کد خبر: 1436350
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۵:۴۱
مدیرعامل تامین اجتماعی به ایکنا خبر داد:

تدوین چشم انداز سیاست‌های کلی سلامت/ تبدیل سیاست‌ها به برنامه عملیاتی

گروه سلامت: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به فعالیت چهار کارگروه در این مجموعه برای اجرای هر چه بهتر سیاست‌های کلی سلامت، گفت: به زودی نتیجه کار کارگروها در قالب سیاست‌های راهبردی سازمان در بخش درمان تدوین، چشم انداز آن مشخص و تبدیل به برنامه‌های عملیاتی می‌شود.

تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به فعالیت‌های مجموعه برای تحقق سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: سازمان به عنوان تولید کننده و خریدار خدمات درمانی که در واحدهای تولیدی و کارخانجات دارویی آن بسیاری از داروهای داخلی و به ویژه گیاهان دارویی شکل می‌گیرد مخاطب تمامی 14 بند سیاست‌های مقام معظم رهبری است.
نوربخش یادآور شد: به همین دلیل از ابتدای ابلاغ سیاست‌های یاد شده با تشکیل کارگروهی در چهار بخش از جمله ایجاد گفتمان برای اجرای سیاست‌ها و بخش فرهنگی که زیرساخت بسیاری از مسائل از جمله دفاع از حقوق بیمار و تولید کننده و ارزش‌های که لازم است در اجرای این بندها پیاده سازی شود سعی در پیشبرد هر چه بهتر برنامه‌های یاد شده در سیاست‌های کلی سلامت را داریم.
وی ادامه داد: بخش دیگر این کارگروها در خصوص تولید خدمات درمانی است، بخش سوم در خصوص خرید راهبردی خدمات که سه بند سیاست‌های ابلاغی معطوف به این موضوع است و بخش چهارم نیز در خصوص تقویت تولید داروی داخلی به ویژه در زمینه گیاهان دارویی است که در این خصوص کمیته‌های مختلفی تشکیل شده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: بدین منظور ما در همین هفته از تمامی مدیران سازمان طی جلسه‌ای دعوت کردیم تا نتیجه کار کارگروه‌ها را بررسی کنند تا در قالب سیاست‌های راهبردی سازمان در بخش درمان این مسائل تدوین، چشم انداز آن مشخص و تبدیل به برنامه‌های عملیاتی شود.
نوربخش خاطرنشان کرد: نتیجه تمامی این برنامه‌ها این است که برای مردم قابل لمس باشد، سطح خدمات درمانی ارتقا، هزینه از جیب کاهش، نحوه برخورد در مراکز درمانی با مردم تغییر پیدا کند و تولید داروی، تجهیزات و محصولات پزشکی داخلی تقویت شود.
وی اظهار کرد: در همین مدت نیز اقدامات نسبتا مناسبی در خصوص کاهش پرداخت از جیب مردم و کاهش هزینه‌های خانمان سوز در بخش دارویی و بستری انجام شده است و در سال جاری سرانه 44 درصد افزایش پیدا کرده است و بخشی از تامین منابع آن را سازمان‌های بیمه گر از جمله تامین اجتماعی انجام داده‌اند که از محل بودجه‌های عمومی هیچ بهره‌ای ندارند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد: هم اکنون بسیاری از بیمه شدگان سازمان که بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند زمانی که  به مراکز درمان دولتی و دانشگاهی مراجعه می‌کنند، تنها فرانشیز را پرداخت می‌‌کنند در خود سازمان نیز برنامه‌ا‌ی در دست تدوین است که مستمری بگیران حتی همان 10 درصد پرداخت از جیب برای هزینه‌های درمانی را نیز تقبل نکنند.
نوربخش با تاکید بر اینکه حذف فرانشیز مستمری بگیران در سال جاری اجرایی می‌شود، گفت: این افراد هم اکنون دارای بیمه تکمیلی هستند که تا آبان ماه به قوت خود باقی است و ما امیدواریم تا قبل از پایان بیمه تکمیلی این افراد بتوانیم چنین خدماتی را در قالب نظام ارجاع داخلی سازمان و همچنین در خرید خدمت از مراکز دانشگاهی و دولتی شکل بدهیم.

captcha