کد خبر: 1436395
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۷

بیش از ۱۰ هزار پروژه خاتمه یافته حاصل جهاد ۳۴ ساله جهاد دانشگاهی

گروه جامعه: معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در آستانه سی‌‌و‌چهارمین سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی گفت: بیش از ۱۰ هزار پروژه خاتمه یافته در طی ۳۴ سال اخیر حاصل کار جهاد دانشگاهی در بخش‌های علوم انسانی، اجتماعی، هنر، پزشکی و ... بوده است.

امین اسماعیلی، معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به مناسبت سی‌و‌چهارمین سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی به بیان فعالیت‌های این نهاد انقلابی و دانش‌بنیان در حوزه پژوهش و فناوری پرداخت و عنوان کرد: تأسیس جهاد دانشگاهی با هدف پژوهش، کار فرهنگی، آموزش و ایجاد تسهیل برای اشتغال فارغ‌التحصیلان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در طی این 34 سال یکی از حوزه‌های اصلی فعالیت جهاد پژوهش بوده و از حیث میزان فعالیت‌ها، تعداد نیروی انسانی متخصص و گردش مالی، 60 تا 65 درصد فعالیت‌های جهاد دانشگاهی را حوزه پژوهش و فناوری به خود اختصاص داده است.
پژوهش‌ها معطوف به رفع نیاز کشور در حوزه‌های مختلف است
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی تمرکز جهاد در حوزه پژوهش و فناوری را پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای دانست و گفت: جهاد دانشگاهی همواره تلاش کرده پژوهش‌های خود را به رفع نیاز کشور در حوزه‌های مختلف معطوف کند بر همین اساس پژوهش‌های جهاد با تعریف مشخصی از نیازها و مسائل عینی و انضمامی آغاز و حاصل پژوهش‌ها برای رفع مشکلات عینی به کار گرفته می‌شود.
وی نگاه مشکل‌محور به حل مشکلات را دلیلی دانست که موجب شده عمده پژوهش‌های جهاد دانشگاهی پژوهش‌های دارای کارفرمای مشخص و با دریافت سفارش پژوهش و فناوری انجام شود.
اسماعیلی در ادامه اعلام کرد: بیش از 10 هزار پروژه خاتمه یافته در طی 34 سال اخیر حاصل کار جهاد دانشگاهی در بخش‌های علوم انسانی، اجتماعی، هنر، پزشکی، فنی‌مهندسی، علوم پایه و کشاورزی بوده و جهاد تلاش کرده از منظر پژوهش و فناوری به نیازهای کشور پاسخ دهد به ویژه نیازهایی که مغفول بوده و متولی مشخصی برای پاسخ‌گویی در جامعه نداشته است.
وی به تأسیس پژوهشکده‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌ها‌ی دانش‌بنیان، مراکز رشد، شرکت‌ها و مؤسسات توسط جهاد دانشگاهی نیز اشاره و اظهار کرد: جهاد در هر کدام از حوزه‌های کاری در زمینه‌هایی که نیاز بیشتری در کشور وجود داشته و یا نیروی انسانی مجرب‌تری وجود داشته ساختارهایی مانند پژوهشکده‌ها، پژوهشگاه‌ها  و ... را برای پاسخ‌گویی به نیازها راه‌اندازی کرده است.
پتانسیل تخصصی نهادهای علمی معطوف به رفع نیازهای باشد
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در تشریح ره‌آورد تأسیس پژوهشکده‌ها و فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش گفت: از رهگذر انجام این خدمات ارتباط نسبتاً مناسبی بین محیط‌های علمی کشور با محیط‌های اجرایی و خدماتی ایجاد شده یعنی تلاش کرده‌ایم توان و پتانسیل تخصصی نهادهای علمی معطوف به رفع نیازهای باشد.
وی تصریح کرد: همت ما بر این است که گام‌های مؤثری در جهت کاهش وابستگی علمی و تکنولوژیک کشور برداشته شده یک روحیه خودباوری، نو‌آوری و خوداتکایی را در محیط‌های علمی کشور ایجاد کنیم.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در پاسخ به این سؤال که جهاد دانشگاهی چه اقداماتی در راستای همگامی با توسعه علمی جهان انجام داده است، گفت: همسویی، هماهنگی و ترویج دانش‌ها و فناوری‌های نوین جهان در ایران از چند طریق صورت می‌گیرد؛ تربیت نیروی انسانی متخصص در داخل و یا خارج کشور و یا در ارتباط بین این دو، ایجاد ساختارهایی که به لحاظ اداری و تشکیلاتی انعطاف‌پذیری لازم را برای فعالیت نیروهای خلاق و متخصص داشته باشد و ایجاد امکان تبادلات علمی، تجهیزاتی و فنی برای انجام این پژوهش‌ها و تحقیقات.
در بخش ارتباطات بین‌المللی در کل کشور با ضعف مواجه هستیم
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی تلاش کرده با ایجاد ساختارهای روز‌آمد و منعطف مانند شرکت‌های دانش‌بنیان و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه‌‌های نوین همگامی علمی مناسبی با جهان داشته باشد. در بخش ارتباطات بین‌المللی نیز فعالیت‌ داشته‌ایم اما متأسفانه در این زمینه در کل کشور با ضعف مواجه هستیم.
اولویت ما رفع نیازهای پژوهشی بازارهای پژوهش داخل
اسماعیلی به تلاش‌های جهاد در حوزه‌های علوم جدید مانند نانو، وایو (زیست فناوری)، مواد، ict و ... که حوزه‌های جدید و مادر در جهان هستند و تربیت نیروی انسانی متخصص در این زمینه توسط جهاد نیز اشاره و اعلام کرد: تلاش کرده‌ایم با توجه به اینکه بازارهای پژوهش داخل کشور عمدتاً غیر خصوصی است با سازمان‌ها و نهادهای تخصصی کشور که عمدتاً دولتی هستند همکاری‌هایی را انجام دهیم و رفع نیازهای پژوهشی آنها را در اولویت قرار داده‌‌ایم.
وی در پایان گفت: طی سال‌های اخیر پاسخ‌‌گویی به اولویت‌های نفت و گاز، صنعت ریلی، صنایع و فناوری‌های نوین و بخش‌هایی از حوزه علوم انسانی، اجتماعی، پزشکی، درمان نازایی، داروهایی نو ترکیب و ... حوزه‌های اولویت‌دار ما بوده‌اند.

captcha