‌رسد و بخش جالبی که مخاطبان شبکه قرآن و معارف سیما را بر سر سفره ضیافت این شبکه تلویزیونی می‌نشاند همین مطالبی است که توسط میهمان برنامه عنوان می‌شود.
سیدافضل میرلوحی، یکی از تهیه‌کنندگان ویژه‌برنامه ضیافت می‌گوید: ضیافت از نخستین روز ماه مبارک رمضان هر روز به روی آنتن این شبکه تلویزیونی می‌رود و موضوع اصلی این برنامه مروری بر سیره علما، مراجع و بزرگان دینی سلف است. دو ماه قبل از ماه مبارک رمضان، شروع به جمع‌آوری مطالب و انتخاب افراد کردیم؛ انتخاب افرادی که می‌توانستیم از آنها برای حضور در این برنامه دعوت کنیم و چکیده‌ای از احوالات و ویژگی‌های رفتاری که بزرگان دینی و مراجع داشته‌اند، از زبان آنها بشنویم.
وی با بیان اینکه تاکنون استقبال خوبی از ویژه‌برنامه ضیافت صورت گرفته و مردم این برنامه را پسندیده‌اند، ادامه می‌دهد: به نظرم تفاوت ضیافت امسال با ضیافت سال گذشته در این است که امسال برای نخستین بار آمدیم و در رابطه با مراجع سلف برنامه ساختیم؛ برنامه‌ای که درباره اخلاقیات و سیره رفتاری بزرگان و مراجع دینی سخن می‌گوید.
میرلوحی می‌گوید: یکی از اهداف وجودی شبکه قرآن و معارف سیما آشنا کردن مخاطبان با بزرگان و مراجع دینی است که این امر در برنامه ضیافت به خوبی پوشش داده شده است. این برنامه به قدری مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است که حتی حضرات طی تماس‌هایی که با برنامه ما داشته‌اند، عنوان کرده‌اند از بخش‌های دیگر این برنامه کم شود و به بخش گفت‌وگو اضافه شود. 50 دقیقه‌‌ای که به بیان مطالبی از سوی میهمانان برنامه اختصاص پیدا می‌کند برای این موضوع کم است به طور مثال؛ آقازاده آیات عظام بهجت و مرعشی‌نجفی به آن مفهوم که در برنامه ضیافت است، تاکنون به تلویزیون نیامده و صحبت نکرده‌اند؛ نزدیک‌تر از اینها چه کسانی به پدرانشان بوده‌اند؟ باید برنامه‌هایی داشته باشیم که نزدیکان و نوادگان مراجع و بزرگان دینی بتوانند از پدرانشان صحبت کنند.
تهیه‌کننده ویژه‌برنامه ضیافت درباره سختی‌های تولید این برنامه می‌گوید: راضی کردن برخی از میهمانان برای حضور در این برنامه کار بسیار مشکلی بود. خیلی از افرادی که روزهای اول جواب دلگرم‌کننده‌ای برای حضور در این برنامه به ما نمی‌دادند کم‌کم و با دیدن اثرات و نتایج برنامه، تمایل خود را برای حضور در ضیافت اعلام کردند و کم‌کم خودشان برای حضور در این برنامه استقبال کردند.


همچنین، پرویز امیری دیگر تهیه‌کننده ویژه‌برنامه ضیافت می‌گوید: ضیافت امسال شبکه قرآن سیما دو ویژگی مهم دارد؛ ویژگی اول تطابق آن با سیاست‌های شبکه و ویژگی دیگر جدید بودن آن است. این اتفاق که بازماندگان و نوادگان بزرگان و مراجع دینی به مدت یک ماه هر شب در تلویزیون حضور داشته و درباره پدران خود صحبت کنند تاکنون وجود نداشته و برای اولین بار است که به همت شبکه قرآن و معارف سیما اتفاق افتاده است. بزرگان و مراجع دینی به گردن همه مسلمانان و ایرانیان حق دارند و به همین دلیل است که این برنامه توانسته بین مخاطبان خود جا باز کند.
امیری ادامه می‌دهد: مخاطبان خاص شبکه قرآن و معارف سیما به طور قطع، بیننده برنامه ضیافت هستند زیرا این برنامه نیاز آنها را به خوبی پاسخ می‌دهد، اما این برنامه به دلیل بکر بودن و جدید بودن قابلیت آن را دارد که اگر بیننده‌ای غیر از مخاطبان شبکه قرآن سیما بر حسب اتفاق این برنامه را در شبکه قرآن سیما ببیند پای گیرنده‌های خود بمانند و این برنامه‌ را دنبال کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه ضیافت برای خود من خیلی تأثیرگذار بوده است، می‌گوید: این را از جایگاه تهیه‌کننده برنامه نمی‌گویم بلکه از جایگاه مخاطب می‌گویم؛ برنامه ضیافت، نکاتی را به بنده آموخت که بسیار تأثیرگذار بود و این نکات می‌تواند در آینده و زندگی من اثر داشته باشد.
تهیه‌کننده برنامه ضیافت درباره برخی نکاتی که از سوی میهمانان این برنامه مطرح شد، می‌گوید: از لسان مرحوم طباطبایی پسر علامه طباطبایی شنیدم که می‌گفت؛ پدر من کار خاصی نمی‌کرد، همین نمازهای یومیه را می‌خواند و صبح‌ها بعد از نماز صبح قرآن می‌خواند، اما این آدم به جایی می‌رسد که وقتی مادرم می‌رفت از دور به امام رضا(ع) یا حضرت معصومه(س) سلام می‌کرد پدرم می‌گفت؛ من جواب سلام را می‌شنوم.
امیری ادامه می‌دهد: نوه شیخ عباس قمی هم با حضور در این برنامه نکاتی را می‌گفت که برایم خیلی عجیب بود؛ می‌گفت: شیخ عباس قمی کتابی را نوشته بود و شخص دیگری روی منبر از این کتاب استفاده کرده بود و آن را می‌خواند که شیخ عباس قمی در راه بازگشت از آن مجلس به پسرش می‌گوید؛ ببین مردم چه کتابی می‌نویسند سعی کن تو هم چنین کتابی بنویسی و به پسر خود نگفت که این کتاب را من نوشتم. آدم اگر بخواهد از این حدی که هست رشد کند و به مرحله بالاتر برود باید زندگی این بزرگان را سرمشق خود قرار دهد.
اجرای ویژه‌برنامه ضیافت شبکه قرآن سیما با سیدوحید مرتضوی از مجریان شبکه قرآن و معارف سیما است که مرتضوی درباره این برنامه می‌گوید: شاید در نگاه اول با آن اطلاعاتی که نسبت به بزرگان و مراجع دینی داشتم قبل از اینکه وارد پژوهش درباره آنها شوم احساس می‌کردم که دست نیافتنی هستند، اما طی این مدت که در احوالات آنها تحقیق کردم و شنیدم؛ دیدم این بزرگان دینی چقدر دست‌یافتنی هستند. اگر انسان‌ همین واجبات دینی را انجام دهد و به سمت گناه نرود شاید بتواند به خیلی از این مقام‌ها که آنان دست یافته‌اند، برسد.


