کد خبر: 1433685
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۲

لزوم ورود خیران در حوزه ساخت‌و‌ساز مصلاهای نماز جمعه

گروه اجتماعی: رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کرمان با تأکید بر حضور خیران در ساخت‌و‌ساز مصلاهای نماز جمعه گفت: خیران گمان می‌کنند، ساخت‌و‌ساز مصلاها با دولت است در صورتی که چنین امری اشتباه است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمان، حجت‌الاسلام محمد قاسمی‌زاده، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان کرمان دیروز شنبه، 4 مرداد در نشست خبری به‌مناسبت پنجم مرداد، سالروز اقامه نخستین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در حال حاضر 50 نماز جمعه در استان کرمان اقامه می‌شود و خانوک زرند به‌عنوان پنجاهمین شهر دو هفته قبل از ماه رمضان به این مجموعه اضافه شد.
وی افزود: 11 شهر در استان کرمان تقاضای اقامه نماز جمعه را دارند و سعی می‌کنیم تا پایان سال جاری حداقل برپایی پنج نماز جمعه را عملیاتی کنیم.
حجت‌الاسلام قاسمی‌زاده با اشاره به همکاری 60 امام جمعه موقت با ستاد نماز جمعه در استان کرمان تصریح کرد: تاکنون در 39 شهر و محل برگزاری نماز جمعه، دفتر و منزل سازمانی نماز جمعه تهیه شده است.
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کرمان گفت: دفتر و منزل سازمانی نماز جمعه در شش شهر زیدآباد، مردهک، کهنوج، اختیارآباد، امین‌شهر و بهرمان در حال ساخت‌وساز و شش شهر دیگر در حال تهیه زمین است.
وی اظهارکرد: 9 مصلای نماز جمعه در شهرهای کرمان، شهربابک، گلباف، زنگی‌آباد، باغین، ارزوئیه، اندوهجرد، عنبرآباد و فاز اول رفسنجان در حال بهره‌برداری هستند.
حجت‌الاسلام قاسمی‌زاده با اشاره به در حال ساخت بودن مصلاهای 19 شهر در استان کرمان عنوان کرد: در شهرهای ریگان، قلعه‌گنج، فهرج و جبالبارز شمالی مسجد جامع احداث و نماز جمعه در این مکان اقامه می‌شود.
وی با بیان اینکه روند کمک به ساخت‌وساز مصلاها در سال گذشته کند بوده است، بیان کرد: در سال گذشته 3 میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار برای مصلاهای کرمان مصوب شد که تنها 484 میلیون تومان آن پرداخت شد.
امام جمعه موقت کرمان گفت: ستاد نماز جمعه غیر از اعتبارات موقتی مصلاها از سوی دولت، اعتبار دیگری ندارد و بر این اساس با کمبودها و مشکلاتی مواجه است. عمده مشکل ستاد نماز جمعه این است و خیران حوزه عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و دینی گمان می‌کنند، ساخت‌وساز مصلاها با دولت است در صورتی که چنین امری اشتباه است.
وی با درخواست و تأکید بر حضور خیران در ساخت‌وساز مصلاهای نماز جمعه افزود: علاوه بر این سیاست شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه این نیست که در هر شهری مصلا بسازد. اگر در شهری مسجد جامع، تکیه و حسینیه‌ای با ظرفیت پذیرش نمازگزاران جمعه وجود داشته باشد، مصلی احداث نمی‌شود.
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان کرمان گفت: یکی دیگر از مشکلات این نهاد عدم استقبال روحانیت کرمانی برای تصدی امامت جمعه در کرمان است. محل تأمین نیازهای حوزه نمایندگی‌ ولی‌فقیه در استان و کشور، خمس و انفاق است و هزینه‌ها از این راه تأمین می‌شود و اگر در این امر کوتاهی باشد، نمی‌توانیم کاری انجام دهیم.
وی یکی از وظایف ستاد نماز جمعه را حوزه استهلال عنوان کرد و گفت: در استان کرمان هشت گروه به‌صورت رسمی به استهلال ماه می‌پردازند که دو گروه در شهرهای چترود و سیرجان و شش گروه در مرکز استان حضور دارند.
امام جمعه موقت کرمان همچنین با اشاره به برنامه‌های ویژه پنج مرداد، سالروز اقامه نخستین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 58 اظهار کرد: ستادهای نماز جمعه در سطح استان در این ایام به بحث اطلاع‌رسانی در امر آثار و برکات و اهمیت نماز جمعه، برپایی نمایشگاه‌های فرهنگی، تجلیل از ائمه جمعه متوفی، تجلیل از شهدای ستادهای نماز جمعه، برگزاری مراسم فرهنگی، ورزشی و قرآنی و ... می‌پردازند.

captcha