کد خبر: 1437114
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹
بنیادی:

مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان فرصتی برای توسعه هنر قرآنی شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدرس و فعال قرآنی کشورمان گفت: ظرفیت پرداختن به رشته‌های هنری با محوریت قرآن در سطح کشورهای اسلامی وجود دارد، اما همت استفاده از این ظرفیت نیست؛ امیدواریم این مسابقات در سال‌های آینده به این مهم نیز بپردازد.

محمد بنیادی، مدرس و فعال قرآنی کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که پنجمین دوره آن طی سال جاری برگزار خواهد شد، گفت: این مسابقات همانطور که از نامش پیداست باید در قالب دانشجویی باشد و به دانش‌افزایی و کسب دانش‌های موجود در قرآن مبتنی با رشته‌ها و روش‌های دانشگاهی منتهی شود.

وی با بیان اینکه مشابه مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در دنیا وجود ندارد، افزود: این مسابقات یک نماد برتر نسبت به سایر مسابقات است البته اگر با رقابت‌هایی در زمینه تحقیق و پژوهش همراه باشد، می‌تواند تأثیرگذاری بیشتری به همراه داشته باشد.
بنیادی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از پتانسیل دانشگاهیان و حوزویان برای برگزاری این مسابقات، عنوان کرد: جهان به سمت مهارت‌های جزئی پیش می‌رود پس مسابقات قرآن ما به ویژه در بخش دانشجویی نیز باید به سمت مهارت‌های جزئی پیش برود؛ در کنار رشته قرائت و حفظ که در تمامی مسابقات قرآن وجود دارد، رشته تحقیق و پژوهش نیز با توجه به ظرفیت و توان دانشگاهیان می‌تواند به این مسابقات افزوده شود.
مسابقات قرآن برای اقشار مختلف حجم ارتباط با قرآن را افزایش می‌دهد

وی در ادامه گفت: در حال حاضر شاهد برگزاری مسابقات قرآن در مقاطع سنی مختلف و برای گروه‌ها و اقشار مختلفی از جامعه هستیم که تنوع در برگزاری مسابقات بسیار خوب است، زیرا هر چه مسابقات قرآن برای گروه‌ها و اقشار مختلف جامعه بیشتر باشد حجم ارتباط با قرآن نیز در جهان گسترش پیدا می‌کند.
بنیادی ادامه داد: بحث مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان تنها مربوط به کشور ما نیست، بلکه همانطور که از نام آن پیداست این مسابقات مربوط به جهان اسلام است؛ کشوری که قادر باشد دانشجویان جهان اسلام را گردهم آورد کار بسیار ارزشمندی انجام داده است.
وی یادآور شد: این حرکت که با عنوان مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان آغاز شده، تازه شروع کار است، البته تا همگانی شدن آن هنوز راه زیادی داریم اما به هر حال این مسابقات تأثیرات خود را در بین خانواده‌ها، جامعه و دانشجویان خواهد گذاشت.

رشته‌های هنری به مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان افزوده شود
بنیادی با بیان اینکه باید مسابقات قرآن را در بین دانشجویان توسعه دهیم، گفت: می‌توان رشته‌هایی از جمله کتابت قرآن، فیلم و نمایش‌های قرآنی و... را نیز به مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان اضافه کرد تا علاوه بر دانشجویان قاری و حافظ قرآن، سایر دانشجویان که در رشته‌های دیگر فعالیت دارند نیز به این مسابقات آمده و فعالیت‌های خود را با محوریت قرآن انجام دهند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در مسابقات قرائت و حفظ و نمایشگاه‌های قرآنی موفق بوده و تاکنون کارهای بسیار خوبی در سطح بین‌المللی انجام داده است، اما هنوز موفق نشدیم سایر رشته‌ها از جمله تئاتر، سینما، هنرهای تجسمی و... را به خوبی در حوزه قرآن وارد کنیم که مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، فرصت مناسبی برای پرداختن به این رشته‌ها با محوریت قرآن است.
این قاری قرآن یادآور شد: ظرفیت پرداختن به رشته‌های هنری با محوریت قرآن در کشور ما و کشورهای اسلامی وجود دارد، اما همت آن را نداریم که از این ظرفیت استفاده کنیم که امیدواریم این مسابقات در سال‌های آینده به رشته‌های هنری با محوریت قرآن که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته نیز بپردازد.
بنیادی در پایان گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان باید در سطح وسیع‌تری توسعه پیدا کند؛ اطمینان داریم با توجه به توانمندی‌هایی که نظام جمهوری اسلامی ایران در برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دارد این اتفاق در سطح دانشجویان نیز رخ می‌دهد.

captcha