مرتضوی ادامه می‌دهد: برنامه‌ای که می‌خواهد موفق شود و رضایت عموم را جلب کند باید برنامه‌ریزی و هدف داشته باشد و مشخص کند که چه می‌خواهد. یکی از برنامه‌هایی که در ماه مبارک رمضان با برنامه‌ریزی و هدف شکل گرفت همین برنامه ضیافت بود که دست‌اندرکاران آن تصمیم گرفتند با پرداختن به زندگی و شخصیت مراجع عالیقدر و چهره‌های شناخته شده آسمان فقاهت و علم و دانش، برنامه‌ جدیدی را در این حوزه آغاز کنند. در ابتدای کار سختی‌هایی وجود داشت اما در نهایت برنامه‌ریزی‌ها منجر به یک دکور صمیمی و شیک با طبیعت اطراف آن شد که با حضور بازماندگان و نوادگان علما و مراجع دینی، زیبایی این فضا نیز دوچندان شد.
مجری ویژه‌برنامه ضیافت می‌گوید: در این برنامه، گفت‌وگو با میهمانان را به این دلیل که پیرامون زندگی و سیره رفتاری علما و بزرگان دینی است را خیلی دوست دارم به این دلیل که بسیاری از نکاتی که در این برنامه مطرح می‌شود قابل درک است و این مطالب را شاید در هر کتابی نتوان خواند.
وی در ادامه عنوان می‌کند: میهمانانی که در برنامه ضیافت حضور پیدا می‌کنند نکات جالبی را درباره بزرگان و مراجع دینی بیان می‌کنند که از هر کدام چندین نکته در ذهن دارم اما نکات کلیدی بیشتر صحبت‌ها و گفت‌وگوهای میهمانان، ارتباط با اهل بیت(ع) بوده است و همه بزرگان دینی به نحوی با اهل بیت(ع) پیوند خورده‌اند. همچنین همه بزرگواران فقط خداوند را دخیل در کارها می‌دانستند و اخلاص و اهل بیت(ع) نیز عامل موفقیت این بزرگواران بوده است.
ویژه‌برنامه ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما که تا پایان ماه مبارک رمضان از این شبکه تلویزیونی پخش می‌شود فتح بابی را در صداوسیما ایجاد کرد تا از این پس زندگی علما و بزرگان دینی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و زوایای مختلف زندگی آنها برای عموم مردم بازگو شود.

سلامی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۴/۳۰ - ۱۱:۱۳
0
0
ممنون خوب بود امسال شبکه قرآن ابتکار جالبی داشت به خصوص قسمت پسر آقای شاه آبادی خیلی جالب بود نوه شیخ عباس قمی نیز جز قسمت های خوب برنامه بود
خادم قرآن:
|
-
|
۱۳۹۳/۰۴/۳۰ - ۱۵:۴۴
0
0
با سلام؛ چند برنامه‌ای که از ضیافت دیدم خیلی مفید بود اما به دلیل مشغله زیاد امکان اینکه هممه برنامه‌ها را در ماه رمضان دنبال کنیم نبود ای کاش این برنامه‌ها در طول سال وجود داشت تا مخاطبان یبشتری از آن استفاده کنند.
با تشکر از گزارش خوب ایکنا
یاسر
|
-
|
۱۳۹۳/۰۴/۳۰ - ۱۶:۲۶
0
0
جالب نبود
فقط کنار هم گذاشتن مطالبه
شبکه قرآن خیلی کارش نقد داره حتی همین برنامش که ...
ناصر
|
-
|
۱۳۹۳/۰۵/۰۳ - ۱۱:۲۹
0
0
واقعا عالیست فقط اگه قسمتی از برنامه ها را برای مشاهده یا دانلود توی سایت بزارید خوب میشد . من چند روزه که دنبال قسمت مربوط به آقای قاضی هستم
captcha