به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته گفتوگوها و رایزنیهای فشردهای با برخی وزرای خارجه کشورها و روسای سازمانهای بینالمللی در خصوص موضوع غزه انجام داد.
وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگوی تلفنی با بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد با تشریح اوضاع بحرانی باریکه غزه و ابعاد گسترده جنایات رژیم صهیونیستی در قتل عام کودکان و زنان فلسطینی تصریح کرد: در هر طرح آتشبسی خواست مردم غزه بویژه رفع محاصره از باریکه غزه باید لحاظ گردد.
ظریف با گلایه از عدم تحرک جدی سازمان ملل در توقف جنایات صهیونیستها، ضرورت پیگیری کار کمیته حقیقتیاب سازمان ملل برای بررسی ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی را خاطرنشان ساخت و بر لزوم همکاری بینالمللی جهت ارسال هر چه سریعتر کمکهای دارویی و غذایی برای مردم غزه تاکید کرد.
بان کی مون نیز در این تماس تلفنی تاکید کرد: به عنوان دبیرکل سازمان ملل تلاش خود را برای آتشبس پایدار در غزه و رفع محاصره این منطقه و کمک به مسائل انساندوستانه در غزه بهکار گرفته است.
همچنین ظریف و سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در گفتوگوی تلفنی آخرین تحولات منطقه، وضعیت فلسطین و اوضاع باریکه غزه را مورد گفتوگو و تبادل نظر قراردادند.
دو طرف با ابراز نگرانی از فتنه طائفی در منطقه و اقدامات تفرقهافکنانه که با هدف تضعیف جهان اسلام صورت میگیرد، لزوم هشیاری و همبستگی ملتهای مسلمان برای خنثی کردن این فتنه و حرکت به سمت تأمین مصالح و منافع کشورهای اسلامی را بسیار مهم ارزیابی کردند.
در تماس تلفنی دکتر ظریف با سید حسن نصرالله ، طرفین لزوم تحقق خواستهای مردم غزه و به ویژه رفع محاصره از ساکنان بی دفاع غزه را مورد تاکید قرار دادند.
ظریف همچنین با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در آستانه روز قدس و تاکیدات ایشان مبنی بر لزوم حمایت از مقاومت و ایستادگی در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی، بر دستور ویژه دکتر روحانی، رئیسجمهوری برای حمایت از مقاومت و جلوگیری از فاجعه انسانی در غزه تاکید کرد.
ظریف در این تماس تلفنی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از خواست مشروع مردم فلسطین حمایت میکند و هوشیاری جهان اسلام برای تحقق خواست مردم فلسطین ضروری میباشد.
وی همچنین با تاکید بر آمادگی کامل دولت و ملت ایران برای ارسال کمک های امدادی و دارویی به باریکه غزه ، تاخیر در روند ارسال این کمک ها و بروز مشکلاتی بدلیل بسته بودن گذرگاه رفح را مورد اشاره قرار داد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این تماس تلفنی برخی اقدامات به عمل آمده از سوی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از ظرفیت ریاست دورهای ایران بر جنبش عدم تعهد از جمله ارسال پیامها و انجام تماسهای تلفنی از سوی رئیسجمهور، همچنین تحرکات دیپلماتیک به عمل آمده توسط وزارت امور خارجه و استفاده از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی در خصوص تحولات اخیر غزه و حمایت از مردم بیدفاع فلسطین را تشریح کرد.
دبیر کل حزب الله با تجلیل از بیانات اخیر رهبری معظم انقلاب در اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از جبهه مقاومت ضدصهیونیستی ، بر ضرورت حمایت از همبستگی و وحدت میان گروههای فلسطینی در شرایط حساس کنونی در تمسک به روحیه مقاومت و ایستادگی در برابر زیادهخواهیهای رژیم اشغالگر قدس تاکید کرد.
سید حسن نصرالله با تشریح تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی در حملات بی رحمانه به باریکه غزه خاطر نشان کرد : این حملات ددمنشانه بحران انسانی فاجعه باری را پدید آورده که مصداق بارز جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت به شمار می رود.
دبیر کل حزب الله لبنان با قدردانی و تجلیل از مواضع اصولی و دیپلماسی و تحرک فعال سیاسی ایران در عرصه منطقهای و بینالمللی برای حمایت از مردم فلسطین عنوان کرد: بدون شک باید از ظرفیتهای مؤثر منطقهای و بینالمللی برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به توقف این جنایات و جلوگیری از رفتارهای ناقض حقوق بینالملل استفاده شود.
ظریف در ادامه تماسهای تلفنی عصر روز یکشنبه خود، به طور جداگانه با احمد داود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه و شیخ خالد العطیه، وزیر امور خارجه قطر گفتوگو و در خصوص آخرین تحولات غزه تبادل نظر کرد.
دکتر ظریف لزوم فعالیت و تلاش این کشورها برای تسهیل و تسریع در ورود کمکهای انسانی به نوار غزه را یادآور شد و پیشنهاد همکاری سازمانهای هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ، قطر و ترکیه برای کمکرسانی فوری به فلسطینیان را مطرح کرد.
دکتر ظریف همچنین تاکید کرد: علاوه بر کمک های دارویی و انسانی به باریکه غزه، درخواستهای فلسطینیان از جمله آزادی اسراء و بهبود وضعیت معیشتی ساکنین این منطقه باید بطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی حمایت بیش از پیش این کشورها از گروههای مقاومت به منظور تحقق خواستههای مشروع مردم فلسطین و اقدام لازم برای جلوگیری از سوء استفاده رژیم صهیونیستی از شرایط کنونی را مورد تاکید قرار داد.
وزرای امور خارجه قطر و ترکیه در این گفتوگوهای تلفنی تحرکات و اقدامات دیپلماتیک خود در سطوح منطقهای و بینالمللی برای توقف حملات رژیم صهیونیستی و آتشبس پایدار را تشریح کردند.
خالد العطیه و داود اوغلو همچنین بر ضرورت تداوم رایزنیها و مشورتها با جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای مؤثر در منطقه برای حمایت از گروههای مقاومت و مردم فلسطین و تسریع در ارسال کمکهای انسانی و امداررسانی تاکید کردند.
یادآور میشود وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در ادامه رایزنیهای بینالمللی در موضوع غزه با کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، شیخ صباح الخالد الصباح وزیر امور خارجه کویت و ایاد مدنی دبیر کل سازمان همکاری اسلامی نیز گفتوگو و تبادل نظر کرد.