به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، نشست دانشجویی «نقش دانشجو درتحقق جهان عاری از خشونت» به همت مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سنگال، با حضور اساتید و دانشجویان دپارتمان زبان، ادبیات و تمدن فارسی دانشگاه داکار سنگال برگزار شد.
در این نشست حسن ذاکری، رایزن فرهنگی ایران در سخنانی با اشاره به موضوع نشست که بررسی نقش دانشجویان در شرایط حساس کنونی در قبال بحرانهای منطقهای و موج خشونتگرایی در جهان است، بر رسالت اقشار مختلف جامعه از جمله نخبگان و دانشجویان در آگاهیرسانی و فرهنگسازی تأکید کرد.
وی با تشریح اوضاع عراق و فلسطین گفت: اراده غرب و استکبار برای تضعیف مسلمانان از علل و عوامل این تنشها است و تنها راه حل مقابله با موج اسلامستیزی اتحاد و انسجام مسلمانان خواهد بود.
ذاکری در ادامه افزود: همچنین جهل زمینهساز ایجاد اختلافات است و دانشگاه بهترین مکان برای جهلزدایی و ترویج اندیشههای ناب مبتنی بر اصول اسلام و صلحگرا بودن آن و مقابله با خشونت فراگیر در عصر کنونی است.
در ادامه، پروفسور سامب، رئیس دپارتمان فارسی و استاد مطالعات خاورمیانهای دانشگاه داکار با اشاره به تمدن دیرینه ایران، گفت: فراگیری زبان متعلق به این تمدن بسیار حائز اهمیت است و ایران کنونی به عنوان مدلی برای سایر کشورها در تطبیق اصول اسلامی و در عین حال حفظ سنتها و ارزشهای ملی بر مبنای دموکراسی نوین تبدیل شده است.
وی همچنین جنایات اسرائیل در غزه را در ادامه مسئله عراق و با هدف تضعیف مسلمانان ارزیابی کرد و فلسطین و بیتالمقدس را متعلق به همه مسلمانان و دفاع از آن را بر همه لازم و واجب دانست و تأکید کرد: اگر به کشوری اسلامی حمله شود، همه باید از آن کشور و کیان اسلام دفاع کنند. امروزه امریکا نگران قدرت گرفتن ایران و امنیت اسرائیل است و با همراه کردن برخی از کشورهای اسلامی وابسته به خود مثل عربستان و به بهانه مسائل هستهای و با دامن زدن به اختلافات فرقهای، درصدد تضعیف ایران است و حق استفاده صلحآمیز از انرژی را هم از این کشور دریغ کرده است.
رئیس دپارتمان فارسی و استاد مطالعات خاورمیانهای دانشگاه داکار در ادامه افزود: ایران کشوری است که همواره در جهت پرهیز از خشونت، افراطگری و تقریب بین مذاهب تلاش کرده و این همان موضوعی است که دشمنان آن را نمیخواهند، اما حامیان خشونت با طرح موضوع شیعه و سنی و روی آوردن به ترور و کشتار مذهبی و دادن آدرسهای غلط، در حال نهادینه کردن خشونت هستند و واقعیات جمهوری اسلامی ایران و مکتب تشیع را که دارای اصول فقهی و مذهبی مدرن و پویاست را میپوشانند.
وی در پایان سخنان خود یادآور شد: برای خروج از این بحران، انسجام و وحدت و نیز تلاش همهجانبه برای مبارزه با افراطگری و پایان بخشیدن به جریانهای خشونتگرا و معرفی اسلام مبتنی بر صلحجویی و احترام به حقوق همه مذاهب ضروری است.
همچنین، در ابتدای این نشست، فیلم مستندی از توانمندیهای تکنولوژیکی و نیز آشنایی با فرهنگ و سنن ایرانیان به نمایش درآمد که مورد استقبال قرار گرفت. این نشست دانشجویی با جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان و اساتید همراه بود.